SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Bortamatch i EHF European League i kväll
2021-09-21 13:23
HK Malmös herrar har begett sig söderut till Toulouse i södra Frankrike, för att ta sig an hemmalaget Fenix Toulouse.
 
Toulouse är Frankrikes fjärde största stad efter Paris, Marseille och Lyon med ett invånarantal på ca 500,000. Staden är som sagt belägen i södra Frankrike, inte alltför långt från den spanska gränsen. Den är bl a känd för att hysa huvudkontoret för flygplanstillverkaren Airbus, samt sammansättningsfabrikerna för deras modeller A320, A330, A350 och giganten A380.
Men det skall vi nu helt bortse från, och fokusera på matchen.
 
Jag har bara sett en match med dem, deras första hemmamatch i franska ligan i år, som de förlorade mot Chamberey. Vad jag kunde utröna var att det handlar om ett snabbt spelande lag med en kvick och spelskicklig spelfördelare. Deras artilleri kom i första hand från deras högernia, som hade bra tryck i skottarmen. Deras vänsternia, Erwin Feuchtmann, är en chilensk landslagsspelare som har två bröder och en syster som även de spelar landslagshandboll för Chile, och är i mina ögon en intressant spelare. Dock gjorde han inte så mycket väsen av sig i just den matchen jag beskådade.
 
Jag tyckte för övrigt att deras defensiv verkade något tveksam, och de förlorade igår, söndag, mot PSG med 28-43, men det ska man kanske inte döma dem alltför hårt för, PSG är ju inte direkt vilket lag som helst.
 
Inför matchen mot Balatonfuredi bedömde jag våra chanser till 50/50, och det stämde ju ganska bra. Resultatet efter de två matcherna var ju helt lika och vi gick vidare på fler gjorda bortamål.
 
När jag såg lottningen inför kvalomgång två, tänkte jag att fransoserna nog får räknas som favoriter med typ 60/40, men efter att ha sett laget i skarpt läge så vill jag nog ändå bedöma våra chanser till 50/50. Dock med reservation dels för att fransmännen passar oss något sämre än ungrarna, och dels för att jag har lite svårt att bedöma ett lag i en match där lagets motståndare är tämligen okända för mig.
 
Stian och Konrad är såklart bättre än mig på detta, och jag räknar med att de kommer att sätta upp laget på bästa möjliga vis i denna första halva av dubbelmötet.
 
Så till sist vill jag travestera Shakespeare i Hamlet, Toulouse or not to loose, det är frågan.
 
Avkast kl. 20:45 ikväll. Tyvärr filmas inte matchen så den går inte att se live.
Det går däremot att följa den på www.eurohandball.com, klicka på matchen och på live ticker så kan ni hänga med.
 
Tommy Thysell
Fyra nya förlängningar klara!
2021-09-19 19:34

Då har vi det stora nöjet att presentera följande fyra partners som har valt att förlänga med HK Malmö.

Överst till vä har vi Lindabs Distriktssäljare Martin Krolikowski som här välkomnas av vår ordförande Jörgen Rasmusson.
Att ha med denna internationella koncern med rötter i småländska Lidhult men som med flytten till Grevie på Bjärehalvön på allvar började sin fantastiska resa är en sann ynnest.

Förutom att Lindab är en av våra Guldpartners så är man också en av våra Huvudpartners till våra olika sociala projekt som går under namnet #viställerupp.
För mer info finns på www.lindab.com

 

Till hö har vi en spännande Nätverkspartner som går in på sitt andra år i klubben nämligen Sparbanken Syd som här representeras av deras Företagsrådgivare Patrik Wahlgren.
Att ha med dem i vårt Nätverk är sannerligen en fjäder i hatten då bankens Vice styrelseordförande heter Mats Persson och är tillika ordförande i Ystads IF…
Detta är ett lysande exempel på hur idrott kan arbeta över gränserna och när idrott och affärer arbetar i symbios. Mer om Sparbanken Syd finns på https://www.sparbankensyd.se/

 

Nere till vänster har vi en annan internationell koncern i Nätverket som den förstnämnda som här representeras av Markus Niléhn en av Partners i EY.
EY har också en intressant historia och koppling till klubben. För att förstå detta så på bilden längst till höger har vi nämligen PMR:s grundare Pär Rundqvist.
Förutom att bägge bolag är Bronspartners till HK Malmö, att Pärs och Markus vänskap goes way back så är båda stora fans av och supportrar till IFK Kristianstad.

Ännu ett fantastiskt exempel på hur Näringslivet och idrotten kan gå armkrok på ett alldeles föredömligt sätt.
För mer info om bolagen finns på www.pmr.nu och https://www.ey.com/sv_se

 

Som ni förstår är det alltid en stor ära och sann glädje att hälsa partners välkomna till ännu ett handbollsår, så ock denna gång.

 

Gunnar Wibisono
Sälj-och PartneransvarigSeger 36-30 mot IFK Skövde
2021-09-16 21:34

HK Malmö tog säsongens första fullpoängare i Handbollsligan genom att i Baltiska Hallen besegra IFK Skövde med siffrorna 36-30 (16-18).

 

Det blev ännu en målrik tillställning för HKM. Första halvlek var helt jämn fram till 12-12 i tjugonde minuten. Där kommer Skövde in i en bra period, och gör fyra raka mål fram till bortaledning 16-12.

Hemmagrabbarna knappar dock in något på slutet och går till halvtidsvila i underläge 16-18.


Andra halvlek kom att bli något helt annat. HK fick träff i försvaret, där Hampus Nygren verkligen sätter nivån, och därmed kunde också Erik börja fånga lite bollar. Efter 10 minuter och 23-22 var HK förbi, och trummade sedan på fram till slutresultatet 36-30.

 

Andra halvlek slutade alltså 20-12 i hemmafavör.

I hemmalaget är det för dagen många plusvarianter, inte minst Erik som till slut kommer upp i en räddningsprocent på 38, plus en straffräddning, och därtill hela högersidan med Magnus, Hampus J och Charles. Dessutom var det härligt att se Hampus Nygrens energiska och effektiva försvarsspel. Jag skulle kunna nämna hela gänget för deras kämpaglöd, moral och jävlaranamma.


Men godispåsen till vår bäste spelare går idag till Tim Hilding som gör en fenomenalt bra andra halvlek och bidrar starkt till segern. Kan Tim fortsätta på den inslagna vägen och använda sin fysik, sina kilon och sin snabbhet så kan det blir riktigt bra. När han satsar som han gjorde idag så kan man räkna de försvarare i Ligan som han stoppa honom på ena handens tumme. 

 

Godispåsen till Skövdes bäste lirare gick till Matias Helt Jepsen. En ny ung kille med efternamnet (Adam) Ljungqvist visade också upp sig, och gör en mycket bra match även han. Adam är yngre bror till Viktor och son till Mats, som var ett stort irritationsmoment i början av Team/HK Malmös historia.

 

Det saknades några profilstarka spelare på planen idag. Gästerna saknade nämnde Viktor Ljungqvist, Jack Thurin och Bjarni Valdemarsson, medan HK kom till spel utan Daniel Ekman, Max Santos, Nisse Pettersson och Dan Beutler. Vi hoppas dessa sevärda lirare snart är tillbaka på planen igen.


En extra eloge även till HKs nya högljudda klack som bidrog till en härlig stämning trots att det fortfarande känns lite coronadefensivt kring publiktillströmningen. 

Nu suger vi en stund på denna karamellen innan vi börjar ladda för nästa uppgift. Och då handlar det om EHF European League och match mot Fenix Toulouse på bortagolv nere i södra Frankrike. 

 

Våra målskyttar: Hampus J 8, Magnus 7, Tim 5, Kassem 4, Charles 4, Anton 4, Inge 2, Hampus N 1 och Arvid 1.

 

Tommy Thysell

Ny hemmamatch nu mot IFK Skövde
2021-09-15 20:50
Inge Aas Eriksen på uppgång

HK Malmö är i farten igen och vi hälsar IFK Skövde välkomna till Baltiska Hallen.

 

HK hoppas komma tillbaka efter det lite mindre lyckade poängtappet senast mot IFK Ystad. Men Skövde är naturligtvis, som alltid, en besvärlig nöt att knäcka, och det kommer att bli en tuff kamp.

IFK Skövde har tappat klubbikonerna Kristian Svensson, numera assisterande tränare, och Rasmus Wremer.

 

Det har börjat bra även utan dessa herrar, och man inledde med att skjuta Eskilstuna GUIF i sank med 32-21. Matias Helt Jepsen, Bjarni Valdimarsson och Viktor Hallen gjorde i den matchen tillsammans 20 av västgötarnas mål, och Jepsen noterades förutom sina åtta fullträffar även för åtta målgivande passningar. Sagde Jepsen umåste vi se till att hålla ordentligt i öronen.

 

Tyvärr saknar Skövde Richard Hanish som drabbats av två års avstängning efter att han fastnat i en dopingkontroll med ett otillåtet medel i kroppen. Jag har inga direkta synpunkter i ärendet, Hanish tror att han fått i sig ämnet via ett kosttillskott, och så kan det kanske vara. Men straffet verkar i mina ögon hårt då preparatet är tillåtet på träning men förbjudet på match.

 

Även deras hårdskjutande högernia Jack Thurin är ett osäkert kort inför morgondagen. Malmöpubliken går alltså miste om tre, möjligen fyra, sevärda lirare. Trist.

 

För vår egen del så är Dan och Nisse fortsatt inte tillgängliga för spel, medan det är frågetecken för Daniel, som klev av senast, och Max. Däremot är Hampus Nygren tillbaka efter att han fick stå över Ystadmatchen efter att han och hans sambo blivit föräldrar till Sigge.

 

Avkast torsdag 16/9 kl.19:00 i Baltiskan. Vi välkomnar max 1200 åskådare till Baltiskan, men ni som inte har möjlighet att komma, kan finna tröst i C More. Köp din biljett i förköp via https://hkmalmo.ebiljett.nu/


Positivt att Inge är på väg tillbaka efter att han, och hela den norska handbollen, suttit i karantän hela vårsäsongen. Han tappade då en del av den kvalité som vi såg från honom i Norge förra höstsäsongen.

 

Vi hoppas han fortsätter ta ytterligare kliv mot den nivån.

 

Tommy Thysell

Vi fortsätter arbetet med att namedroppa våra partners
2021-09-15 20:15
från vä: Thomas Roth, Robert Ohlsson, Nedre raden Patrik Löfqvist, Kent Pålsson och Lasse Grönlund. Å på samtliga bilder är givetvis Jörgen med

Först ut har vi ett par av Nätverkets verkliga trotjänare som med sitt stora hjärta och engagemang för klubben varit HK Malmö trogna i många år.
Jag pratar först om Sydels VD och ägare Thomas Roth som dessutom är en av våra bärande i pelare i Marknadsgruppen som med sina affärskontakter hjälper oss att dra in sponsorer till klubben. En härlig spelevink som nog är den snyggast och dyrast klädda höghandikapparen i golf…. För mer info om Sydel finns på https://sydel.nu/


Vidare har vi Promotionfabrikens VD och delägare Robert Ohlsson som är en sann supporter med svart/rött blod som rinner genom ådrorna.
Känslomänniska ut i fingerspetsarna som lider helveteskval när det går grus i maskineriet hos våra lag men är den klart starkast lysande stjärnan på himmelen när våra elitlag vinner.
Det är Promotionfabriken som genom åren har försett klubben med cool merchandise och profilstärkande produkter. Mer att läsa finns på https://www.promotionfabriken.se/

 

Nu kommer vi till en riktigt spännande konstellation, The Three Amigos varav två är nyförvärv, Golv & Kakel som här representeras av VD:n och ägaren Patrik Löfqvist och Lundströms Golv med bolagets Projektledare Kent Pålsson och den icke helt obekante Lasse Grönlund delägare i Grönlunds Golvsystem som också tillhör en av Nätverkets old timers.


Dessa tre bolag ingår numera i Golventreprenad Gruppen som är Sveriges största  golventreprenör och består av lokalt marknadsledande golvföretag.

Golv & Kakel och Lundströms Golv går in i sitt första år i Nätverket som Silverpartner medan Grönlunds Golvsystem höjer sig från Brons till Silverpartner.


En gemensam satsning från dessa tre bolag som vi är oerhört glada och stolta över.

För mer info om dessa tre finns på : https://www.golv-kakelbl.se/  https://www.lundstromsgolv.se/  http://www.gronlundsgolv.se/

 

Varmt välkomna alla till en rykande het handbollssäsong!

 

Gunnar Wibisono
Sälj- och Partneransvarig

 

Oavgjort i seriepremiären mot IFK Ystad
2021-09-14 10:15
Magnus Persson fightingface!
HK Malmö inledde Handbollsligan genom att spela oavgjort, 32-32 (16-16), mot gästande IFK Ystad.
 
Det blev inte en tillställning som var direkt skönspelad, men spänningen i andra halvlek gjorde att den var ganska sevärd ändå.
 
Första halvlek var genomgående jämn och lagen turades om att ligga i ledning. HK hade 16-15 och chans att få två mål upp innan pausvilan, men ett tekniskt fel gjorde att gästerna fick sista ordet. Paus 16-16.
 
Även andra halvlek var jämn inledningsvis, men gästerna kom in i en bra period och gick från 23-21 fram till ledning på 27-22 efter 46 minuter. Men nu samlade hemmagrabbarna ihop sig och knaprade sakta men säkert in på IFKs försprång.och vid 29 lika efter 54 minuter var vi ikapp. Här brände vi dessutom ett friläge och missade därmed chansen att ta ledningen och sätta rejäl press på gästerna. HK fick ändå sista chansen när Adam Tumba fick ta ett pressat kantläge i slutsekunden som han tyvärr missade.
 
Ett steg i rätt riktning jämfört med cupmatcherna med Amo, men tyvärr fick vi inte heller idag försvars och målvaktsspel att riktigt fungera tillsammans. Framåt var det dock helt OK, speciellt var det bättre satsningar än vad vi såg i Amomatcherna.
 
Positivt att Inge Aas Eriksen närmar sig den nivå som vi såg han prestera på i norska ligan förra säsongen. Norrmannen har spelintelligens och bra klipp i sina skott, och jag hoppas, och tror, att han kommer att bli viktig för oss.
 
Förutom Dan och Nisse så saknades idag Hampus Nygren som blev pappa under dagen, grattis säger vi såklart. Även Max Santos vilade på grund av lite känningar och Daniel Ekman fick utgå efter halva första halvlek efter en smäll på benet. Vi hoppas och tror att dessa båda herrar är tillbaka inom kort.
 
Bäst idag var dock Magnus Persson som drar ett tungt lass, och fick med sig godispåsen hem. Störst konkurrens om sagda påse kom från Hampus Jildenbäck.
Godispåsen till gästerna hamnade hos deras nyförvärv från Tyresö,, Jesper Johansson, som framförallt gjorde en jättebra första halvlek. Han tröttnade dock betänkligt i andra men lyckades ändå hålla undan i godisracet.
 
Nästa match är redan på torsdag, återigen på hemmagolv, då vi gästas av IFK Skövde.
Våra målskyttar: Hampus J 8, Magnus 6, Anton 5, Kassem 5, Adam 3, Inge 3, Tim 1 och Charles 1.
 
Publik: 496
 
Tommy Thysell
BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Flickor 05/06 (F16), 14/09 19:56 
Flickor 05/06 (F16), 28/08 14:14 
Damjunior, 24/08 14:29 
Damjunior, 24/08 14:21 
Trygg och säker förening, 13/08 11:00 
Kampanjer och insamlingar, 09/06 11:37 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS