SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrjunior
Vidare till Steg 4 :-)
2018-01-24 16:09

Vi mötte Silwing - Troja i första matchen på lördagen i steg 3 och blir lite tagna på sängen av deras 4-2 försvar. Men ändå löser vi det ganska bra till en början och leder med 7-5. Men sedan ändrar de lite och stressar oss, vi ändrar lite både i laget och i sättet att spela och Silwing går upp till ledning med 7-11. Sen håller vi tag i  avlutningen av halvleken hyfsat och ligger under med 12-16 i paus.

 

I andra halvlek så försöker vi göra lite ändringar för att gå ikapp och spelar 7-6 i anfallsspelet till att börja med. Vi kommer till en hel del avslut till att börja med, men vi gör inta mål på våra lägen. Då vi inte gör mål så får de snabba kontringar på oss och vi får stressade byten och siffrorna rinner sakta iväg. Resten av halvleken så försöker vi på alla sätt men vi är stressade i spelet och av att försöka gå ikapp och istället rinner siffrorna iväg onödigt stort och vi förlorar med 35-23.

 

Resultatet speglar på inget sätt styrkeförhållandet mellan lagen, men Silwing både spelar och coachar smartare än oss denna dag. Så det var bara att lära sig av det och ta nya tag på söndagen.


Efter en god natts sömn och med god mat och frukost så väntade Kungälv på söndag förmiddag. Ett Kungälv som vi de senaste gångerna av någon anledning haft väldigt lätt för. Denna match var inget undantag. Efter en stabil match där vi sakta men säkert drog ifrån i målprotokollet hela matchen så vinner vi till slut med 22-12. Bakåt gör vi en mycket bra match, vilket 12 mål insläppta vittnar om. Men framåt uppträder vi alldeles för stillastående  och utan rörelse och är för okoncentrerade i avsluten. Där kan vi definitivt bli bättre. Men 10 måls seger är ändå jättebra.

 

Segern skulle visa sig bli viktig och antalet mål vi vann med skulle bli direkt avgörande. Detta då Kungälv lite överraskande slog Silwing i sista matchen med 1 mål och detta innebar att vi var tvungna att slå Alingsås i vår sista match. Hade Silwing vunnit så hade Alingsås behövt slå oss med sex mål för att gå vidare. Nu var istället AHK utslagna och vi behövde "bara" vinna för att vara vidare. Men samtidigt så hade vi inte vunnit så stort mot Kungälv så hade sista matchen varit betydelselös och Kungälv skulle redan varit klara tillsammans med Silwing.

 

I sista matchen mot Alingsås där vi spelar för en steg 4 plats,  så inleder vi bra och leder en bit in i halvleken med 6 mål.  Förutom under en sekvens i första halvlek så har vi bra koll på matchen. Under sekvensen som startar med att de borde fått ett rött kort men istället tar bollen och kontrar in ett mål på oss så minskar de avståndet till 3 mål. Men därefter tar vi tag i spelet igen och drar sakta ifrån och förutom dessa minuter så har vi bra koll hela matchen och kanske borde vunnit ännu större. Men siffrorna 26-18 och 14-8 i paus till oss talar ändå sitt tydliga språk.


30 mål insläppta de 2 sista matcherna är bra. Vi gick med facit i hand enkelt och rättvist vidare till steg 4. Ett steg det nu visat sig att vi kommer att få arrangera i Baltiska hallen.


Nyhetsarkiv
Åhus Beachhandboll 2018-07-04 13:05
Vi kör igång igen2018-05-03 17:40
Helgens seriematcher2018-03-02 10:40
Helgens matcher2018-02-09 18:00
Vidare till Steg 4 :-)2018-01-24 16:09
USM Steg 32018-01-18 12:52
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS