Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Erik Helgsten lånas ut till norsk klubb
2021-01-13 17:30
Arkivfoto: Peter Lindblad
Målvakten Erik Helgsten lånas ut till den norska ligaklubben Fjellhammer IL för resterande del av säsongen.

Erik var under hösten utlånad till IFK Skövde men "kallades hem" till HK Malmö i december månad när laget fick skadebekymmer på målvaktsposten, då både Dan och Anton var förhindrade att stå.

Erik visade både mot OV Helsingborg hemma och IFK Ystad borta att han tagit kliv framåt och stod för bra och avgörande räddningar i båda vinstmatcherna innan juluppehållet.

Både Anton Hellberg och Dan Beutler är återställda från sina respektive skador och kan vara med i återstarten av handbollsligan som för HK Malmös del är måndagen den 25 januari kl. 20.00 borta mot RIK. I HK Malmös spelartrupp finns ju som bekant dessutom den lovande juniormålvakten Ebbe Håkansson.


HK Malmö önskar Erik lycka till i norska Fjellhammer!

HK Malmö stärker upp på högerkanten
2021-01-07 17:22
Martin Boija på plats i Malmö!
HK Malmö stärker upp på högersex-positionen genom att låna in vänsterhänte Martin Boija, 22 år, från LIF Lindesberg. Lånet gäller för resten av säsongen tom maj månads utgång.

Hampus Olsson finns ju som bekant i Erlangen i Bundesliga sedan ett par månader tillbaka och Johannes Larsson har ju haft vissa skadebekymmer med sitt knä under hösten. 

- Så som läget är just nu på högerkanten känns det bra att vi nu säkrat upp med en så lovande spelare som Martin för resten av säsongen säger Stian Tönnesen, HK Malmös tränare.

Martin Boija är född 1999 och lämnar alltså nu allsvenska LIF Lindesberg för spel i Handbollsligans ledarlag. 

- Det ska naturligtvis bli en enormt spännande och rolig utmaning att nu få chansen att spela i ett så bra lag som HK Malmö, säger Martin Boija

- Mina främsta styrkor som handbollsspelare är att jag är löpvillig och kontringsstark menar Martin som också lovar bidra med en bra inställning och ett glatt humör på och utanför plan.

Martin Boija är klar för spel när Handbollsligan för HK Malmös del återstartar den 25 januari då den uppskjutna bortamatchen mot RIK ska spelas.

Vi hälsar Martin välkommen till HK Malmö!

Sedan tidigare är det klart att den vasse högersexan Charles Hugoson från IF Hallby ansluter till HK Malmö i juni månad. Charles har skrivit på ett kontrakt för 2+1 år.
Anton Blickhammar förlänger med HK Malmö
2020-12-29 15:09
Anton Blickhammar Arkivfoto: Bildbyrån
Se det som en sen julklapp eller en tidig nyårspresent! Anton Blickhammar förlänger sitt kontrakt med HK Malmö i ytterligare två säsonger och är kvar i klubben till maj månads utgång år 2023. Anton gör sin femte säsong i HK Malmö och har vuxit ut till en kulturbärare i klubben och en otroligt viktig spelare med sin kraftfulla stil och offervilja både framåt och bakåt.

- Det är skönt att vi har fått förlängningen av kontraktet på plats. Det har varit ett speciellt år så jag har haft tid att fundera en hel del men jag trivs bra och nu när det är klart känns det helt rätt att fortsätta i HK Malmö säger Anton Blickhammar.

- Anton är den spelare som jag tycker utvecklats mest under sin tid i HK Malmö.  Han bidrar mycket med sin spelskicklighet på plan men gör också så att vi får kontinuitet i gruppen säger Jörgen Rasmusson, ordförande HK Malmö.

- Anton var den förste spelaren som jag var med och värvade till klubben när jag tog över som tränare i HK Malmö år 2016. Vi har följts åt sedan dess och jag ser Anton som en otroligt viktig spelare med sina kvaliteteter både framåt och bakåt säger Stian Tönnesen, HK Malmös tränare.

- Jag upplever att Malmö fortsätter satsa och det ger extra motivation att vara med i ett lag som hela tiden finns där uppe i toppen. Jag känner att jag själv fortsätter utvecklas som handbollsspelare och det är en skön harmoni i gruppen där alla vill utvecklas och har samma mål med sin handboll säger Anton Blickhammar.

- Jag tycker att Anton tar kliv framåt och han har utvecklats till en bättre och mer komplett handbollsspelare. Han visar ofta vägen med sin spelstil och ger alltid 100 %. Vi kan dessutom använda honom i många olika positioner vilket så klart är optimalt för mig som tränare, menar Stian Tönnesen

Med Anton kvar som en av härförarna i HK Malmö tar det framtida lagbygget fart och det förbättrar möjligheten för oss att ta nästa steg så att vi kan nå vårt stora mål att vinna SM guld avrundar Jörgen Rasmusson.RIK - matchen skjuts upp pga Covid 19
2020-12-28 12:05
Flera spelare i HK Malmös herrlag har testats positivt för Covid 19 och dessutom har ytterligare spelare i truppen insjuknat med symptom.

Svenska Handbollförbundets arbetsgrupp för covid-19-frågor har därför beslutat att matchen i handbollsligan mellan Redbergslid och HK Malmö som skulle spelats i morgon tisdag den 29 december kl. 19.00 ska skjutas upp. 


HK Malmö har nu två uppskjutna bortamatcher i Handbollsligan (Aranäs och RIK) som ska spelas senast den 31 januari. Dessutom kommer med all sannolikhet hemmamatchen mot Alingsås som skulle spelats den 23 februari tidigareläggas. Vi återkommer med nya datum för dessa matcher så fort de är beslutade.
GOD JUL OCH GOTT NYTT HANDBOLLSÅR
2020-12-22 14:17
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI I HK MALMÖ
Årsrapport HK Malmös Samhällsengagemang
2020-12-22 14:15

#VISTÄLLERUPP FÖR ETT HÅLLBART SAMHÄLLSENGAGEMANG


År 2020 har på många sätt varit prövningarnas år med anledning av pandemin och Covid 19. Vid årets början hade ingen av oss en aning om vad som låg framför oss i form av utmaningar och den anpassning av verksamheten som vi tvingats till.


Vår satsning på Lilla EM 2020 kulminerade i januari 2020. Projektet måste beskrivas som en jättestor succé med 1500 barn och 15 skolor i Malmöområdet som fick prova på att leka och spela med den mjuka goalchabollen. Två av klasserna fick en unik upplevelsedag i Malmö Arena där de först fick spela softhandboll i Baltiska Hallen och därefter se och uppleva en match live i Handbolls EM för herrar.


Vi har inlett ett fördjupat samarbete med Augustenborgsskolan där vi förenar handboll och bildskapande med ord som glädje, kreativitet och inkludering i fokus vilket känns nyskapande och gränsöverskridande. Allt detta genom ett unikt pilotprojekt där vi samarbetat både med Svenska Handbollförbundet och med Skånes Handbollförbund och Malmö stad. Nämnas bör också samarbetet med Rädda Barnens satsning DO IT på Nydalaskolan som syftar till att främja ökat deltagande i föreningslivet bland barn och unga i socialt utsatta områden.


Utöver våra skolprojekt har vi arbetat hårt för att vi inom föreningen ska ha en säker och trygg miljö för våra barn och unga när de spelar handboll. Vi har därför inlett ett långsiktigt samarbete med RF SISU Skåne. Arbetet beräknas pågå ytterligare två år och bygger på att vi lyckas involvera våra spelare, ledare, föräldrar och partners i det viktiga värdegrundsarbetet.


Sedan i höstas har vi ett uppdrag från Malmö stad att drifta en Fritidsbanken filial på Lindängeskolan. Tanken med att låna ut idrotts- och fritidskläder är klockren och gör att vi som förening kan bidra till återbruk av idrottsutrustning som annars förmodligen hade kasserats och inte använts. Vi har även ansvarat för en mobil Fritidsbank under sommarlovet och höstlovet och på sätt bidragit till ökad fysisk aktivitet och förbättrad hälsa.


Tyvärr fick årets välgörenhetsmatch till förmån för Barncancerfonden Södra skjutas upp på grund av Coronaviruset. Men vårt damlag uppmärksammade Rosa Bandet under en hemmamatch och vårt herrlag deltog aktivt i Movember för att lyfta fram arbetet mot prostatcancer.


Det har hänt flera roliga saker runt vårt Parahandbollslag detta år. Dels genom den uppvisningsmatch de bjöd på i pausen till #viställeruppmatchen i februari. Tyvärr fick parahandbollen senarelägga sitt efterlängtade evenemang där de bjudit in Kristianstad, Lund och Halmstad till Malmö.


Vi vill också lyfta fram vårt faddersystem. Samtliga dam- och herrspelare är faddrar för ett ungdomslag eller för vårt parahandbollslag. Det innebär att om allt hade varit som vanligt hade de hållit i några träningar per säsong... men framförallt är fördelen med faddersystemet att våra ungdomar får ”egna” spelare att följa och se upp till.


Vi vill avslutningsvis rikta ett stort tack till våra fem huvudpartners för #Viställerupp: Climat 80, Lödde Plåt, RSA, Lindab och Byggnadsfirman Otto Magnusson. Till #viställerupp-matchen i Baltiska Hallen hade de tryckt upp särskilda T-shirts med #viställerupp-tryck på som vi kunde dela ut till publiken. 


Vi vill även tacka Malmö stad, Handbollsligan, Skånes Handbollförbund och RF SISU Skåne för ett mycket lyckat samarbete under året!


Vår ambition och vårt löfte för år 2021 är att fortsätta allt det goda arbete som gjordes under det gångna året. Vårt eget team med Mirsad Pecikoza och Birthe ”Buttan” Hansson tillsammans med sportgruppen under Robert Månsssons ledning, har levererat på bästa sätt och sett till att aktiviteterna genomförts.

Mikael Johansson, verksamhetschef och samordnare #Viställerupp
BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Bollskolan Söderkulla, 11/01 18:00 
Flickor 08 (F12), 04/01 14:08 
Bollskolan Baltiska hallen, 28/12 11:27 
Pojkar 04 (P16), 17/12 13:58 
Bollskolan Baltiska hallen, 01/12 18:03 
Pojkar 04 (P16), 31/10 09:10 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
SE ALLA MATCHER HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS