SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Adam Krantz klar för HK Malmö
2021-04-12 14:11
Adam hälsas välkommen till HK Malmö av Jörgen Rasmusson

Målvakten Adam Krantz är klar för HK Malmö. Kontraktet är på två år. Adam är född 1991 och är en rutinerad målvakt som har IK Nord i Göteborg som moderklubb. Karriären har så här långt tagit honom till Önnereds HK, Eskilstuna GUIF och nu senast Redbergslids IK.

 

- Jag är oerhörd glad att jag nu får chansen att spela för HK Malmö. Det är ett gediget topplag som är med där uppe och slåss bland de bästa lagen i ligan varje säsong. Jag har bara hört positivt om föreningen och jag känenr ju många i laget så jag ser verkligen fram emot att vara med och bidra med det jag kan säger Adam Krantz.

 

- Adam är en målvakt som går på inspiration och som är väl inläst på lagen i Handbollsligan. Han har gjort många bra säsonger i ligan nu och hans rutin kommer vi ha mycket nytta av i laget säger Stian Tönnesen, tränare i HK Malmö.

 

Adam, hur vill du karakterisera din Målvaktsstil?

- Jag är bra på att läsa spelet och har mycket energi och lever ut mina känslor på planen. Glädje är så jäkla viktigt att visa när du spelar handboll säger Adam Krantz.

 

- Efter en lite strulig avslutning på säsongen med skador och inte minst olyckliga och tråkiga hjärnskakningar känns det skönt att vi nu har knutit en så pass erfaren målvakt som Adam till oss i HK Malmö avrundar Jörgen Rasmusson, ordförande i HK Malmö.

 

 

THE END! Säsongen slut...
2021-04-03 20:31

Snipp, snapp, snut, så var säsongen slut.

Kristianstad vann den fjärde kvartsfinalen med 34-28 (19-15) och gick upp till ointagliga 3-1 i matchserien och är därmed klara för seriefinal. Vi gratulerar de brandgula till avancemanget efter en fin kvartsfinalserie.

 

Påsken förknippas, åtminstone i min värld, främst med ägg och sill med tillbehör och påskgodis. Men lidande och återuppståndelse hör ju enligt sagan också påsken till, och ett slutspel i handboll innebär definitivt lidande. Vi såg faktiskt två spelare i vårt lag som återuppstått, om inte från de dödas rike, så åtminstone från de skadeskjutnas. Magnus och Kassem kom nämligen båda till start, även om man nog kunde se att det inte stod helt hundra till med dem, kanske främst med Kassem.

 

IFK startade matchen bäst och gjorde 2-0, och även om vi flera gånger var nere på minus ett så verkade vi inte riktigt kunna fånga in dem. Vi fick slita mer för våra mål, även om anfallsspelet alls icke var dåligt, men vi lyckades inte riktigt skydda och hjälpa våra målvakter. En suverän första halvlek för övrigt av Magnus Persson som lyckades dölja batt han inte var 100 % kurant.


Underläga i paus 15-19.

Vi kommer bra igång i andra halvlek, vi närmar oss och har 19-20. Vi håller sen avståndet till 2-3 mål ner fram till cirka kvarten kvar där IFK gör, skulle de visa sig, ett matchavgörande ryck till en femmålsledning. Därefter orkar vi inte riktigt komma tillbaka med vår sargade trupp som har fått slita hårt i kvartsfinalserien. IFK vinner till slut med 34-28.

Magnus Persson gör en stormatch, vilket nästan får betraktas som ett under, med tanke på hur han stapplade omkring i tredje kvartsfinalen. Övriga kämpar och sliter och gör allt dom kan för att vända på matchen, men det blir för tungt. Ingen i målvaktsgänget och inte Daniel Ekman och inte Nisse Pettersson eller Johannes Larsson var tillräckligt kuranta för att kunna delta. Dessutom fick Anton vila 15-20 minuter efter en rejäl smäll, i en liknande situation som den som Viktor blev avstängd för, i slutet av första halvlek. 

Men jag vill nog betrakta Viktors frånvaro som nästan helt avgörande för att vi åkte ut idag. Kristianstad drog en vinstlott när man valde att anmäla honom och den vinsten ”cashade” de in idag.
Jag kan ju såklart inte med säkerhet säga att vi hade vunnit med Viktor i laget, men med tanke på att våra problem idag främst handlade om försvaret, så tror jag åtminstone det.

Nu fortsätter vi fira påsk med ägg och sill med tillbehör och kanske lite godis, och därefter blir det fokus mot 2021-22. 

Förresten, grattis även till Lugi som slog ut YIF. Fantastiskt bra  gjort.

