SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
HK Malmö fördjupar värdegrundsarbetet med Resursteam!
2021-05-10
Resursteamet. Fr.vä. Robban, Tecko, Cecilia, Mikael, Buttan, Jörgen R och Katinka.

HK Malmö har som mål att erbjuda en trygg och säker idrottsmiljö.  Därför har föreningen, med stöd av RF SISU Skåne, tagit fram en handlingsplan med tillhörande åtgärdstrappor för att hantera psykisk ohälsa samt incidenter vid mobbning, kränkningar, trakasserier hot och våld, sexuella trakasserier och övergrepp samt direkt rött kort och blått kort.

 

Som ett led i att hantera kriser och incidenter samt för att efterleva föreningens värdegrund har ett Resursteam bildats. Teamet består av personer från HK Malmös organisation men också av personer som vi knutit till oss utifrån deras kompetens och intresse av att vara med I HK Malmös Resursteam.

 

PRESENTATION AV RESURSTEAMET i HK MALMÖ

 

Katinka Falkesund arbetar som skolsköterska på en av Malmös grundskolor. Hon är utbildad specialistsjuksköterska och har tidigare arbetat på Barnakuten och på BVC. Katarina kom i kontakt med högpresterande idrottselever när hon var skolsköterska på Malmö Idrottsgymnasium. Hon är mamma till tre idrottsintresserade barn och har själv ett stort intresse av dans.

”Det viktigaste för mig är att barnen mår bra både fysiskt och psykiskt. Jag vill sätta fokus på det friska hos individen och uppmuntra till goda livsstilsvanor med mat, sömn, fysisk aktivitet, kamratrelationer och socialt samspel. Mitt motto är att våra friska barn är vår framtid. Friska barn idag ger friska vuxna imorgon!"

 

Bent-Åke ”Tecko” Nilsson är nyligen pensionerad polis efter 45 år i yrket! Tecko har tidigare varit chef för Polisens insatsstyrka i södra Sverige och dessutom varit ansvarig för utbildningsverksamheten inom Polisen. Inom idrottens värld har Tecko varit fotbollsmålvakt, tränare och även ordförande i en mindre förening. Han är även förälder till två handbollsspelande tjejer.

”Det har varit roligt, spännande och lärorikt att vara med och utforma HK Malmös handlingsplan och åtgärdstrappor, nu ska det bli extra spännande att få fortsätta arbetet i ett resursteam när det blir verklighet i föreningen. I teamet tror jag att jag kan bidra med att ge förutsättningarna för att barn och unga ska få en bra och trygg miljö att verka i”.

 

Cecilia Dautovic Bergh är psykolog, psykoterapeut och universitetslektor i KBT vid Linnéuniversitetet. Cecilia har arbetat med högspecialiserad hjärtsjukvård, primärvård och multimodal smärtbehandling samt under några år varit studierektor för psykologprogrammet vid Lunds Universitet. MEN Cecilia är också handbollsmamma och ni hittar henne i sekreteriatet eller i kiosken under matcher.

”Jag vill se mycket verkstad och mindre snack, dvs att vi lever som vi lär och VÅGAR agera, hellre proaktivt än reaktivt. Jag är beredd på att bidra med min erfarenhet och agera i enlighet med den framtagna handlingsplanen och kan även tänka mig att göra föreläsningar IRL eller digitalt för att inspirera”.

 

Mikael Johansson är verksamhetsansvarig i HK Malmö och sammankallande för Resursteamet. Mikael är idrottsvetare och magister i idrottspsykologi och har tidigare undervisat i Idrottspsykologi samt varit mental rådgivare och coach.

”För mig personligen är arbetet mot mobbning och trakasserier det allra viktigaste. Barn och unga ska känna sig trygga, säkra och glada när de är på träningen. Våra ledare får en nyckelroll för att detta ska fungera i praktiken därför behöver vi erbjuda utbildning och inte minst stötta dem i detta arbete!”

 

Birthe ”Buttan” Hansson är projektledare för Trygg och Säker Förening och hon är även assisterande tränare för HK Malmös Damlag. Buttan har mångårig erfarenhet av ledarskap inom handbollen från landslag till bollskola. Hon har även arbetat i skolans värld i många år med antikränkningsarbete och tidigare varit med om att ta fram en likabehandlingsplan.

”Det har varit otroligt kul att få jobba med en så kompetent grupp i ett så viktigt ämne. Jag kommer fokusera mycket på att rekrytera ett antal sk ”Snackisar” som ska jobba i våra lag och grupper i åldern 11-16 år. Tanken är att de olika lagen själva, med stöd av snackisarna, ska komma fram till vilka regler som ska gälla i just deras grupp”.

 

Robert Månsson är Sportchef för dam och äldre ungdom i HK Malmö. Robban är tidigare lagkapten för vårt herrlag och är klubbambassadör för #Viställerupp för att främja hälsa, inkludering och integration inom svensk elithandboll. Robban läser just nu till marknadsekonom på IHM Business School.

Det är något som är extra stort när man får vara med och jobba med denna typ av frågor. Det är frågor som jag alltid brunnit för och jag är stolt över det arbetet vi hittills har genomfört. Det ska bli väldigt roligt att fortsätta jobba med teamet kring trygg och säker förening”. 

Tack för er insats !!!
2021-05-06 15:36
Fr vänster: Viktor, Otto, Anton, Simon, Filip och Elias

HK Malmö tackar och bugar för era insatser. 

HK avtackade igår, pga Corona på ett väldigt avskalat sätt, de spelare som lämnar oss inför nästa säsong.


Viktor Östlund
Viktor har beslutat sig för att lägga av med handbollen. Viktor har haft problem med sin andning, diagnosen heter Vocal cord dysfuncion, som har gjort att han inte kunnat göra sig själv rättvisa och prestera på den nivå som han egentligen vill, och är kapabel till. Tråkigt för Viktor att tvingas ta detta beslut när han egentligen borde stå på toppen av sin handbollskarriär. Men som jag brukar säga, livet är hårt, men orättvist.

 

Otto Lagerquist
Otto har, som ni förmodligen sett, skrivit under ett proffskontrakt med den schweiziska klubben Pfadi Winterthur. Kul för Otto som har tagit stora kliv i sin utveckling sedan han kom till HK Malmö, och vi hoppas han fortsätter på den inslagna vägen.


Anton Hellberg
Anton, som vi gärna hade sett stanna kvar i vår holk, har varit tydlig med att han vill söka sig utomlands, och har därmed inte velat förlänga sitt kontrakt med oss. Ingen ny klubb är såvitt vi vet klar, men det lär klarna i sinom tid.

 

Simon Nyberg
Simon, en av våra mest lojala spelare, kommer att lägga sitt krut på sin civila karriär framöver. Huruvida det innebär ett totalt handbollstopp eller inte får framtiden utvisa. 

Filip Berentsen 
Som vi tidigare meddelat har Filip nappat på ett erbjudande från Hallby och lämnar därför HK Malmö inför nästa säsong.

 

Elias Hall
Elias, som även han har tagit stora kliv i sin utveckling, inte minst fysiskt, sen han kom till oss för två år sedan, beslutade sig för att ta chansen när Eskilstuna Guif, som fick en lucka på högernian när Rickard Åkerman lämnar, erbjöd honom ett kontrakt. Elias, som ju är en av dem som hade en tuff säsong då myndigheterna stängde för spel för u-laget, hoppas förstås på lite mer speltid i Ligan. Han ser även en fördel i att träna för två vänzterhänta Z, Zoran och Zacke, dvs Zoran Roganovic och Mattias Zachrisson.


Vi önskar samtliga dessa killar lycka till i framtiden, oavsett om det är en handbollsframtid eller en civil sådan. De som fortsätter spela skall naturligvis också känna sig ytterst välkomna tillbaka om/när tillfälle erbjudes.

