SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Trygg och Säker Förening
2024-05-22 12:14

Trygg och säker Förening.

Under pandemin när verksamheten var stängd så valde HK Malmö att fokusera på områden som annars är väldigt svårt att hinna med när den ordinarie vardagen är igång. Under säsongen innan pandemin hade ett antal incidenter dykt upp i verksamheten och där blev det tydligt att vi som förening inte hade en tydlig handlingsplan för hur vi skulle agera. Allt som oftast blev det ansvariga tränare i respektive grupp som fick agera beslutsfattare, vilket vid närmare eftertanke utifrån egna erfarenheter från olika idrotter och föreningar är vardagsmat. En stor last läggs konsekvent på tränarna och bedömningar utifrån samma typ av incidenter varierar beroende på vem/vilka som är inblandade. Detta sker för att föreningar inte har en tydlig handlingsplan och i detta fall även oss själva i HK Malmö. 

 

Arbetet med att säkra en trygg idrottsmiljö och tydlighet för våra medlemmar blev en prioriterad fråga. En arbetsgrupp på fyra personer sattes ihop och under två års tid träffades denna arbetsgrupp varje fredag för att arbeta fram en unik handlingsplan för föreningen att arbeta utifrån. 

 

Åtgärdstrappor togs fram för följande:

 

 Mobbning
 Hot och Våld
 Trakkasserier - Kränkningar - Diskriminering
 Sexuella trakasserier och övergrepp
 Psykisk Ohälsa

 

Alla åtgärdstrappor har byggts utifrån svensk lagstiftning, Riksidrottsförbundets stadgar, HK Malmös stadgar samt Barnkonventionen. I detta fantastiska arbete har även ett resursteam rekryterats för att föreningen ska få in expertkompetens inom olika områden, som är neutral till verksamheten och som är rådgivande till beslut. I detta resursteam finns idag Bengt-Åke Nilsson med 40 års erfarenhet som Polis och bland annat chef för insatsstyrkan i region syd, Cecilia Dautovic som arbetar som Psykoterapeut och idag utbildar nya psykologer på Växjö universitet och vårt senaste tillskott Saida Sokolovic som arbetar inom Malmö stad och är utbildad Socionom. 

 

Detta arbete och jobbet med trygg och säker förening är något som vi är extremt stolta över. Vi är nu ute och föreläser samt hjälper andra föreningar som är intresserade av skapa samma trygghet i sin förening. 

Resursteamet samt Trygg och säker förening är något som gör HK Malmö unikt. Vi vill fortsätta utveckla detta framåt för att bli bättre och för att kunna hjälpa fler föreningar  att säkerställa en trygg och säker idrottsmiljö. Hjälp oss att fortsätta framåt och stötta resursteamets arbete genom att köpa ett årskort till säsongen 2024/25. Med din hjälp kan vi fortsätta göra skillnad!❤️🖤

2024-05-13 11:47
 
Säsongens sista match
2024-05-10 11:50

Då var det dags för säsongens sista match, damerna spelar mot Eslövs IK i sista kvalrundan till ATG Svenska Cupen. HK Malmö behöver vinna med 5 mål efter förra veckans match i Baltiska Hallen, lyckas damerna med det så blir det gruppspel till hösten.

Ta er till Eslöv och Eslövshallen ikväll, heja fram tjejerna till vinst och avancemang.

Malte Månsson skriver A-lagskontrakt med HK Malmö
2024-05-06 13:00
Den unga lovande högernian Malte Månsson som anslöt till klubben 2022 har under sina två säsonger tagit fina kliv framåt. Han har under säsongen gjort en del inhopp och redan gjort sina första mål i Handbollsligan. Nu väljer han HK Malmö långsiktigt också och har kritat på ett avtal fram till 2027.
 
”Väldigt kul att Malte tagit detta klivet. Han är en ung och lovande spelare men med en X-faktor i sin respektlöshet och speed. För Malte spelar det ingen roll vem som står på motståndarsidan. Han ska fortsatt jobba med fysiken och acklimatisera sig till Handbollsligan där han kommer axla rollen bakom Alfred Olsson. Potentialen är enorm och det ska bli jäkligt kul att följa hans utveckling under de kommande säsongerna! ”Säger sportchefen Robert Månsson
 
”Kul att få detta på plats och för mig var det naturligt att det skulle bli en fortsättning i HK Malmö. Jag trivs mycket bra i klubben och jag är väldigt tacksam över att få den här möjligheten. Att med Björn och tränarteamet är jag övertygad om att jag kommer att utvecklas som handbollsspelare.” Säger Malte Månsson
2024-05-06 11:33
 
Ni kommer väl till Baltiska Hallen ikväll?
2024-05-03 09:59

Visst borde ni ta en promenad i det fina vädret ikväll, en promenad som bär er till Baltiska Hallen där vårt damlag har en sista hemmamatch för säsongen mot Eslöv IK i ytterligare ett kval till ATG Svenska Cupens gruppspel 2024-25.

 

Matchen startar 19:00, vi ses där helt enkelt.

Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Damlaget, 05/06 08:23 
Damlaget, 13/05 14:49 
Damlaget, 10/05 21:47 
Damlaget, 14/04 20:26 
 
Handbollens huvudpartner
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS
2007 Klubben
Krafttaget
HK Malmös officiella bussbolag