SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
Bli medlem
Simon Nyberg väljer att avsluta sin spelarkarriär
2022-05-17 14:00
Simon Nyberg. Arkiv; Bildbyrån

Tack Simon Nyberg! 

Simon Nyberg väljer att avsluta sin spelarkarriär. Simon har tillhört HK Malmö sedan år 2014 då han anslöt från H43 mitt under pågående säsong. Simon har konsekvent varit med i A-truppen förutom en kortare period denna säsong när han spelade i Ystads IF.  Simon har en lång karriär bakom sig med flera ungdomslandskamper i både Junior- samt U-landslag och hela 14 säsonger på elitnivå i Lugi, H43, Ystads IF och HK Malmö. Han har varit en ledare i omklädningsrummet och en mycket lojal och omtyckt person och spelare. Simon kommer vara väldigt saknad både på och utanför planen.  

 

- Simon är en fantastisk människa och handbollsspelare. Vi har delat flera säsonger tillsammans och Simon har oavsett speltid varit en av truppens absolut viktigaste pjäser. Han är extremt lojal och väljer alltid laget först. Han har varit en av gruppens inofficiella ledare där han alltid bidrar med sitt engagemang och sin personlighet. Simon kommer bli saknad och jag hoppas såklart att Simon blir kvar i HK Malmö på något vis i framtiden säger Robert Månsson, sportchef i HK Malmö.

 

- Efter åtta säsonger som handbollsspelare i HK Malmö är det dags för mig att satsa fullt ut på min civila karriär. Även om kroppen hade orkat spela handboll i 10 år till så känns det skönt att avsluta med vetskapen om att man har och fortsatt kan bidra på den nivå jag vill och att ingen skada eller annan omständighet har fått diktera villkoren för min karriär. Jag har älskat min tid i HK Malmö och den möjlighet jag fått att lära känna så många fantastiska handbollsspelare, tränare, materialförvaltare, funktionärer, publik och anställda i föreningen. Ett stor TACK vill jag skicka till alla er som varit en del under min tid i föreningen. HK Malmös resa fortsätter och jag är stolt över att ha fått vara med under en så lång tid säger Simon Nyberg.

 

Fredrik Lindahl avslutar sin långa spelarkarriär
2022-05-16 13:24
Fredrik Lindahl Arkivfoto: Bildbyrån!

Tack Fredrik Lindahl! 

 

En riktig ikon i HK Malmö. Det är det minsta man kan säga om Fredrik Lindahl. Fredrik har i år gjort sin sista och makalösa 22:a säsong på elitnivå. Fredrik Lindahl är den spelare som gjort flest säsonger i HK Malmö genom tiderna. Han anslöt till klubben 2010 och har nu gjort sin 12:e säsong i den rödsvarta tröja. 

 

Fredrik har haft en lång karriär med mängder av meriter. UVM-guld, dubbla SM-guld med Redbergslid och flera säsonger som utlandsproffs i Danmark. Han har dessutom representerat det svenska herrlandslaget 58 gånger i karriären. Det är en stor profil som nu väljer att avsluta sin spelarkarriär. Vi är tacksamma och stolta över att Fredrik har lagt så många av sina handbollssäsonger i HK Malmö och han kommer vara saknad när nästa säsong drar igång. 

 

- Fredrik Lindahl är definitionen av professionalism. Han är ett föredöme när det gäller träning, förberedelser och är en spelare som alltid gör jobbet. Hans karriär är smått makalös med mängder av landskamper och dubbla SM-guld. Jag har fått äran att spela flera säsonger med Fredrik och det är en fantastisk lagkamrat som hela tiden vill lagets bästa. Det kommer bli mängder av erfarenhet som försvinner med Fredrik men jag hoppas innerligt att vi i framtiden får se honom i en annan roll inom föreningen säger Robert Månsson Sportchef i HK Malmö. 

 

- Jag vill säga tack till ALLA i klubben och till alla som varit med och stöttat från läktaren under min tid i HK Malmö. Jag har trivts väldigt bra vilket framförallt alla mina lagkamrater och ledare som jag träffat dagligen genom åren haft en stor del i. Det har alltid varit ett sant nöje att komma till träningarna. Det har också varit roligt att få vara med på resan från att ha varit nära på nykomlingar när jag kom till klubben jämfört med som nu under de senaste åren när vi har varit ett stabilt lag i toppen av Handbollsligan säger Fredrik Lindahl.

 

Vi från HK Malmö vill rikta ett stort tack till dig Fredrik och önskar dig lycka till med karriären utanför handbollsplanen.

 

Ronja Jenemark förstärker damlaget
2022-05-12 08:17
Rebecka Jenemark

Ronja Jenemark till HK Malmö.

 

9-metersspelaren Ronja Jenemark ansluter till damlaget och har signerat ett avtal med HK Malmö för de kommande två säsongerna. Ronja har i hela sin karriär spelat i OV Helsingborg där hon tillhört seniortruppen de två senaste säsongerna. 

 

- Ronja är en spelare med väldigt fin speluppfattning. Hon är bra på att välja och besitter ett fint skott. Hon passar dessutom perfekt in i laget med sin träningsvilja och ambition med att hela tiden vilja utvecklas. Vi är mycket glada för att hon väljer att ta klivet till HK Malmö och kommer förstärka truppen inför kommande säsonger säger Robert Månsson, Sportchef i HK Malmö. 

 

- Redan vid första kontakten fick jag en bra känsla av klubben och valet att byta till HK Malmö var enkelt. HK Malmö gör en seriös satsning mot toppen som jag ser fram emot att vara en del av de kommande säsongerna. Jag gillar att välja och "sätta upp spelen" och tar lika gärna en bra assist som att sätta den själv säger Ronja Jenemark.

Kalle Holmstedt skriver lärlingskontrakt med HK Malmö
2022-05-06 11:00

Den unga lovande målvakten Kalle Holmstedt, född 2006, har tecknat ett lärlingskontrakt med HK Malmö för de kommande två säsongerna. Kalle som varit uppvaktad av flera klubbar runt om i landet har valt att fortsätta spela i den rödsvarta tröjan. Han blir därmed den yngste spelaren någonsin att teckna ett avtal med HK Malmö. Kalle kom till klubben från HF Limhamn inför säsongen 2021/22 och väljer nu alltså att stanna kvar och vidareutvecklas i HK Malmö.

 

- Jag vill verkligen satsa på en professionell karriär inom handbollen och här i HK Malmö kommer jag få möjligheten att utvecklas som målvakt. Jag valde HK Malmö för att även få en bra utbildning och träning på Idrottsgymnasiet. HK Malmö är en elitklubb som har visat att man vill satsa på sin ungdomsverksamhet och sina unga spelare och detta vill jag vara en del av. Närmast ser jag fram emot att vara med och fightas på Riksläger 1 och självklart den kommande säsongen säger Kalle Holmstedt.

 

- Kalle är en av Sveriges största målvaktstalanger och att han väljer att stanna kvar i HK Malmö betyder väldigt mycket. Kalle har trots sin unga ålder redan deltagit med vårt juniorlag i USM och verkligen visat att han kommer bli en stor tillgång för föreningen under förhoppningsvis flera år framåt. Det är också en fjäder i hatten för det jobbet som gjorts på ungdomssidan de sista åren att en så eftertraktad och lovande spelare som Kalle väljer att stanna i föreningen. Vi är fantastiskt glada för att Kalle fortsatt kommer spela i den rödsvarta tröjan säger sportchefen i HK Malmö Robert Månsson.

Jonas Busk ny assisterande herrtränare
2022-05-03 13:00

Jonas Busk blir assisterande tränare för HK Malmös herrlag

 

Tränarstaben för herrarna är nu klar då den sista pusselbiten har fallit på plats. Jonas Busk tillträder som assisterande tränare för truppen och tillsammans med Björn Sätherström utgör han vårt nya tränarteam. Jonas går in på sitt tredje år i klubben och han har de tidigare två säsongerna varit huvudansvarig för utvecklingslaget. Nu utökas Jonas roll i och med uppdraget som assisterande tränare för herrlaget. Huvudansvaret för utvecklingslaget kommer fortsatt ingå i Jonas arbetsuppgifter. 

 

- Kul att Jonas är på plats. Vi har jobbat två år tillsammans nu och han har gjort ett mycket bra arbete med utvecklingslaget. Det känns helt naturligt med HK Malmö 2.0 att Jonas tar klivet upp som assisterande. Han har koll på våra yngre spelare och har följt dem de senaste två åren. Han besitter också stora handbollskunskaper och uppdraget som assisterande tränare är inget nytt då han tidigare haft samma roll i OV Helsingborg. Jonas är en ambitiös tränare och modern ledare som kommer komplettera Björn ypperligt, säger Robert Månsson, Sportchef i HK Malmö.

 

- Det ska bli väldigt kul att få vara med och jobba med vårt herrlag på daglig basis i min nya roll. Jag går nu in i mitt tredje år i HK Malmö och rollen att vara en brygga mellan Herr U och Herrlaget känns helt rätt för mig. Vi ska fortsätta jobba med våra unga spelare och utveckla dem samtidigt som vi ska vara slagkraftiga och vinna matcher. Det ska bli spännande och roligt att jobba tillsammans med Björn och det starka teamet som finns runt omkring laget. Nu längtar vi efter säsongsstarten säger Jonas Busk.

HUGO STUIVERS TILL HK MALMÖ
2022-04-27 13:00
Hugo Stuivers Arkivfoto: Bildbyrån

M6:an Hugo Stuivers klar för HK Malmö! 

 

Vi kan nu presentera nästa nyförvärv till herrlaget inför kommande säsong. Det är M6:an Hugo Stuivers från Amo som ansluter till HK Malmö. Hugo har jagats av flera klubbar i Handbollsligan men väljer nu spel i den svarta tröjan under de kommande två säsongerna.

 

- Kul att Hugo väljer HK Malmö. Arbetet med att hitta en ersättare till Kassem Awad har varit väldigt svår och utmanande. Men nu är han alltså på plats. Vi har följt Hugo under en lång tid och han har gjort en mycket fin säsong i Amo. Han är stor, stark och mogen i sitt försvarsspel. Hugo har trots sin unga ålder etablerat sig på en hög nivå och kommer bli en viktig del i lagbygget med sin energi och kampvilja säger Robert Månsson, Sportchef i HK Malmö.

 

- Det känns väldigt roligt och spännande att skriva på för Malmö. HK Malmö är en toppklubb i Sverige och det kommer bli otroligt kul att få spela i den svarta Malmötröjan. Med den här nya satsningen med Malmö 2.0 så känns det som att det här kommer blir rätt miljö för mig att fortsättas utvecklas som spelare säger Hugo Stuivers.

 

- Jag har följt Hugo under säsongen och det glädjer mig att han valde HK Malmö. Vi får in en fighter i både anfall och försvar. Han passar bra in i lagbygget och det skall bli kul att se Hugo utvecklas vidare säger tillträdande huvudtränaren Björn Sätherström.

Bli medlem
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Toftanäs P+F 13-14 (F-P8/7), 02/02 08:43 
Handboll Fitness, 20/12 17:32 
Flickor 08 (F13), 09/12 14:14 
Flickor 08 (F13), 07/12 14:02 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS
Fira Pingsten tillsammans med HK Malmö på Törringe