 

Det återstår ännu en pusselbit att få på plats inför nästa säsong, även i det fallet handlar det om det blir en satsning på handbollen eller det civila. När det är klart så lägger vi ut hela truppen inför 2021-22.

Jildenbäck förlänger med HK Malmö
2021-05-05 12:45
Jildenbäck stannar i HK Malmö till år 2022!

HK Malmö har glädjen att meddela att den välmeriterade högersexan Hampus Jildenbäck stannar i HK Malmö i ytterligare en säsong!

 

- Jag har trivts oerhört bra i Malmö sedan jag kom hit i februari månad. Jag har fått tillbaka glädjen och lusten att spela handboll och dessutom i ett mycket bra lag med en bra tränare säger Hampus Jildenbäck om kontraktsförlängningen

 

- Jag är så klart besviken över att det gick som det gick i slutspelet. Yttre omständigheter med flera skador gjorde att vi inte riktigt kunde göra oss själva rättvisa mot IFK Kristianstad. Samtidigt känner jag att det är mycket vi kan utveckla och förbättra i spelet och med ytterligare en säsong i HK Malmö tror jag att samspelet och vårt kontringsspel kan utvecklas en nivå till menar Hampus Jildenbäck.

 

- Hampus har visat att han är en klasspelare under den korta tid han har varit här. Han har tillfört rutin och spetskvaliteter som vi kan bygga vidare på inför nästa säsong. Dessutom är han en viktig pådrivare vid sidan av plan vilket jag värdesätter mycket säger Stian Tönnesen, tränare i HK Malmö.

 

- Jag har blivit positivt överraskad av att HK Malmö har en så väl fungerande organisation och att det finns ett långsiktigt tänk där föreningen nu försöker bygga från grunden säger Hampus Jildenbäck.

 

Även HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson är nöjd med att föreningen lyckats komma överens med Hampus om en kontraktsförlängning:

 

- Hampus är en profil inte bara i HK Malmö utan i hela Handbollsligan. Att han nu väljer att spela kvar i HK Malmö ger även ett mervärde för den publik vi hoppas kunna hälsa välkomna till Baltiska Hallen igen till en ny spännande handbollssäsong!

Jörgen Rasmusson får Idrottsledarstipendium
2021-04-29 20:50
Anneli Wessman, Swedbank och Sanne Mårtensson, Sparbanksstiftelsen Skåne med Jörgen Rasmusson

Det var en mycket glad och överraskad Jörgen Rasmusson som på torsdagseftermiddagen förärades ett skånskt idrottsledarstipendium. 

Anneli Wessman kontorschef på Swedbank Gustav Adolfs Torg och Sanne Mårtensson, VD för Sparbanksstiftelsen Skåne uppvaktade Jörgen mitt under ett pågående möte för att meddela att han var en av de lyckligt utvalda som får ett av de 250 åtråvärda stipendierna som delas ut till olika ledare runt om i Skåne.

 

Nomineringstexten i sin helhet...

 

"Jörgen Rasmusson har förknippats med HK Malmö sedan föreningen bildades. Han lockades som ledare till Malmö HP via barnens handbollsspel men hamnade på ordförandestolen i HK Malmö år 2008; året efter föreningen bildades. Jörgen är en dynamisk och karismatisk ledare med en unik förmåga att entusiasmera, se och lyfta fram sina medmänniskor. I styrelserummet kan Jörgen dra nytta av sitt mångåriga engagemang inom företagsvärlden. Han betonar vikten av ordning och reda i finanserna men har även ett finger med i spelet när det gäller formandet av verksamheten. Jörgen brinner verkligen för att HK Malmö ska vara en "HEL FÖRENING". Detta inbegriper ett slagkraftigt herrlag som ständigt är i toppen av Handbollsligan men också ett damlag som för närvarande befinner sig i division 1, en bred barn- och ungdomsverksamhet och inte minst ett Parahandbollslag. De sista åren har Jörgen dessutom varit drivande för att föreningen ska ha ett hållbart samhällsengagemang inom ramen för satsningen #viställerupp. Som de flesta vet har Jörgen dessutom fler strängar på sin lyra. Han är sedan lång tid tillbaka en outtröttlig Trumslagare vid hemmamatcherna i Handbollsligan där han tillika alltid leder sången i inmarschlåten "Tillsammans". Jörgen är ovärderlig i mötet med sponsorer och partners. Med sitt direkta sätt skapar han varaktiga relationer och stunder av upplevelser i en sann Malmötradition jämte andra stora idrottsledare från Malmös idrottsvärld.

