SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Oavgjort mot YIF efter härlig laginsats
2021-10-22 03:37
Tim Hilding Bild: Peter Lindblad

Det blev en fantastiskt underhållande, och som förväntat rysligt spännande, handbollsmatch då HKM drabbade samman med YIF i Baltiska Hallen. När domarna blåst för eld upphör, och krutröken skingrats, kunde man genom dimmorna skymta slutresultatet 29-29 på anslagstavlan.


I paus ledde gästerna med 16-15.

Matchen började, fortsatte och slutade i ett högt tempo. Detta till trots att de båda lagen saknade en del pjäser vilket begränsade möjligheterna.
Inget lag hade, någon gång under matchen, ledningen med mer än två mål. Ystads båda skyttesoldater, Kim Andersson och Jonathan Svensson, hade bra framgång i sitt skytte i första halvlek, vilket vi i den andra halvan lyckades hantera bättre, och fick ner deras artilleri till en mer normal nivå.

 

Som sagt, jämnt och spännande matchen igenom, inte minst avslutningen blev en nagelbitare. HK vände 23-25 till ledning med 26-25. YIF vände tillbaka till bortaledning 27-26, och höll sin uddamålsledning fram till sista minuten och 29-28. HK kvitterade genom Anton Blickhammar med 25 sekunder kvar, och gästerna fick alltså sista anfallet, som man dock inte lyckades utnyttja. Slutresultat 29-29.

 

En fantastisk underhållande handbollsmatch.

Innan matchen tänkte jag, men sade det inte till någon, att detta kan verkligen bli en match för Tim Hilding. Tims snabba fötter mot ett ganska så trögflytande mittförsvar hos YIF. Och så blev det också. Tim firade stora triumfer och utsågs, av matchvärden RSA, rättvist till HKMs bäste lirare. Troligtvis var det också Tims bästa match i den vackra svarta HKM-tröjan.

 

Förutom Tim vill jag egentligen inte nämna någon då det var en klassisk laginsats från hela gänget, inklusive coachningen från bänken. Jag gillar även attityden, i form av agerandet på bänken, hos de spelare som fick minimalt eller ingen speltid.

Till bäste spelare i YIF utsågs helt korrekt, Jonathan Svensson. 

 

HKM kom alltså till spel med fem spelare på skadelistan, Dan, Nisse, Daniel, Magnus och Inge. Det börjar bli lite tradigt behöva upprepa detta men det är icke desto mindre ett faktum. 


YIF saknade även de några pjäser, Jim Andersson, Anton Månsson och Jakob Nygren. Det utjämnade ju därmed skadeoddsen åtminstone till en del.

 

Nästa övning för våra grabbar blir ”Derby de la Autostrada” dvs möte mot Lugi, som spelas om en vecka, torsdagen den 28/10 kl.19:00 inne i Lund.

Våra målskyttar: Tim 8, Adam T 6, Hampus J 5, Fredrik 3, Anton 3, Kassem 2, Charles 1 och Hampus N 1.

 

Tommy Thysell

Derbyfight mot Ystads IF
2021-10-20 23:21
Tim Hilding!

Matchdag!

 

Torsdag kl.19:00 är det avkast i Baltiska Hallen mot skånekollegan Ystads IF.

 

Om man får önska kan man hoppas på samma scenario som vid förra säsongens matcher, då HK vann såväl borta som hemma med uddamålet. Det avgörandet målet i båda matcherna inspelat i respektive matchs sista skälvande sekunder. Nåväl, det är nya förutsättningar denna gång.

 

HK saknar ett antal tunga pjäser, och skadeläget förbättrades inte direkt efter söndagens seger mot HK Aranäs. Inge Aas Eriksen råkade ut för vad som kallas en ishockeyskada, dvs en kollisionsskada axel mot axel, vilket innebär en skada på ledbandet i axeln. Inge är tyvärr också han borta mot YIF.
Magnus som golvades uppe i Alingsås är fortsatt högst tveksam till spel.


Detta betyder att vi fortsatt har Dan, Nisse och Daniel ur spel medan Inge nu skall adderas till den listan. Dessutom alltså, högst osäkert med Magnus.

Därmed har vi endast fyra (möjligen fem) niometersspelare, Anton, Tim, Arvid och Fredrik, ur den ordinarie truppen tillgängliga. Det kommer att krävas en gedigen insats av dessa herrar, och för all del övriga också, och det kommer att krävas en stor taktisk finess av vår ledarstab för att disponera materialet på ett smart sätt, och för att försöka hitta alternativa spelmönster. Det blir tufft, men det kan gå.

 

Läget i YIF är för mig lite osäkert. Vår tidigare kantspringare, Jim Andersson, har drabbats av en hjärnskakning och har varit borta ett tag. Läget för honom inför morgondagens match är väl ungefär detsamma som för Magnus, dvs högst osäkert.

 

En kul detalj från matchen mot Aranäs i Kungsbacka var att kommentatorn på C More trodde att Martin Boija tagit Adam Tumbas plats, och hans tröjnummer, på vänsterkanten. Han drog slutsatsen från Tumbas lockar och hans pannband, som ju båda är tydliga igenkänningstecken för Boija. Han drog dock inga slutsatser av att, om hans resonemang skulle hålla, Boija gått och blivit högerhänt. Nåväl han upptäckte så småningom sitt misstag. 😀


Vi kör igång 19:00 i Baltiskan och vi hoppas på starkt stöd från läktaren, det kan våra killar behöva och det har de gjort sig förtjänta av.

 

Utsocknes kan följa dramatiken på C More.

Tommy Thysell

Stabil bortaseger mot Aranäs
2021-10-17 20:27
Kassem i toppform

HKM besegrade HK Aranäs vid söndagens bortamöte i Kungsbacka med siffrorna 26-21 (13-8).


Det var ett skärpt och fokuserat bortalag som direkt tog tag i händelserna, och visade att det skulle mycket till för att halläningarna skulle kunna vinna.
Via 4-2 efter tio minuter och 10-3 efter tjugo, så hade vi lagt grunden för vinsten. I paus var ställningen 13-8 i HK favör.


Andra halvlek fortsatte i samma stil och efter trettiofem minuter hade vi utökat vår ledning till 16-8. Där infann sig emellertid en period med lite stress och slarv och Aranäs kunde närma sig. Efter fyrtiotre minuter stod det 18-15. Men vi tog oss samman och kom tillbaka på det vinnande spåret och utökade fram till segersiffrorna 26-21.

 

Tyvärr skadade Inge sin axel redan efter nio minuter och fick utgå. Det gjorde att vi fick se en väldigt aktiv coachning från vår ledarstab, och de var stundtals nog lika svettiga som spelarna.

 

Även Anton åkte på en rejäl tackling, inte helt olik den som försatte Magnus ur stridbart skick uppe i Alingsås, och Tim knockades av ett skott i huvudet. Anton och Tim kunde emellertid fortsätta vilket var tur, för ännu fler skador känns det som vi skulle kunna få svårt att hantera. 

 

Kassem har varit på gränsen att föräras gottepåsen som belöning till matchens lirare några,gånger nu. Jag kan väl säga att om det varit hemmamatch idag så hade man med stor säkerhet fått mottaga sagda påse. Adam i holken gör en ny stormatch och uppnår 46 i räddningsprocent, och får dessutom glädjen att noteras i målprotokollet. 

Men framförallt tycker jag att det är vår inställning till matchen som gör att vi kan trycka ner hemmalaget i skorna, och här skall alla nämnas.


Noterar att Adam Tumba var tillbaka vilket var skönt att se, och noterar dessutom två häftiga målgivande passningar av Tim i första halvlek.
Konstaterar också att det börjar att se bättre och bättre ut i vår defensiv, och för att citera Kassem så ”går det framåt bakåt”.

 

Nästa uppgift är toppmöte mot Ystads IF hemma i Baltiskan på torsdag, vi får se vem som är tillgängliga för spel då. Vi hoppas på att åtminstone några av våra skadade killar kan vara spelklara, för det kommer nämligen att bli åka av. 

Våra målskyttar: Kassem 7, Anton 5, Adam T 3, Hampus J 3, Tim 3, Charles 2, Fredrik 2 och Adam K 1.

 

Tommy Thysell

 

Aranäs borta
2021-10-17 10:31
Adam Krantz i fokus

Matchdag!

Idag åker grabbarna till Kungsbacka för match mot HK Aranäs.

 

Vi har redan varit däruppe en gång denna säsong, då vi i augusti möttes i cupen. Den gången gick det bra, det blev till slut en ganska bekväm seger, men först efter att vi i andra halvlek lyckats vända ett pausunderläge. 

 

Det kommer säkert att bli en tuff uppgift mot ett hemmalag som har startat säsongen bra, och som nu, med sin publik i ryggen, inte på något vis kommer att vika ner sig. Det blir jämnt och tufft, men jag hoppas och tror att vi kommer att kunna bärga de båda poäng som står på spel.

 

Läget i laget är på det stora hela oförändrat mot senaste matchen mot Önnered. Det finns ett hopp om att Adam Tumba kan vara tillbaka, medan jag inte tror att Magnus Persson är tillgänglig. Dan, Nisse och Daniel är alla tre fortsatt ur spel.

 

Avkast kl.17:00 i Kungsbacka. Matchen kan, förutom på plats, följas på C More.

 

 

Nyheter i Nätverket
2021-10-14 07:26

Vi ligger efter i vår presentation av våra dedicerade partners men inte desto mindre välkomna och gjutna i vår startställning är de.

I vanlig ordning hälsas de välkomna av The One and Only vår ordförande Jörgen Rasmusson.

 

Från vänster har vi Rörmontören Syd som vi i företagets VD och ägare Jörgen Jönsson har en man med stort idrottshjärta och som har varit engagerad som sponsor i olika idrotter i många år. Att han fortsätter vara en del av HK Malmö är vi självklart glada för. Läs mer om detta välrenommerade bolag på https://rormontorensyd.se/

 

Tvåa från vänster har vi Modul-system med en riktig handbollsikon i Malmös handbollskretsar som numera är bolagets Försäljningschef, Richard Mårtensson.
Som aktiv var Richard en grym målvakt som med sin kastarm snabbt kunde sätta igång spelet och med sylvass precision kunde hitta sin medspelare med bollen som var på rulle mot mål.
Bolaget då? Finns att läsa på https://www.modul-system.se/

 

Trea från vänster har vi ett riktigt spännande Nyförvärv i Nätverket, Beansincup bolaget som ger dig det perfekta kaffet på jobbet. Vad man inte vet om kaffe är inget värt att veta. Vi pratar alltså om dedicerade och kunniga kaffeproffs.
För att skapa ytterligare en dimension i detta nyförvärv har vi i bolagets säljare Ola Lindeberg en gammal Dalhemare som skänkte publiken många högtidsstunder. Snacka om att återbördas till fadershuset med Olas inträde i HK Malmö.
Vill du veta mer om detta härliga och välsmakande bolag går du in på
https://www.beansincup.se/vara-kontor/skane/

 

Längst ut till höger har vi en intressant Återteckning i Dygnet Runt Städ som här representeras av bolagets VD och grundare Ulf Ivarsson som med sina många år i branschen och gedigna erfarenhet har byggt upp sitt företag till ett bolag med en mångfacetterad produktportfölj med intressanta produkter och tjänster för företag.
För mer info om Dygnet Runt Städ finns på http://dygnetruntab.se/

 

Jättekul att ha er ombord på HK Malmö-tåget och varmt välkomna ska ni vara till ännu ett handbollsår med Stadens Stolthet 😀

 

Gunnar Wibisono
Sälj-och Partneransvarig

 

 

Stabil seger för herrarna mot Önnered
2021-10-10 20:40
Inge Aas Eriksen allt bättre!
Båda loppen i SönDagens Dubbel i Baltiska Hallen avgjordes direkt på första varvet. Damerna var tretton! upp i halvtid i sin match, och vann till slut med tolv, medan herrarna hade åtta upp mot Önnered HK,18-10, i paus och som sedan lätt höll undan i andra halvlek, även om det kanske droppade in några onödiga mål på slutet. Slutresultat 28-24.
 
HKM genomförde en alldeles utmärkt första halvlek. Efter en period alldeles i början av matchen då vi hade tre tekniska fel i rad, så lugnade det ner sig på den fronten, och hamnade därefter på en tämligen normal nivå. HKM malde på och jobbade framgångsrikt såväl i anfall som försvar, och när domarna blåste för pausvila lös 18-10 på resultattavlan.
 
Visst ska det noteras att gästande ÖHK saknade tre stabila pjäser i sitt mittförsvar, medan vår frånvarolista för dagen innehöll fem namn.
 
i andra halvlek höll vi en åttamålsledning fram till 56:46, 28-20. De sista lite drygt tre minuterna spelade vi tyvärr 0-4 varför slutresultatet blev 28-24.
 
Men det finns ingen anledning att gnälla, utan det var en på det stora hela bra prestation som vi nu bygger vidare på.
 
Till bästa spelare utsågs idag Inge Aas Eriksen, som dels gjorde några,fina mål men som också serverade sina lagkamrater frilägen stup i kvarten. Visst var Kassem, med åtta mål en stark konkurrent, men många av hans mål kom på framspelningar av nämnde Eriksen. Noterar också ännu en match av Adam med en räddningsprocent över fyrtio.
 
Priset till bästa spelare hos gästande Önnered fick till David Sandberg.
 
Våra målskyttar: Kassem 8, Hampus J 4, Charles 4, Inge 4, Anton 3, Max 2, Tim 1, Fredrik 1 och Hampus N 1.
BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Flickor 05/06 (F16), 21/10 15:17 
Kampanjer och insamlingar, 19/10 11:37 
#VISTÄLLERUPP, 19/10 11:31 
Pojkar 05 (P16), 04/10 11:27 
Flickor 05/06 (F16), 14/09 19:56 
Flickor 05/06 (F16), 28/08 14:14 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS