Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Pojkar 03
Träningsläger i Kroatien
2018-06-29 09:55
Andra pristagare i turneringen :)

Träning, sol, bad, slitna kroppar, 9-11 träningspass, matcher, intryck, uttryck, brudar, blåsor, hosta, ömmande muskler, skratt, inga tårar.

 

Så skulle vi kunna sammanfatta dessa dagar i Kroatien, ett Kroatien som visat sig från sin bästa sida. Sol och värme det mesta av tiden. Förväntan som visade sig i ögonen på killarna redan på Kastrup. Som har uppfyllts med tuffa, hårda och lekfulla träningar med välutbildade kroatiska tränare.

Boendet var över förväntan, bra rum, bra mat, bra personal, bra möjligheter till aktiviteter mellan och efter träningar. Maten har imponerat, nya rätter till nästan varje måltid.


Ligger här i sängen och firar midsommar med regn utanför dörren. Jag passar då på att försöka samla tankarna och kanske framförallt intrycken från veckan som gått. Jag känner att jag inte vill resa hem, jag vill ha mer intryck, mer input och kanske framförallt - era ungdomar är så trevliga att man vill stanna en vecka till med dem.


Deras kroppar hade dock inte klarat en vecka till som Mia föreslog igår. Nu gäller det att komma hem och vila ett par dagar sen är det är dags att köra igång sommarträningen igen. En viktig lärdom av lägret -skall man orka detta så gäller det att vara förberedd fysiskt.


Saknar jag sillen, potatisen och gräddfilen? Inte en chans...


Just fysiken är det som vi måste jobba med, vilket vi börjat med nu. Efter femte, sjätte passet här så började de slitna kropparna göra sig påminda. Voltaren och is har använts, tejpningar så att det gått mer tejprullar än toarullar.


Viktiga lärdomar om vikten av att dricka rätt före, under och efter träning. Äta rätt och äta vid alla måltider. Kost, vila och dricka har blivit ledord, fler verktyg att lägga i verktygslådan. Vikten av ovannämnda.


Erfarenheterna av att köra ett extrempass i 35C värme utomhus på asfalt, att kriga på när orken tryter, huvudet säger nej, men att pressa kroppen det där lilla extra ändå. När det är lite tungt i löpspåret så kan de tänka tillbaka på vad de klarat av här. En bra motivation!


Vad är jordgubbar och grädde i jämförelse med detta?


Tuffa tränare med Balkan-metodik, du får veta när du gör fel och du får veta när du gör rätt, You suck blandas med zuper och brava. En stukning? Is it broken? No, good you can train. Nej jag överdriver inte. Mentaliteten är så, högt och lågt. Gör du inte jobbet så får du veta det, gör du jobbet så får du veta det med.


Man kan tycka vad man vill om det men killarna har gett allt (nästan hela tiden), våra killar kan gå med höga huvuden. Visst har tränare kommenterat våra killar med men de har gjort vad de skall, nästan alltid. Målvaktstränaren tystade Gabriel med en blick. Han gjorde fel, han gjorde för mycket, tränaren tittade på honom sen gjorde Gabriel rätt. Då fick han beröm, lyssna - utför.


Framförallt är nyckelordet lyssna. Ge 110% i alla övningar, gör man misstag så är det inga problem så länge du inte maskar. Maskar du så får du veta det. Be era ungdomar berätta om en tränare och en plaststol. Eller, you can


Nyhetsarkiv
USM Steg 1 P162018-10-01 18:25
Göteborg Cup2018-09-19 11:09
Åhus Beach2018-07-19 07:45
Träningstider 2018-20192018-07-07 12:32
Första dagen på jobbet2018-05-13 18:45
 
KÖP DIN BILJETT HÄR
HANDBOLLSLIGAN
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
LIGASPONSORER
MEDIAPARTNERS