 

Vi i HK Malmö gratulerar Jörgen till ledarstipendiet. Ett hållbart ledarskap som vinner i längden ❤️🖤.

Mittsexan Max Santos klar för HK Malmö
2021-04-22 13:00
Max Santos in action! Arkiv: Bildbyrån

Max Santos kommer att spela i den svarta HK Malmötröjan de kommande två säsongerna. Den slitstarke mittsexan är född år 1997 och har Särökometerna som sin moderklubb. Max spelade förra säsongen i Önnereds HK men har även spelat i HK Aranäs.

 

Välkommen till HK Malmö Max!

 

- Tack, det känns som en häftig utmaning att få chansen att spela för HK Malmö. Jag ser fram emot att få komma till ett lag som verkligen har en genuin chans att vinna SM Guld. Jag ser detta som ett stort steg framåt i min karriär säger Max Santos.

 

- Max är en spännande och relativt ung spelare som tagit stora kliv de senaste säsongerna. Vi får in en stor och stark tvåvägsspelare i laget som främst har sin styrka i anfallsspelet. Med sitt spärrspel ger han våra skyttar chansen men skapar även egna lägen säger Stian Tönnesen, tränare i HK Malmö.

 

- Jag är en fysisk spelare som nog är rätt jobbig att möta, jag gillar att både ge och ta stryk. I Malmö har jag som ambition att förbättra mitt försvarsspel ytterligare säger Max Santos

 

 - Max är en av de sista viktiga pusselbitarna i lagbygget inför nästa säsong. Han har rätt karaktär och inställning och det ska bli kul att följa hans utvecklingsresa hos oss i HK Malmö avrundar Jörgen Rasmusson, ordförande i HK Malmö.

Våra padelfrukostar är igång
2021-04-20 11:28
Bilden högst upp från Vä, Johan Bengtsson Skånsk Fönstermiljö, Simon Kraljevic Sesab, Johan Barwén Docuro och Daniel Olofsson Richard Olofsson Byggservice

Vi fortsätter arbetet med att skapa coronasäkra relationsskapande möten i mindre format.

I samarbete med Malmö Mässans Pop up Padel och Edge Kitchen Hyllie erbjuder vi nu i Nätverket Padelspel med efterföljande frukost en gång i månaden.

Nu i veckan hade vi vår första träff och det blev lyckat från första serve till sista tugga av den välsmakande frukosten presenterad av Edge Kitchen.

 

Denna arla morgon bjöds det på grymma slag, spännande slagdueller och härlig pepp bland våra deltagare. De fyra som var med och spelade i premiären var alla rörande överens om att detta var ett perfekt format och möjlighet att bygga relationer och att börja dagen med.

 

De företag i Nätverket som hakade på första padeltillfället var Richard Olofsson Byggservice, Docuro, Sesab och Skånsk Fönstermiljö

 

Vem som vann tvistar fortfarande de lärde om men jämnt som tusan var det. Innan sommaruppehåll för juli och augusti har vi två tillfällen kvar 17 maj och 14 juni.

 

Vilka i Nätverket blir det den 17 maj?

 

Gunnar Wibisono
Sälj-och Partneransvarig

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Bollskolan Baltiska hallen, 12/05 19:21 
Pojkar 07 (P13), 29/04 08:12 
Pojkar 04 (P16), 22/04 14:51 
Flickor 05/06 (F16), 13/03 17:14 
Pojkar 07 (P13), 28/01 21:22 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS