Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Skärpta råd för att hindra ytterligare spridning av Covid 19
2020-10-30 08:29
Uppdaterad den 29 okt kl 12.00. 

Folkhälsomyndigheten (FHM) har tillsammans med Region Skånes smittskyddsläkare beslutat att kraftigt skärpa råden i Skåne för att stoppa den snabba smittspridningen av Covid 19. Läs mer om Region Skånes uppdatering och råd om Covid 19 Här.

Nu har Svenska Handbollförbundet och Skånes Handbollförbund uppdaterat vad som gäller för träning och tävling fram till den 17 november. 

Skånes Handbollsförbund har även gjort ett förtydligande för barn- och ungdomsserierna i Skåne.

http://skanskhandboll.se/2020/10/28/coronainformation-fran-rf-region-skane/


http://skanskhandboll.se/2020/10/29/seriespelet-pausar/


https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/angaendeskarptaallmannaradiregionskane/


Spelare födda 2004 eller tidigare: All träning och tävling pausas fram till och med den 17 november. Detta gäller alltså även för våra seniorlag undantaget vårt herrlag som spelar i handbollsligan.


Spelare födda 2005 och senare: Lagen kan träna men dock minimera den fysiska kontakten. Lagen spelar inga matcher och deltar inte i några cuper. 


Vi kommer kontakta våra olika lag för att följa upp råden och rekommendationerna.


De generella råden är nu extra viktiga att följa för de lag/grupper som får möjlighet att fortsätta träna.


Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma tills man har tillfrisknat. Insjuknar man under en idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. Självskattning tillämpas; dvs om någon av följande frågor besvaras med ja, ska spelaren inte åka till anläggningen:

-          Kroppstemperatur som överstiger 37,5 grader

-          Halsont

-          Hosta

-          Huvudvärk

-          Illamående

-          Diarré

-          Andra symtom som bedöms relevanta


Publiktaket på 50 personer kvarstår vid hemmamatcher i Handbollsligan fram till den 30 november med möjlighet till förlängning.


Riktlinjer från RF-SISU vid bekräftad smitta i föreningen
Ladda ner HK Malmö-Appen om du inte redan gjort det!
2020-10-29 14:33
Så här i Corona-tider kan det vara extra bra att ladda ner HK Malmö-Appen. Sök efter HK Malmö - Gameday i App Store eller på Google Play.
Vinst i sista matchen innan landslagsuppehållet
2020-10-26 23:19
Ebbe Håkansson in action Arkiv: Peter Lindbkad
HK Malmö tog sin femte raka seger genom att besegra Redbergslids IK hemma i Baltiskan med siffrorna 24-18 (11-11).

Det var en match med två ansikten där vi i första halvlek lurades att spela matchen helt på RIKs villkor. Det blev segt och tempofattigt då Redbergslid drog ner på tempot och spelade långa tålamodsprövande anfall, och vi lyckades inte få någon fart på vårt spel. Bra bakåt förvisso, men segt framåt. Det blev också en skiftande resultatutveckling där 5-3 förvandlades till 5-6 som blev 8-6 och 9-11 innan pausresultatet kunde fastställas till 11-11.

I andra halvlek kom våra grabbar ut som ett nytt lag och fick till ett betydligt bättre tempo i offensiven. Detta tillsammans med lika bra, eller rentav lite bättre defensiv jämfört med första halvlek, gjorde att vi kunde gå ifrån till 15-11 innan RIK, efter 38:42, kunde göra sitt första mål i andra halvlek. Därefter höll vi undan och utökade ledningen fram tills domarna blåste eld upphör med 24-18 på anslagstavlan. Andra halvlek slutade alltså 13-7, vilket är klart bra.

Vår juniormålvakt Ebbe Håkansson fick även denna gång chansen i holken i slutskedet av matchen och lyckades hålla uppe sin procent med en räddning på två skott, dvs 50%, och därtill en straffräddning. Även Arvid Johansson, också han junior, som kallats in då Filip sjukanmälde sig på matchdagen fick chansen att visa upp sig, men hade oturen att åka på en utvisning varför hans tid i rampljuset blek något kortare än vad han hade hoppats på.

Anton Hellberg valdes till vår för dagen bäste spelare. Bakom honom var det relativt jämnt skägg vilket understryks av det faktum att vi hade sju tremålsskyttar i målprotokollet.

Att hitta bäste spelare hos gästerna var inte helt enkelt, men priset kom till slut att tilldelas Oskar Joelsson. Det kunde förstås lika gärna gått till Kristian Zetterlund i göteborgarnas holk.

Nu är det landslagsuppehåll och därmed förstås paus i ligaspelet. Vår nästa uppgift handlar om IFK Ystad hemma i Baltiskan den 15/11, och då är det för övrigt ett dubbelarrangemang med damlaget. Hur det ska gå till rent praktiskt, och hur många åskådare vi kommer att få släppa in, ja härom återkommer våra experter på området i god tid innan matchdagen.

Våra målskyttar: Nisse, Magnus, Daniel, Fredrik, Johannes, Otto och Anton 3 mål vardera, Viktor 2 och Kassem 1.

Tommy Thysell
BOLLSKOLORNA IGÅNG UNDER HÖSTLOVET
2020-10-26 06:56
HK Malmös populära bollskolor är i gång som vanligt nu under Höstlovet.

Bollskolan är öppen för pojkar och flickor födda 2013-14 som vill spela handboll. 

Tider:
Söderkulla Sporthall onsdagar kl 17-18
Baltiska Träningshallen tisdagar kl 17-18
Toftanäs Sporthall onsdagar kl 17-18

Ingen föranmälan behövs, det är bara att komma ner till träningen och prova på.

Har du frågor om bollskolan och rekrytering är du välkommen att höra av dig till kansliet dagtid kansli@hkmalmo.se.

Hemmamatch mot RIK
2020-10-24 13:29
Arkiv Magnus Persson med unga fans!
Måndagens match mot, de vita eleganterna, Redbergslids IK, är den sista innan landslagsuppehållet, och det dröjer därefter dryga två veckor till nästa match. 

Det finns alltså ingen anledning att spara på något krut, utan det är läge att tömma ut allt som finns i form av kraft och energi i kroppar och knoppar innan det ges utrymme för lite vila.

Vi spelade som ni vet i fredags i Göteborg där vi hade en tuff kamp mot ett starkt kämpande, och väl spelande Önnereds HK. Göteborgarna gjorde en mycket bra match, och det dröjde ända in till de sista skälvande minuterna innan vi kunde får ner deras axlar i mattan. En stark och viktig tvåpoängare av grabbarna. Resultat 30-28 (14-13).

Bra HK-insatser i ÖHK-hallen gjorde Daniel Ekman, matchen lirare, och Johannes Larsson med säkert straffskytte. Plus i kanten tycker jag även till Anton Blickhammar och Magnus Persson. Men som jag nämnde i matchreferatet ska alla killarna ha beröm för att de gott och väl matchade hemmalaget i fråga om att kämpa!

Hos RIK kan det vara värt att hålla ögonen på några lovande talanger på nio meter; Elliot Stenmalm, Oskar Joelsson och Linus Lövgren. Den sistnämnde är för övrigt son till Stefan, en av svensk handbolls största spelare genom tiderna. Deras båda biffar i mittförsvaret, Mario Lipovac och Oskar Ysander, gäller det att få svaj på så att de inte kan fånga upp våra grabbar alltför enkelt.

Det är min absoluta tro att vi ska kunna lösa de prov som RIK ställer oss inför, och att vi kommer att avgå med en seger, om än knapp, som gör landslagsuppehållet lugnt och behagligt. Men det blir tufft för oss nördar och supporters att genomlida dryga två veckor utan match.

Som det ser ut blir det i stort sett samma lag som I Önnered, möjligen kommer Elias Hall tillbaka in i truppen, men det vet vi inte förrän efter söndagsträningen. Ska vi säga 29-26? Ja det gör vi!

Avkast måndag 26/10 kl.19:00. Se matchen på C More.
 
Tommy Thysell
HK Malmö Dam vs Önnerediterna
2020-10-23 13:05
Matchen på söndag spelas till förmån för Rosa Bandet. Gör som många andra och som HK Malmö Dam, skänk gärna en peng. Länken har ni här https://www.cancerfonden.se/insamlingar/hk-malmo-dam

Som vanligt är det föranmälan och förköp som gäller.
Anmäl dig via SMS till vår Evenemangsansvarige Zoran på 0761-375160 hur många biljetter du önskar köpa.
Får du ett OK till svar så swishar du över på samma nummer summan för vilka betalningen avser= Klart

Väl mött i matchvimlet!

Hälsar

alla tjejerna i laget

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Pojkar 04 (P16), 31/10 09:10 
Pojkar 04 (P16), 31/10 09:02 
Pojkar 07 (P13), 24/10 13:22 
Pojkar 07 (P13), 24/10 12:47 
Pojkar 04 (P16), 23/10 20:15 
Flickor 08 (F12), 10/10 17:34 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
SE ALLA MATCHER HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS