SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ännu en landslagsman från HK Malmö
2024-06-23 18:47
Tim in action

Sedan en tid tillbaka har det varit klart att en av våra fostrade spelare är uttagen i U20-landslaget för något så ovanligt i handbolls sammanhang som för Storbritannien. Vem denne yngling är tog vi reda på genom att haffa honom i steget där vi fick en trevlig pratstund.

 

Snabbfakta

Namn: Timothy Persson

Tim eller Timothy?: Jag vill bli kallad Tim.

Ålder:19 men fyller snart 20 

Position: V6
Moderklubb: HK Malmö 
Andra klubbar som du har spelat i: Lugi och Örebro 
Antal landskamper: 4 
Största merit som handbollsspelare: Finalsteget eller Final i Lundaspelen
Styrka som spelare: Min snabbhet, explosivitet och spelförståelse
Aktuell för spel: i brittiska U20 landslaget

 

Så där ja Tim, då var snabbfaktan avklarad och vi kan gå över till själva snacket

 

HKM: Vad är det som händer handbollsmässigt för dig i Juli?
TP: Jag ska åka iväg och spela mästerskap med Storbritannien U20 landslag
HKM: Vad är det för tävling/turnering?
TP: Det är B EM, alltså de lag som inte är tillräcklig högt rankade för att spela vanliga EM.
HKM: Brittiska landslaget låter både spännande och ovanligt. Vilken nivå skulle du vilja beskriva brittisk handboll befinner sig på?
TP: Jag skulle säga Brittiska Herrlandslaget ligger på Allsvensk nivå och U20 ligger på Division 2 eller kanske svagare division 1 lag 
HKM: Största skillnaderna mellan svensk och brittisk handboll?
TP: Jag skulle inte säga det är så stor skillnad eftersom vår tränare är väldigt inspirerad av Skandinavisk handboll
HKM: Finns det några erfarenheter i landslaget som du kan använda dig av när du spelar i klubblaget och vice versa?
TP: Jag skulle säga de erfarenheter jag kan ta från landslaget till klubblaget är nog en typ av ledarroll, min landslagstränare har gett mig en stor roll i truppen där jag ska vara en ledare och pusha på dem andra i laget.
Sen skulle jag säga det jag kan ta från klubblag till landslaget är min erfarenhet att spela inför en stor publik med all den anspänning som det innebär
HKM: Vad händer till hösten och var spelar du då?
TP: Det finns inga garantier inom handbollen men jag hoppas på att det blir här i min moderklubb 

HKM: Tack för samtalet och lycka till Tim

TP: Tack så mycket och tack själv 

 

HK Malmö får en ny huvudtränare för F16
2024-06-19 18:15

Anna Palmqvist kommer att vara huvudansvarig för HK Malmös F16 lag kommande säsong, Anna kommer närmast från vårt damlag där hon spelat under 4 år som ett riktigt energiknippe på linjen, vem har missat alla dessa härliga vrål vid varje mål och seger? 

 

HK Malmö är glada och stolta över att Anna väljer att fortsätta i klubben som tränare och ledare, det har varit tidigare med bra framgång, samtidigt vill HK Malmö tacka för alla de fina prestationerna i damlaget som avslutades med seger mot Kroppskultur i sista och avgörande match i det allsvenska kvalet.

 

Din energi, erfarenhet och kunskap kommer tjejerna i F16 ha stor nytta av under flera år framåt.

HK Malmö och Thea Nihlén går skilda vägar
2024-06-19 17:00

Thea har varit i HK Malmö under tre säsonger där hon varit en högt uppskattad spelare i damlaget men även inom föreningen där Thea ofta ställt upp i alla möjliga forum, allt från att stå i kiosken på matcher och nätverksträffar till att vara ungdomsledare.

Tyvärr har inte speltiden varit tillräcklig under dessa åren för att skapa förutsättningar till en bra handbollsutveckling som varken klubben eller Thea är nöjda med.

 

HK Malmö vill verkligen tacka Thea för dessa åren, en lojal och hårt arbetande tjej som klubben önskar all framgång i sin fortsatta handbollskarriär.

Trygg och Säker Förening
2024-05-22 12:14

Trygg och säker Förening.

Under pandemin när verksamheten var stängd så valde HK Malmö att fokusera på områden som annars är väldigt svårt att hinna med när den ordinarie vardagen är igång. Under säsongen innan pandemin hade ett antal incidenter dykt upp i verksamheten och där blev det tydligt att vi som förening inte hade en tydlig handlingsplan för hur vi skulle agera. Allt som oftast blev det ansvariga tränare i respektive grupp som fick agera beslutsfattare, vilket vid närmare eftertanke utifrån egna erfarenheter från olika idrotter och föreningar är vardagsmat. En stor last läggs konsekvent på tränarna och bedömningar utifrån samma typ av incidenter varierar beroende på vem/vilka som är inblandade. Detta sker för att föreningar inte har en tydlig handlingsplan och i detta fall även oss själva i HK Malmö. 

 

Arbetet med att säkra en trygg idrottsmiljö och tydlighet för våra medlemmar blev en prioriterad fråga. En arbetsgrupp på fyra personer sattes ihop och under två års tid träffades denna arbetsgrupp varje fredag för att arbeta fram en unik handlingsplan för föreningen att arbeta utifrån. 

 

Åtgärdstrappor togs fram för följande:

 

 Mobbning
 Hot och Våld
 Trakkasserier - Kränkningar - Diskriminering
 Sexuella trakasserier och övergrepp
 Psykisk Ohälsa

 

Alla åtgärdstrappor har byggts utifrån svensk lagstiftning, Riksidrottsförbundets stadgar, HK Malmös stadgar samt Barnkonventionen. I detta fantastiska arbete har även ett resursteam rekryterats för att föreningen ska få in expertkompetens inom olika områden, som är neutral till verksamheten och som är rådgivande till beslut. I detta resursteam finns idag Bengt-Åke Nilsson med 40 års erfarenhet som Polis och bland annat chef för insatsstyrkan i region syd, Cecilia Dautovic som arbetar som Psykoterapeut och idag utbildar nya psykologer på Växjö universitet och vårt senaste tillskott Saida Sokolovic som arbetar inom Malmö stad och är utbildad Socionom. 

 

Detta arbete och jobbet med trygg och säker förening är något som vi är extremt stolta över. Vi är nu ute och föreläser samt hjälper andra föreningar som är intresserade av skapa samma trygghet i sin förening. 

Resursteamet samt Trygg och säker förening är något som gör HK Malmö unikt. Vi vill fortsätta utveckla detta framåt för att bli bättre och för att kunna hjälpa fler föreningar  att säkerställa en trygg och säker idrottsmiljö. Hjälp oss att fortsätta framåt och stötta resursteamets arbete genom att köpa ett årskort till säsongen 2024/25. Med din hjälp kan vi fortsätta göra skillnad!❤️🖤

2024-05-13 11:47
 
Säsongens sista match
2024-05-10 11:50

Då var det dags för säsongens sista match, damerna spelar mot Eslövs IK i sista kvalrundan till ATG Svenska Cupen. HK Malmö behöver vinna med 5 mål efter förra veckans match i Baltiska Hallen, lyckas damerna med det så blir det gruppspel till hösten.

Ta er till Eslöv och Eslövshallen ikväll, heja fram tjejerna till vinst och avancemang.

Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Damlaget, 20/06 17:04 
Damlaget, 05/06 08:23 
Damlaget, 13/05 14:49 
Damlaget, 10/05 21:47 
Damlaget, 14/04 20:26 
 
Handbollens huvudpartner
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS
2007 Klubben
Krafttaget
HK Malmös officiella bussbolag