 

Våra målskyttar: Magnus 9, Anton 6, Hampus J 6, Otto 3, Simon 2 och Tim 2.

 

Tommy Thysell

Dags för match 4 mot IFK Kristianstad
2021-04-02 19:41
Dags för match nr 4 mot IFK Kristianstad

Påsken innehåller ju, förutom ägg och sill med diverse tillbehör, även de del lidande har jag hört, och ska man spela slutspelshandboll får man räkna med en del av den senare varan. 

Påskafton spelar vi match fyra i kvartsfinalserien mot IFK Kristianstad, en serie som nordostskåningarna leder med 2-1. HK reducerade matchserien senast hemma i Baltiskan, vinst med 29-27, efter en match som innehöll det mesta man kan begära av en slutspelsmatch i handboll. 

 

Nu är det en ny kniven mot strupen match för vår del, då vi måste vinna även uppe i Kristianstad för att kvittera matchserien, för att då få chansen att avgöra det hela på hemmaplan på tisdag.

 

Jag bänkade mig i Baltiskan vid dagens träning för att, likt en travfantast som studerar värmningen, försöka utröna om det fanns några halta hästar, ja alltså fler än vanligt, som riskerar startförbud av veterin...förlåt fysiochef Heine Rosdal. Men så mycket klokare blev jag inte.

 

Ni som såg senaste matchen såg att Kassem bandagerades på övre underkroppen, och att Magnus stundtals stapplade omkring som om han vore i behov av rullator eller liknande. 
Riktigt så illa är det nog inte, men utifrån vad jag kunde se på träningen så är det väldigt osäkert med dessa båda herrar, och precis samma gäller för Daniel. Jag förmodar att de är med på bussen imorgon och att slutligt beslut tas efter uppvärmningen i Kristianstad Arena.

 

Ett som dock är säkert är att Viktor står över p.g.a att han drabbades av en avstängning efter incidenten med Johan Nilsson. Kristianstad valde alltså att anmäla denna incident till förbundet, och trots att alla, t.o.m lokaltidningen däruppe, verkar tycka att avstängning är felaktigt, togs alltså beslutet att stänga av Viktor i en match. 

Nåväl, vi spelar med de som är friska, och sen får vi hoppas att de som kan ligga utan käpp kan ta sig upp på benen och åtminstone vara med och stötta laget genom sin blotta närvaro.

 

Spännande.

Avkast påskafton kl.16:00 på cmore.

 

Tommy Thysell

Årets första nyförvärv på plats
2021-03-31 07:14
Martin Törnquist till vänster hälsas här hjärtligt välkommen till HK Malmö av allas vår Jörgen

Då har vi den stora glädjen att presentera ett riktigt fint nyförvärv till Nätverket.

Glas In med huvudkontor och produktion i Oxie får vi in en av de marknadsledande aktörerna inom bla uterum, vinterträdgårdar, fasad och skjutdörrar. Med försäljningskontor i Göteborg ser man till att täcka upp större delen av landet.

Företaget drivs av Bröderna Markus och Martin Törnquist och har funnits sedan 1986.

 

Företagets signum är att man inte arbetar med färdiga moduler eller standardmått. Därför kan ni bygga helt efter era egna önskemål.

Har ni inte tillgång till byggare, så förmedlar de gärna kontakten vidare till någon av deras utvalda och erfarna samarbetspartners.

Åk gärna ut och besök deras snygga och grymma huvudkontor i Oxie som i sig är värsta showrummet. För mer info www.https://www.glasin.se/

 

I Martin som är företagets VD och tillika vår kontaktperson får vi in en riktig sportnörd i gänget.

Som stolt innebandyförälder är han engagerad i Höllvikens IBF och hans nästintill osunda? passion för Malmö FF som han följer i vått och torrt kan det emellanåt bli för mycket av den sportsliga varan.

 

När han inte lägger sin fokus på att driva företaget, kollar på MFF eller är med på sonens innebandyträning så kopplar han gärna av och samlar kraft i sitt hus i Florida tillsammans med familjen.

Vi är givetvis glada för att ha med Martin i Nätverket och vi ser fram emot att frälsa honom med handboll som hittills har varit en icke utforskad mark.

 

Ett hedersomnämnande och stort tack till Emil Wärn på Professionell Säkerhet, Peter Stålseger på Areco, Jörgen Jönsson på Rörmontören Syd, Robert Ohlsson på PromotionFabriken, Hacke Johansson på PEMA People som tog väl hand om Martin på sin första Nätverksträff med klubben på vår Match Making Lunch.

 

Glas In och Martin Törnquist, varmt välkomna till klubben och....

....To The World of HK Malmö"

 

 

Gunnar Wibisono

Sälj-och Partneransvarig

Vårt Nätverk fortsätter leverera
2021-03-29 09:03
Bilden från Vänster VICI:s Verksamhetschef Åsa Lagerholm och till Höger har vi Sesabs VD Nikola Baric

I dagarna kunde ännu en affär i Nätverket se dagens ljus. Det var Advokatfirman VICI som tillsammans med Sesab kom överens om att Sesab skulle ta hand om kontorsstädningen i deras lokaler på Klostergatan i Lund.

Denna affär förmedlades genom vår slutna Nätverksportal där vi har en speciell flik som heter "Kommande Upphandlingar"

Denna flik blir vår unika marknadsplats för alla våra partners som kan lägga upp sina aktuella upphandlingar.

Meningen är att man ska kunna gå in under den fliken med jämna mellanrum å se ifall det finns en aktuell upphandling som rör just den bransch men verkar i.

 

Sesab har varit HK Malmö trogen sedan "tidernas begynnelse" och Advokatfirman VICI har funnits med i Nätverket sedan ett par år tillbaka.

Två viktiga spelare för Nätverkets fortsatt utveckling och som vi hoppas är med oss en lång tid framöver.

Jörgen vår ordförande hälsar självfallet och tackar för ert engagemang och stöd.

 

Å ni andra..."Welcome to The World of HK Malmö"

Kvartsfinalserien lever
2021-03-26 23:08
Hampus Jildenbäck

HK Malmö reducerade matchserien i kvartsfinalspelet till 1-2 genom att besegra IFK Kristianstad i kvällens match i Baltiska Hallen med 29-27 (12-12).

 

Det var slutspelshandboll deluxe i Baltiskan ikväll, och man kunde höra hur det tjöt i däcken i kurvorna. Några tvärnitar hördes däremot icke då lagen genomgående envisades med att köra på i näst intill otillåten hastighet. 

 

Kristianstad började bäst och tog ledningen med 6-3. Deras taktiska ingång var att stänga bort vår högersida, delvis tänker jag för att tvinga oss att göra våra starter från vänstersidan och delvis för att försöka få bort Hampus Jildenbäck ur matchen. Detta lyckades inledningsvis men efterhand öppnade sig möjligheterna på andra kanten varför jSimon Nyberg, med fem mål i första halvlek, kunde fira tidig jul.....eller rättare sagt kanske, påskafton i förtid. HK gick ifatt och förbi vid 7-6 och första halvleken förblev jämn framtill pausen och ställningen 12-12.

 

Hampus J öppnade sedan målskyttet i andra halvlek innan Kristianstad, via sex raka mål, hjälpta bl a av tre HK utvisningar på halvlekens första sex minuter, gick fram till 18-13. 


Stian tog time-out och därefter svängde pendeln över i hemmafavör och vi går upp till ledning med 22-21. Vi höll därefter en differens på två till tre mål, men vi kunde inte känna oss säkra förrän Simon gjorde sitt enda mål i andra halvlek när han stänkte in 29-26. Kristianstad avslutade sedan målskyttet och fastställde slutresultatet till 29-27 i HK favör.

 

Det blev som sagt en tuff batalj med många situationer som kan diskuteras. Jag får avvakta tills jag sett om matchen och se om det går att lägga några synpunkter på dessa bortsett då från de bedömningar som det utmärkta domarparet, Kurtagic/Wetterwik, redan gjort.

 

Vi såg idag en typisk laginsats från våra grabbar. Men lite extra plus ändå till de båda medlemmarna i de vänsterhäntas förening, Hampus Jildenbäck, som fick priset som vår bäste lirare, och Magnus Persson. 
Jag vill också nämna dagens män i holken, Ebbe Håkansson som gör en bra första halvlek men som nog tröttnar lite i andra då han ju varit skadad ett tag, och Torbjörn Jacobsson som kommer in och avslutar matchen på ett utmärkt sätt.

 

Priset till bäste spelare hos gästerna, som saknade Olafur Gudmundsson och Albin Selin, gick till skarpskytten Markus Olsson. 

 

Nu vilar vi en vecka fram till match nummer fyra som spelas på lördag den 3 april i Kristianstad. 

Våra målskyttar: Magnus 7, Simon 6, Hampus J 6, Anton 4, Viktor 3, Otto 2 och Hampus N 1.

 

Tommy Thysell

 

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Flickor 04/05 (F16), 13/03 17:14 
Pojkar 07 (P13), 28/01 21:22 
Bollskolan Baltiska hallen, 22/01 23:01 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS