SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
Bli medlem
Mikael Johansson slutar i HK Malmö
2022-08-17 13:25

Verksamhetsansvarig i HK Malmö, Mikael Johansson, har sagt upp sig och kommer i oktober påbörja en roll som verksamhetschef för Handbollförbundet Syd.

 

Mikael har varit anställd i HK Malmö sedan 2017 och har lagt ner mycket tid på att samordna föreningens utvecklingsarbete HK Malmö 2.0. Mikael har haft ett tydligt uppdrag att bygga en "hel förening" med ett herrlag, ett damlag, ett aktivt rekryteringsarbete med en bred barn- och ungdomsverksamhet samt inte minst ett parahandbollslag. Mikael har också varit drivande i HK Malmös samhällsinriktade arbete där samarbetet med skolor har varit viktigt. Samtidigt som föreningen strävat efter att kunna erbjuda en trygg och säker idrottsmiljö för barn och unga fri från kränkningar, hot och mobbning.

 

- Mikael är en riktig föreningsmänniska och han har på ett seriöst och engagerat sätt tagit sig an de utmaningar som föreningen ställts inför under de fem åren han varit hos oss säger ordförande Jörgen Rasmusson.

 

- Jag har haft fem intensiva, roliga och utmanande år i HK Malmö. Jag kommer se tillbaka på min tid i HK Malmö med glädje och har verkligen uppskattat att jobba tillsammans med våra volontärer, partners, ledare och spelare säger Mikael Johansson.

 

Mikael jobbar kvar i föreningen fram till anställningen i HF Syd påbörjas.

 

 

 

 

Dubbelt danskt förstärker HK Malmö Dam
2022-08-16 13:00
Frida Björn Suurlan Andersen och Clara Campbell nya i HK Malmö

Säsongen 2022/23 kommer de två danska 9-meterspelarna Frida Björn Suurlan Andersen och Clara Campbell spela i den rödsvarta HK Malmö-tröjan. Både Frida och Clara spelade förra säsongen i danska division 1. Frida i Rødovre Håndboldklub och Clara i Lyngby HK.

 

- Det är två väldigt duktiga handbollsspelare som vi får till HK Malmö. De är båda unga och hungriga med erfarenhet från spel på en hög nivå i Danmark. De har skolats i den danska handbollen och kommer att förstärka vår trupp på ett mycket bra sätt. Frida är en ”klassisk” playmaker som är bra på att styra spelet och att få med sig spelarna runt omkring sig. Hon har också ett fint samarbete med M6. Clara är en attacksspelare som är duktig 1 mot 1 och kommer bidra med fart och tryck i anfallspelet. Vi är mycket glada för att att Frida och Clara har valt HK Malmö säger Robert Månsson, sportchef i HK Malmö.

 

- Jag glädjer mig mycket till att få komma i gång med säsongen! Alla i klubben har tagit emot mig på ett bra sätt vilket jag uppskattat mycket. Jag tycker att vi har ett spännande lag med seriösa spelare som alltid ger 100 %. Jag hoppas att jag kan bidra till att HK Malmö kan avancera i seriesystemet och nå en allsvensk plats säger Frida Björn Suurlan Andersen.

 

- Jag ser fram emot nya utmaningar på det sportsliga planet och i en helt ny miljö. Här i HK Malmö får jag möta nya människor i ett annat land med ett annat språk än det danska. Mina intryck under försäsongen är mycket positiva och allt är mycket professionellt och ambitiöst vilket lovar gott för laget inför säsongen säger Clara Campbell.

 

- Frida och Clara har kört på ordentligt med oss nu i två veckor och bidrar redan med otroligt mycket. Det är två tjejer som kommer till träningarna med ett leende och bidrar med energi på och utanför planen. De är öppna för att ta till sig instruktioner och lära sig. De har kommit gott in i gänget, så det bådar bara gott framöver ju mer tid vi får ihop säger Pierre Gaum, tränare för HK Malmö dam.

Madeleine Gustafsson ny målvakt i HK Malmö
2022-08-12 13:00

Vi är mycket glada över att välkomna Madeleine Gustafsson till HK Malmö. Madde har efter en paus från handbollen valt att ta sig tillbaka till planen för att vara med på HK Malmös resa. Madde har ett starkt CV med spel både i SHE och Allsvenskan.

 

- Det här är en mycket stark och viktig rekrytering. Madde kommer bidra med stor erfarenhet till vår unga trupp. Trots en paus från handbollen så har hon under försäsongen visat vilken kvalitetsspelare hon är. Maddes intåg kommer ge oss bra förutsättningar för att utmana om en plats till Allsvenskan, säger sportchef Robert Månsson.

 

- Jag har följt HK Malmö nu ett par år och jag ser en förening med driv, engagemang och tydliga mål. Malmö tänker också helt rätt med utvecklingen av spelarna vilket jag värderar högt. Det ska bli spännande att få snöra på sig skorna igen och jag ser fram emot att få vara med på satsningen med ett gäng goa tjejer och duktiga ledare, säger Madeleine Gustafsson.

 

- Jag är oerhört glad att Madde ville hoppa på tåget hos oss i HK Malmö. Hennes CV talar naturligtvis för sig själv. Hennes uppehåll oroar mig inte speciellt mycket, för med hjälp av vår målvaktstränare Jerka så är jag säker på att vi kommer få ut det bästa av henne. Hennes erfarenhet kommer givetvis vara viktig för gruppen, men även för våra yngre målvakter, som nu avslappnat kan slussas in i seniorhandbollen säger HK Malmö dams tränare Pierre Gaum.

Kallelse till årsmöte i HK Malmö den 30 augusti
2022-06-30 11:40
Medlemmar i HK Malmö kallas till årsmöte tisdagen den 30 augusti kl. 19.00
 
Tid och plats: Tisdag den 30 augusti kl. 19.00, HK Malmö kansli, Bronsyxegatan 5, vån 2. Det kommer finnas möjlighet att delta på mötet digitalt. Länk skickas ut efter anmälan.
 
Årsmöteshandlingar: Årsmöteshandlingar finns tillgängliga på kansliet senast en vecka före mötet.
 
Dagordning och val sker enlig stadgarna.
 
Meddela närvaro i förväg till kansli@hkmalmo.se gäller både om du tänker närvara fysiskt eller digitalt.
 
Välkomna!
Styrelsen i HK Malmö
Klara Persson förlänger
2022-06-28 14:00

Den vindsnabba vänstersexan Klara Persson förlänger sitt avtal med HK Malmö ytterligare en säsong. 

 

- Klara har haft en tuff första seniorsäsong i HK Malmö som till stor del präglats av skador. Nu hoppas vi att Klara får vara skadefri och får visa sina kvaliteter. Med Klara i laget får vi möjlighet att spela i högt tempo. Hon är en mycket snabb kantspelare med bra försvarsegenskaper och hon kommer bli en viktig tillgång under säsongen som kommer säger Robert Månsson, sportchef i HK Malmö.

 

- Jag ser fram emot den kommande säsongen med HK Malmö och mitt andra år som seniorspelare. Det är sjukt kul att få vara en del av HK Malmös elitsatsning på damsidan. Klubbens samarbete med Handbollsgymnasiet i Malmö ger mig även stora möjligheter att fortsätta min individuella utveckling under mitt sista gymnasieår. Vi är ett positivt gäng tjejer med mycket vilja och jag har ett stort förtroende för vår nye tränare Pierre. På planen går jag alltid in helhjärtat och jag vill alltid bidra med ett högt tempo och många kontringar säger Klara Persson.

 

- Klara rehabiliterar sig just nu från en höftskada som vi hoppas ska vara färdigläkt när vi startar upp i början av augusti.  Klara har fina egenskaper via sin friidrottsbakgrund vilket gör att hon har ett bra och snabbt löpsteg samt en härlig spänst. Egenskaper som ger en stor fördel som V6. Kan vi nu bara få fortsätta jobba med hennes handbollskunskaper så ska Klara säkerligen kunna ta flera steg framåt, för drivet och viljan har hon säger huvudtränaren Pierre Gaum.

Gabriel Thörn skriver 2-årsavtal
2022-06-27 13:00

Målvakten Gabriel Thörn kom till HK Malmö som A-pojke och har redan fått möjligheten att visa upp sig i seniorsammanhang med ett par inhopp. Nu skriver han ett tvåårigt avtal med HK Malmö. 

 

- Gabbe är en lovande målvakt som har börjat nosa på A-truppen. Han har gjort en bra säsong med utvecklingslaget och det känns mycket bra att han vill fortsätta i HK Malmö. Duktiga svenska målvakter är hårdvaluta och det känns skönt att vi nu kunnat knyta en bra besättning av målvakter med en bra åldersspridning till HK Malmö. Det ska bli spännande att följa Gabbe i fortsättningen och nu hoppas vi att han ska fortsätta ta kliv i sin utveckling säger sportchefen i HK Malmö Robert Månsson. 

 

- Det ska bli roligt och spännande att fortsätta min handbollskarriär i HK Malmö och fortsätta ta kliv och bli en bättre handbollsmålvakt. Jag ser fram emot att utvecklas med Björn och Jonas som tränare. Det känns bra att ha HK Malmös förtroende och att klubben vill satsa på mig som målvakt säger Gabriel Thörn.

 

Bli medlem
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Handboll Fitness, 15/08 22:03 
Parahandboll, 28/06 15:22 
#VISTÄLLERUPP, 08/06 12:00 
Trygg och säker förening, 08/06 12:00 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS