SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
LUGI-matchen flyttas framåt
2022-01-24 10:01

Den 4 februari var det tänkt att HK Malmö skulle återstarta Handbollsligan på hemmaplan mot LUGI. Den matchen flyttas nu fram till den 16 mars eftersom Lundalaget ska spela final i ATG Svenska Cupen den 2:a respektive 5:e februari.

Robert Månsson får utökad roll i HK Malmö
2022-01-10 09:00
Robert Månsson sportchef i HK Malmö Arkivfoto: Bildbyrån

Robert Månsson får en utökad roll i HK Malmö och är från och med den 1 januari sportchef för herr-, dam- och äldre ungdom ner till 15 års ålder. Roberts nya roll innebär att han alltså även går in i en sportchefsroll för vårt herrlag.

 

- Roberts bakgrund och profil gör honom till ett naturligt val att få en mer övergripande sportchefsroll i HK Malmö. Timingen är perfekt för att genomföra denna förändring i samband med det strategiarbete vi driver för tillfället där vi bygger upp HK Malmö 2.0. I detta uppdrag ingår bland annat att i högre grad utveckla och skola in unga spelare till vårt herrlag i Handbollsligan säger Jörgen Rasmusson, ordförande i HK Malmö.

 

- Det har funnits en kontinuerlig dialog mellan mig och vårt AU att jag skulle landa i en roll med ett övergripande ansvar för föreningens sportsliga utveckling. Ambitionen att få bidra till föreningen och utveckla den framåt har jag haft ända sedan jag slutade min spelarkarriär. Jag är nyligen klar med min utbildning till marknadsekonom på IHM Business School så nu har jag tid att fullt ut axla sportchefsrollen säger Robert Månsson, sportchef i HK Malmö.

 

- HK Malmö har varit i en stark utvecklingsfas de senaste åren där vi ansträngt oss för att vara och uppfattas som en hel förening. Robert har en nyckelroll i att leda arbetet med att ta fram och implementera en röd-svart tråd för vår spelarutbildning samt för att rekrytera och utbilda våra ledare enligt den framtagna planen säger Mikael Johansson, verksamhetsansvarig i HK Malmö.

 

- I min nya roll kommer jag jobba hårt för att vi ska befästa vår ambition att vara ett topp 4 lag i Handbollsligan och vara slagkraftiga över tid. Samtidigt behöver vi jobba långsiktigt med att få fram spelare från de egna leden och stärka banden till klubbarna i närområdet så att spelare med ambitioner ser HK Malmö som sitt naturliga val i handbollskarriären säger Robert Månsson, sportchef i HK Malmö.

 

 

 

 

Björn Sätherström ny huvudtränare i HK Malmö
2021-12-30 12:00
Björn Sätherström Arkivfoto: Bildbyrån

HK Malmö är glada och stolta att få presentera Björn Sätherström som ny huvudtränare för vårt herrseniorlag. Den 40-årige Ystadpågen tillträder sin tjänst den 1 juni år 2022. Kontraktet sträcker sig över 2+1 säsonger.

 

Under år 2021 har styrelsen i HK Malmö arbetat med föreningens mål och vision för att ta nästa steg i klubbens utveckling. Strategiarbetet har fått arbetsnamnet HK Malmö 2.0. Utifrån perspektivet HK Malmö 2.0 har styrelsen och den sportsliga ledningen arbetat intensivt med att hitta en ny huvudtränare till HK Malmö. Flera kandidater har identifierats och utvärderats utifrån den framtagna kravprofilen. Till slut kom vi fram till några namn som vi ville jobba med. Efter en tid stod det klart att Björn Sätherström är den personen som vi bedömer har rätt bakgrund och profil för uppdraget HK Malmö 2.0 som bl a innebär utveckling av unga spelare.

 

- Björn har jobbat med både rutinerade spelare och med talangutveckling på nationell och internationell nivå och den profilen passar alldeles utmärkt in där vi är nu i HK Malmö för att ta nästa steg i klubbens viktiga arbete med att utveckla och förädla egna spelare säger Jörgen Rasmusson, ordförande i HK Malmö.

 

- När föreningen presenterade sin vision, inriktning och vilja att satsa på unga spelare kände jag att jag ville vara med på den resan. För mig är det viktigt att få vara med och påverka hela föreningens sätt att spela handboll. Min handbollsfilosofi bygger på en snabb och offensiv handboll med mycket fart. Grunden är ett bra försvar som genererar mycket kontringar säger Björn Sätherström, tillträdande huvudtränare i HK Malmö.

 

- Jag har haft förmånen att samarbeta med Björn i min roll som instruktör för U 17-landslaget för pojkar. Björn är en driven och mycket kompetent tränare. Han har en tydlig spelidé, han är stark i det analytiska arbetet och han är modern i sitt ledarskap. Han sitter på en stor erfarenhet från sina många olika roller som förbundskapten, videoanalytiker för herrlandslaget och assisterande tränare för Veszprem och IFK Kristianstad säger Robert Månsson, sportchef i HK Malmö.

 

- Visst är det ett stort steg för mig att kliva på som huvudtränare för ett lag i Handbollsligan. Samtidigt har jag samlat på mig så mycket handbollskunskaper och vässat mina ledaregenskaper genom mina tidigare uppdrag så jag känner mig absolut mogen och redo att leda HK Malmö och jag ser självklart fram emot uppdraget väldigt mycket säger Björn Sätherström, tillträdande huvudtränare i HK Malmö.

Vinst borta mot GUIF innan EM-uppehållet
2021-12-29 22:34
Inge Aas Eriksen, matchens HKM-spelare. Arkivfoto: Peter Lindblad
Våra grabbar gjorde vad de skulle för att säkra ett behagligt nyårsfirande genom att besegra Guif på bortagolv i Eskilstuna med 31-28 (15-17).
 
Vi kom väl inte riktigt igång i första halvlek, utan vi släppte till motståndarna lite väl enkelt enligt min smak. När vi dessutom missade tre av tre straffkast så var det inte utan att en viss oro infann sig.
 
Nåväl, ett tvåmålsunderläge i paus på 15-17, kändes ju inte på något sätt som omöjligt att vända på.
Vändningen kom också då vi inledde andra halvlek med att göra tre raka mål till 18-17 ledning.
 
Därifrån gick vi till 21-18 och sedan kryssade vi vidare mot en till slut ganska säker och ohotad seger.
Vi fick bättre träff bakåt i andra halvlek, och efter 55:50 var ställningen 27-23, dvs sett till enbart andra halvlek 12-6 på nästan 26 minuter. De sista dryga fyra minuterna blev det lite vilda västern handboll då Guif chansade lite och det ramlade in lite onödiga mål, men som dock inte förändrade något då även vi utnyttjade våra anfall till nätkänning. Slutresultat 31-28.
 
Priset till bäste spelare i HKM gick till Inge Aas Eriksen, som verkligen engagerade Guifförsvaret och gjorde livet besvärligt för dem. Bäst om man enbart ser till defensiven var Hampus Nygren. Ett extra plus även till Adam T för säkra, om vi bortser från straffmissen, avslut. Sju mål på sju avslut är utmärkt. Även andra halvlek av Adam K får plusbetyg.
 
Nu firar vi nyår med lugn i själen, och sedan fokuserar vi på EM-handbollen i januari. Nästa gång vi ses blir den 4 februari då vi tar emot Lugi i Baltiskan.
 
Tills dess ber jag att få tillönska ett gott slut och ett Gott Nytt År.
Våra målskyttar: Adam T 7, Hampus J 5, Tim 5, Inge 4, Kassem 4, Fredrik 3, Magnus 2 och Max 1.
 
Tommy Thysell
Arvid Johansson lånas ut till Skånela IF
2021-12-28 10:01

Arvid Johansson lånas ut till Skånela IF. 

 
Från den 3 januari kommer Arvid Johansson lånas ut till Skånela IF. Skånela som befinner sig i herrallsvenskan ligger just nu på kvalplats till Handbollsligan. 
 
HK Malmö ser det som en bra möjlighet för Arvid att få extra speltid och erfarenhet på seniornivå som bidrar positivt till Arvids utveckling. Det kommer också innebära att HK Malmö längre fram får tillbaka en ung spelare som samlat på sig bra erfarenhet på hög seniornivå. 
 
”Det ska bli kul att testa något nytt och utvecklas i en annan miljö. Med den här
möjligheten får jag en större roll och nya erfarenheter som kommer hjälpa mig framåt
som handbollsspelare” säger Arvid Johansson
 
Vi önskar Arvid stort lycka till!❤️🖤
 

 

Förlust borta mot RIK
2021-12-26 20:10
Charles Hugoson har en bra formkurva!

HKM förlorade, klart överraskande i mina ögon, annandagens bortamatch mot RIK med 24-27 (11-11). Förlusten får vi väl i första hand skylla på en tillfällig återvändare till svensk handboll, nämligen Andreas Palicka, som anslutit till Redbergslid på ett korttidskontrakt gällande säsongen ut.


Andreas gör absolut en förstklassig insats med nära 50 % räddningar, varav en stor del rena 100% lägen. Jag har kommit fram till att vi missade nånstans mellan 15-18 rena frilägen, plus 2 straffkast, och det är inte bra, och det är naturligtvis inte enbart en storspelande målvakts förtjänst. Rena frilägen skall, statistiskt sett, omsättas i mål till minst 70-75% oavsett vem som står i motståndarnas holk. Det betyder att 7-13 av våra lägen borde varit mål.

Men jag tror vi får ta höjd för lite lite hjärnspöken nu när grabbarnas ställdes öga mot öga med en målvakt av Palickas kaliber. T.ex tycker jag att detta visade sig vid de båda straffkast vi missade då killarna började med någon form av Einsteinvariant istället för att bara (nåja) smälla dit bollen.

Nåväl, vi började matchen bra och tog ledningen med 4-1. Därefter började missarna att infinna sig och hemmalaget kunde gå ikapp. Därefter var det helt jämnt fram till pausvilan 11-11.

 

I andra halvlek alternerade sedan lagen i ledningen, och fram till 22-22 var det helt jämnt. Här, i den 54:e minuten, inträffade en situation som kan ha haft avgörande betydelse, men det får vi självfallet aldrig veta. Charles stal bollen och kontrade in 23-22 till HKM, trodde alla, men domarna dömde honom nere. Detta var fel, det konstaterade såväl undertecknad efter att ha sett om situationen flertalet gånger, som cmores kommentatorer. Domarna erkände dessutom efter matchen att det var en felbedömning, men det hjälper tyvärr inte oss det minsta. Redbergslid kunde istället göra tre raka mål fram till 25-22 och mer eller mindre avgöra matchen.

 

Visst kan vi alla, även domare, göra fel. Men i denna typen av situationer dömer domarna mål ungefär 1000 gånger av 1000, och jag har sett oerhört tydliga ”nere”situationer som har godkänts så det var klart olyckligt att detta regelrätta mål dömdes bort. Nu kunde vi förstås förlorat ändå, det får vi aldrig veta, men olyckligt var det icke desto mindre. 

 

Totalt sett så gör vi ingen direkt dålig match. Vi försvarar oss hyfsat, framförallt de första 45 minuterna, och anfallsspelet är också helt OK. Vi skaffar många bra lägen, felet är bara att vi inte sätter dit bolluslingen.

 

Vår bäste spelare idag var Charles Hugoson som gör en jättefin match och sätter 6 av 7 lägen, alltså gott och väl vad som krävs enligt statistikerna. Gott betyg även för Inge Aas Eriksen som gör ett gott dagsverke.


Den uppmärksamme noterade säkert också att Anton klev av efter knappa kvarten av första halvlek, vad som felade honom är oklart i ögonblicket men lär väl klarna under morgondagen.

Nästa match för vår del, och sista matchen innan januariuppehållet är nu på onsdag då vi möter Guif på bortagolv i Eskilstuna. I detta ärende ber vi att få återkomma.

 

Våra målskyttar: Charles 6, Magnus 6, Inge 4, Max 3, Tim 2, Hampus J 1, Kassem 1 och Adam T 1.

 

Tommy Thysell

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Handboll Fitness, 20/12 17:32 
Flickor 08 (F13), 09/12 14:14 
Flickor 08 (F13), 07/12 14:02 
Flickor 05/06 (F16), 06/12 15:26 
#VISTÄLLERUPP, 06/12 13:37 
#VISTÄLLERUPP, 06/12 13:37 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS