SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrlaget
Buttan sadlar om och blir materialansvarig
2022-06-07 09:58

En av svensk handbolls stora på damsidan Birthe "Buttan" Hansson lämnar tränarrollen och från och med den 1 juni är hon materialansvarig för HK Malmös herrlag i Handbollsligan.

 

Grattis till din nya roll!

- Tack, jag hade funderat på att detta kunde vara någonting för mig när jag blev pensionär. Ett utmärkt sätt att behålla kontakten med elithandbollen och känna nerven och tugget i omklädningsrummet. Så när frågan kom "redan nu" tvekade jag inte utan tackade ja.

 

Buttan har bl a tränat Skånela (SM-Guld 1992), FIF (vinnare av Pokalcupen), Team Skåne, H65, Dalhems IF och nu senast HK Malmö. Dessutom har hon varit förbundskapten för både J- och U-landslag på flicksidan och stått i sporthallar i 1000-tals timmar.

 

Kommer du inte sakna tränarrollen?

- Självklart är det så men samtidigt kände jag redan i höstas att detta mycket väl kunde vara min sista säsong som tränare. Jag var klar helt enkelt efter 47 år som tränare på golvet! Man blir inte yngre och dessutom var det lite struligt i damlaget med mycket skador och tränarbyte mitt under säsongen.

 

Vad tror du gör dig till en bra materialare?

- Jag gillar ordning och reda. Det är viktigt att allt är på plats och att spelarna får den service som de ska ha för att kunna prestera på topp. Jag vet ju själv hur jag vill ha det. Sedan tror jag det är bra att jag har en gedigen handbollsbakgrund och kan vara en i teamet som spelarna kan prata med och få feedback och kanske ett och annat tips ifrån.

 

Det är mycket nytt i truppen, bland annat har vi en ny tränare och många nya unga spelare. Vad tror du om säsongen som kommer?

Det är så klart alldeles för tidigt att sia om. Vi har ju bara genomfört ett par träningar tillsammans. Helt klart är det mycket rutin som har försvunnit från truppen. Men vi har ett nytt tränarteam som kommer in med många nya idéer och en hel drös med nya unga talangfulla spelare så det ska bli kul och spännande att se hur långt det bär. Vi kommer sträva efter att ha en riktigt bra lagsammanhållning och det kommer man långt med.

 

Då återstår inget annat är att önska lycka till i din nya roll!

- Tack det känns bra och jag ångrar inte att jag gav mig in i detta. Jag är taggad att bidra på bästa sätt.

 
Handbollens huvudpartner
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS