SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
Bli medlem
Information publik och besökare till Baltiska Hallen
 
Klar vinst mot Lugi.
2023-12-08 23:13
Ny kanonmatch av Kristian Zetterlund.

HK tog sin femte raka seger genom att på fredagskvällen, hemma i Baltiskan, besegra Lugi med siffrorna 27-21 (12-7).

 

Det fanns en viss oro inför matchen. Lugi hade visat upp en stark offensiv med herrar Axel Månsson och André Tuzov som de största hoten. Det skulle dock visa sig att det inte fanns någon större anledning till oro denna gång, vi lyckades bemästra dessa båda herrar, fyra spelmål totalt för dem, och det dök inte heller upp några överraskningar på annat håll för vårt ramstarka försvar.

 

Matchen inleddes ytterst målsnålt, och efter tio minuter hade lagen bara orkat med tre mål tillsammans då hemmalaget ledde med 2-1. Därefter kom våra grabbar igång och producerade mål i en mer frekvent omfattning, och drog sakta men säkert ifrån fram till en ledning i paus med 12-7.

 

Nu vet vi alla att fem måls ledning i paus utgör på intet sätt någon garanti för seger, men denna gång behövde vi alltså inte oroa oss, utan grabbarna fortsatte öka på ledningen. Med tio minuter kvar var ledningen uppe på 24-14, och i det läget var matchen naturligtvis klar.

 

Om man nu ska hitta något att gnälla på, och det ska man ju, så får det bli de sista tio minuterna som vi förlorade med 3-7. Jag vet förstås, jag har själv varit i samma situation några gånger, att det är svårt att bibehålla skärpan fullt ut när matcherna är körda.

Men som sagt, det är i alla fall något att gnälla på. 

 

Matchen blev nu

inte på något sätt lika spännande som förra hemmamatchen mot Önnered. Men jag hoppas de dryga 1600 på åskådarplats, förutom några vilsekomna Lundabor, har överseende med detta.

 

Till HKs bästa spelare utsågs vår målvakt Kristian Zetterlund som gjorde en ny finfin match och kom upp i 42 räddningsprocent. Även Magnus Persson och Truls Grötta får vardera en liten extra stjärna i marginalen. Men ingen skall glömmas bort utan alla som spelade gjorde ett gott dagsverke. 

 

Till gästernas bäste spelare utsågs Victor Hedberg i holken.

 

Våra målskyttar: Magnus 8, Truls 7, Tim 4, Christopher 3, Martin 2, Adam 2 och Hugo 1.

 

Tommy Thysell

 

 

Fredagens höjdare, "Derby della Autostrada".
2023-12-07 11:28
Eric gjorde en kanonmatch mot Önnered. Kul!

Den senaste segern hemma mot Önnered med avgörande i slutsekunden, är den typ av segrar som är de absolut skönaste. Men de är också, på sätt och vis, de mest jobbiga med sin påverkan på hjärthälsan för oss på läktaren. Men vi får hoppas att åskådarna som var på plats nu har hunnit återhämta sig, så att alla är redo för en ny rysare när vi nu tar emot Lugi för säsongens första ”Derby della Autostrada”. Både HKM och Lugi tippades inför säsongen att tillhöra nedre delen av tabellen, Lugi tippades rentav riskera nedflyttning. Nu har ju säsongen inte ens kommit halvvägs, men de s.k. experterna verkar, åtminstone så här långt, ha gjort en felbedömning.

 

Lagen kommer till spel med vinster i ryggen, i HKMs fall fyra raka, medan Lugi senast besegrade Amo hemma i lundahallen. Den matchen, som slutade 40-34 i Lugifavör, ett mål var 49e sekund alltså skulle, om den skulle tonsättas, förmodligen spelas till tonerna av Kal P Dals gamla hit, ”Raka rör och öppna spjäll”.

 

Jag lyssnade med tränare Sätherström om hur han ser på kommande uppgift.

- I nuläget, innan sista träningen före match, lutar det åt samma lag mot Lugi som senast mot Önnered.

LUGI är en positiv överraskning i ligan så här långt. De har en hög högstanivå och det gäller för oss att dämpa den och äga matchen. Framför allt är det Axel Månsson som dirigerar, men nyförvärvet Andre Tuzov är också en måltjuv. Axel Andersson på vänsterkanten är också en sevärd spelare. Vi har slipat lite på detaljer i både anfall och försvar som vi känner vi kan göra ännu bättre än senast mot Önnered. Hungern efter mer känns i gruppen och vi är redo för ännu en tuff kamp. I vår hemmaborg är det vi som bestämmer!!!

 

Jag nyper mig lite lätt i armen och undrar när det kommer en motgång, för det kommer att komma, det kan vi nog tyvärr vara säkra på. Bara att hoppas att den kommer i ”rätt” match.

Vi hoppas att våra supporters på läktaren fortsätter stödja oss på samma sätt som hittills, det uppskattas verkligen av grabbarna ska ni veta, och ”rätt match” skall definitivt inte vara en hemmamatch i Baltiska Borgen. Nu kör vi!

 

PS Ni som läser detta på FB, glöm inte att dela med era private FB-följare. DELA DELA DELA!! DS

Skånederby
2023-12-04 09:36
 
Osannolik rysare med härligast möjliga slut.
2023-11-29 22:35
Truls Grötta med matchavgörande mål för andra matchen i rad.

I en fullständigt osannolik rysare besegrade HKM på onsdagskvällen hemma i Baltiskan gästande Önnered med 29-28 (13-14). Matchen avgjordes av Truls Grötta med skott i tom holk med max en sekund kvar på klockan. Puh!

Matchen såg inledningsvis ut att rinna hemmalaget ur händerna. Önnered gick fram till 7-2 ledning och då var det inte mycket, om ens något, som fungerade för HKM. Det var t.o.m så pass illa att Adam Tumba, efter 24 raka mål på straffkast, lyckades missa i det tjugofemte försöket. Men så lyckades vi hitta rätt mot gästernas ganska så ensidiga offensiv, och vi åt oss tillbaka in i matchen. I paus 13-14.

Andra halvlek kom att bli rysligt spännande. HKM kvitterade och gick efter 36 minuter för första gången upp i ledningen, 17-16. Lagen bytte därefter mål med varandra ett tag innan hemmalaget kunde göra ett litet ryck till 25-21. Önnered slog om till ett väldigt offensivt försvar, eller kanske jag ska säga en dubbelpunkt på Magnus Persson och Truls Grötta. Samtidigt började man spela 7 mot 6 i sitt anfallsspel. 
Detta blev lyckosamt för gästerna som kom ifatt vid 26-26. Slutskedet blev dramatiskt. Adam Tumba gjorde 27-26, Önnered kvitterade varpå Christopher Schnell gjorde 28-27. Önnered kvitterade igen till 28-28 med bara få sekunder kvar på matchuret.
Truls Grötta tog ett snabbt avkast direkt mot mål, och Önnered hann inte få sin målvakt på plats innan Truls lobbskott retfullt seglade in i nätmaskorna. Slut och hemmavinst med siffrorna 29-28, för övrigt vår fjärde raka seger.

Att utse matchens lirare i respektive lag var inte helt enkelt. Men till slut gick det inte att komma runt Truls Grötta i hemmalaget som gör en lysande match. Man stirrar sig kanske lite blind på hans offensiva förmåga, men han är, med hjälp av sitt fina handbollshuvud, även en duktig försvarare. Detta gäller inte minst som etta i ett s.k 5/1 försvar.

Ingen bör såklart förbigås en kväll som denna, men jag vill dela ut lite extra plus till Kristian Zetterlund i holken, främst för hans andra halvlek som var utmärkt, men också Eric Palmqvist som hittills under säsongen fått begränsat med speltid, men kom in och gjorde fem mål på sina fem första skott innan det kom en miss. Kul.

Hos gästerna föll valet, efter en del vånda i juryn, på Marcus Norrbrink.

Efter en holmgång som denna behöver inte bara spelarna, utan även vi åskådare, tid för återhämtning. Därför är nästa match inte förrän nästa fredag, då vi tar emot Lugi i ett s.k ”Derby della Autostrada”.
Vi ses väl då hoppas jag, uppvilade och klara för en ny insats.

Våra målskyttar: Truls 7, Adam 5, Eric 5, Max 4, Christopher 3, Tim 2, Magnus 2 och Hugo 1.

Truls Grötta med matchavgörande mål för andra matchen i rad.

 

Tommy Thysell

 

Bli medlem
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Pojkar/ Flickor 15-16 Bäckagårdskolan, 26/11 14:28 
Damlaget, 26/11 12:09 
Damlaget, 24/11 13:34 
 
Handbollens huvudpartner
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS
2007 Klubben
Krafttaget
HK Malmös officiella bussbolag