SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Förlust mot Sävehof
2021-02-27 18:29
Hampus Jildenbäck fortsätter imponera
Det blev förlust för våra killar uppe i Partille där hemmalaget IK Sävehof vann med 30-24 (17-12). Värdarna var därmed ofina nog att beröva sina gäster på serieledningen, och kampen om seriesegern fortsätter nu även över de två sista omgångarna i grundserien.

Då jag var i början av min skolutbildning gick vi även i skolan på lördagar. Då avslutades dagen, och skolveckan, med ”Roliga timmen”. Någon rolig timme blev det tyvärr inte denna lördag, utan snarare något som skulle kunna gå under epitetet ”Trista timmen”. 

Framförallt första halvtimmen blev ganska jobbig. Vi fick inte igång varken fötter eller hjärnor, och Västgötalaget kunde snabbt ta en ledning på 8-4 efter tio minuter. De sista tjugo minuterna fick vi lite bättre ordning på offensiven, men vi försvarade oss inte tillräckligt bra så Sävehof ganska bekvämt hålla undan till pausledning med 17-12.

Andra halvlek började inte direkt bättre utan Sävehof kunde dra ifrån till 23-16. Här hittade vi dock lite lördagsgodis och via fyra raka mål, till 20-23,  kändes det som vi var lite på gång. Men två felbeslut senare så var Sävehof tillbaka i femmålsledning. HK tog ett nytt tag och reducerade till 23-26, men igen så spelade vi bort våra möjligheter när motståndarna via fyra raka mål avgjorde matchen. Slutresultat 30-24. God natt!

Vi hade en liten soffjury hemma hos undertecknad och godkänt betyg delade denna jury ut till våra två nya killar, Torbjörn Jakobsson och Hampus Jildenbäck. Även Hampus Nygren sköter sin defensiva uppgift helt ok.

Då YIF förlorade uppe i Alingsås står nu tre lag, HK, YIF och Sävehof på 38 poäng inför de två avslutande omgångarna. HK Möter Varberg hemma på onsdag medan YIF och Sävehof möts inbördes i Ystad. Spännande!

Våra målskyttar: Hampus J 6, Fredrik 4, Otto 3, Anton 3, Simon 2, Daniel 2, Kassem 1, Tim 1, Viktor 1 och Filip 1.

Tommy Thysell
Toppmatch mot Sävehof
2021-02-26 22:37
Bra försvar nyckeln till seger Bild: Peter Lindblad
Matchdag!

Imorgon, lördag kl.15:15, är det allmän samling framför TV-apparaterna. Då har våra grabbar nämligen förflyttat sig norrut i Sverige, närmare bestämt till Partille, för match mot IK Sävehof. 

Det drar nu ihop sig till ett avgörande, och det ser ut att bli en kamp om seriesegern mellan HK, YIF och lördagens motståndare Sävehof. Jag kan inte riktigt bestämma mig vilket lag som har bäst förutsättningar. IKS har bäst målskillnad men två poäng färre än HK och YIF, och IKS och YIF ska dessutom mötas inbördes i nästa omgång.Så gott som omöjligt att tippa. En sak är förstås klar, och en seger för HK i Partille skulle dramatiskt öka våra möjligheter att ta hem serien. 

För att klara denna mycket tuffa uppgift, måste vi fortsätta med vårt fina försvarsspel. Med det i ryggen måste vi hantera Sävehofs spelfördelare Jonathan Edvardsson, en mycket duktig handbollsspelare. Vi måste också klara av att hantera deras danska vänstersida i form av Rune Schröder och  Henrik Tilsted, men även deras andra kantvirotuos Sebastian Karlsson på höger flank. Därtill måste vi också behålla det fina flytet i vårt anfallsspel som vi har för tillfället. Klara vi detta, ja då kan vi absolut ro iland en seger däruppe. 

Förresten måste jag också nämna att Sävehof har en tonårig talang från Föröarna, Elias Skipagötu, som är mycket kul att beskåda. Missa inte honom. 

Från dagens coronatester rapporteras för vår del bara negativa resultat, och från dagens träning rapporteras att det lutar åt samma lag imorgon, förutom att Torbjörn Jakobsson kommer med igen, som senast i onsdags besegrade Hallby i Malmö. En liten förändring som vi förstås hoppas på är att vi nu, för första gången på tre matcher, får spela en hel match med två spelbara målvakter. 

Så slå på C More kl 15:15, och då ska alla helgbestyr vara avklarade, plats skall vara bokad i husets bästa fåtölj, snacks och nåt gott att dricka vara framdukat, för då köööööör vi.

Vårt fina försvarspel från de senaste matcherna, här illustrerat av Kassem och Viktor, måste fortsätta på minst samma nivå.

Tommy Thysell

HK Malmö och Ola Kristiansson går skilda vägar
2021-02-26 12:00
Ola Kristiansson Arkivfoto: Bildbyrån

Efter en tids diskussion med Ola Kristiansson har vi tillsammans kommit överens om att gå skilda vägar efter säsongen. Ola har under sin tid i HK Malmö gjort ett väldigt bra jobb med vårt damlag. Han ledde laget till serieseger i Division 2 södra under sin första säsong i klubben och har under denna annorlunda säsong placerat laget i toppen av division 1 innan pandemin satte stopp för fortsatt spel.

 

- Ola är en duktig tränare som har gjort ett mycket bra jobb med vårt damlag. Han har tagit laget upp från division 2 och skapat bra förutsättningar för att föreningen ska fortsätta ta kliv i satsningen mot SHE. Vi har fört flera diskussioner med Ola under en tid och där vi tillsammans känner att laget behöver en ny röst till nästa säsong. Pandemin som förstört stora delar av säsongen har bidragit till beslutet. Därmed har vi landat i en gemensam överenskommelse om att det nu är läge att ta in en ny tränare säger Robert Månsson, sportchef dam.

 

- Det har varit en rolig och utmanande resa med HK Malmös damlag, men denna säsong blev inte som planerat med anledning av den rådande pandemin. Det uppehåll som råder blir ett utmärkt tillfälle för mig att lämna över stafettpinnen till någon annan. För mig har uppehållet gett mig tid för eftertanke vilket gjort att jag kommit fram till att kombinationen av min 100% tjänst som lärare samt uppdraget som ansvarig för HK Malmös damlag inte kommer vara hållbart i längden. Handbollen kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat och jag ska fortsätta följa tjejernas framgångar samtidigt som jag kommer ha tid för att göra annat säger Ola Kristiansson.


Arbetet med att hitta Olas efterträdare har påbörjats.

 

Vi önskar Ola ett stort lycka till i framtiden! 

Seger 33-26 mot Hallby
2021-02-24 22:58
Hampus Jildenbäck 11 mål Bild: Peter Lindblad
Vinst mot Hallby, 33-26 (18-14), och tillbaka upp i serieledning.

Den största dramatiken i dagens match var innan avkast. Det dök nämligen upp en frågeställning kring huruvida Torbjörn Jacobsson, vår nye målvakt, var spelklar eller inte. Detta eftersom det var en uppskjuten match från i måndags i förra veckan. Vid kontroll med förbundet visade det sig, märkligt nog, att inte heller de visste, utan de måste kolla med TK senare i veckan. Beslutet blev därför att han inte var spelklar, hur nu en spelare som inte spelat på över tre år inte kan vara spelklar direkt för en ny klubb. 
Ytterst märkligt. 

Detta innebar att allt ansvar lastades över på blott 17-årige Gabriel Thörn, som hastigt och lustigt kastades in i hetluften och blev därmed vår sjätte målvakt under säsongen. Inte direkt några enkla förutsättningar att göra debut med i Handbollsligan.

Det blev också en tuff start på matchen. Lite precisare och lite hårdare skott än vad Gabriel är van vid, mot motståndare som kanske lite väl lättvindigt fick komma till skott i inledningen. Efter tio minuter var ställningen 7-8. Men där och då hände något med HK, grabbarna fick bättre fart på fötterna i försvarsspelet och då kunde också Gabriel fånga några smålandsraketer, och efter ytterligare tio minuter hade vi gått förbi till ledning 14-11. 

Under resten av halvleken höll vi gästerna på behörigt avstånd och efter trettio minuter var ställningen 18-14 i hemmafavör.

Andra halvlek fortskred sen ganska odramatiskt, och HK ökade sin ledning med ett mål var tionde minut, fram till slutresultatet 33-26. Som helhet en match med ett mycket fint anfallsspel av våra grabbar, och efter de första tio minuterna dessutom, återigen, ett mycket bra försvarsspel.

Vi återtog därmed serieledningen eftersom YIF spelade oavgjort mot IFK Skövde i kvällens andra match. Inget konstigt direkt i det resultatet mer än förstås att det var Skövdes fjärde raka oavgjorda match i Ligan. Mycket ovanligt.

När det gällde att utse bäste hemmaspelare var det naturligtvis svårt att förbise Hampus Jildenbäck som gjorde en helt suverän match. Men med tanke på omständigheter och förutsättningar så valde juryn ändå att premiera debuterande Gabriel Thörn. Jag tror säkert att Hampus kan leva med detta, han har ju blivit utsedd till matchens lirare ett antal gånger under karriären, och kanske bjuder Gabriel på en godisbit från den rejäla godispåse som han fick i belöning.

I Hallby var det finurlige och kvickfotade Olle Ek som fick godispåsen. Gissar att den inte överlever bussresan hem till Jönköping.

Nästa match för HK spelas på lördag då vi möter IK Sävehof uppe i Partille Arena. Västgötarna är ett av tre lag, tillsammans med HKM och YIF, som gör upp om seriesegern, så det lär bli en rysare däruppe.

Våra målskyttar: Hampus J 11, Kassem 6, Anton 5, Daniel 4, Magnus 3, Tim 2, Fredrik 1 och Otto 1.

Matchen båda förgrundsfigurer Gabriel Thörn och Hampus Jildenbäck (bilden) plåtad av bakgrundsfiguren Peter Lindblad.

Tommy Thysell
Dags att ta sig an HALLBY
2021-02-23 19:40
Daniel Ekman i HKM till 2022 Arkivfoto: Bildbyrån
Matchdag!

Matchen uppe i Skövde, som gav ett oavgjort resultat, betraktar jag som en mycket stark insats. Med tanke på omständigheterna var det absolut mer en vunnen än en förlorad poäng.

Med båda våra ordinarie målvakter ur spel, och med Erik utlånad på ett äventyr i Norge, och därmed med endast två juniormålvakter, Ebbe Håkansson och Gabriel Thörn tillgängliga, så var goda råd dyra. Det hade varit tufft att lägga över ansvaret på två juniorer, så vi lyckades fånga in vår tidigare burväktare Torbjörn Jakobsson, som accepterade att komma in och hjälpa till, i första hand vid något enstaka tillfälle.
Men tyvärr så skadade sig Ebbe efter två minuter uppe i Skövde, knäskålen hoppade ur led, och lär nu vara borta några månader.
Därför blev det idag klart att Torbjörn fortsätter hjälpa oss och skrev därför under ett kontrakt gällande säsongen ut.

Det verkar alltså vara ungefär lika farligt att vara målvakt i HK Malmö som det är att vara mittback i Liverpool. 

Vi hälsar nu Hallby välkomna till Malmö och Baltiska Hallen. Vi har revansch att utkräva mot jönköpingslaget, visst vann vi däruppe i höstas, men senast i Baltiskan sprang vi på en tung förlust som, skulle det visa sig eftersom Ligan stängdes därefter, kom att kosta oss seriesegern. Nåja, nu kröntes ingen seriesegrare så det gick väl att stå ut med det, men det innebar också att Alingsås, istället för HKM, fick direktplatsen in i gruppspelet i European League. Huruvida det var positivt eller negativt, med tanke på läget i världen, ja därom tvista de lärde.

Hursomhelst, Hallby kämpar om den sista slutspelsplatsen mot i första hand Guif, så de kommer även i år att bli en svår nöt att knäcka.
Ni som bänkar er framför TVn imorgon för att kolla på matchen, ni bör kolla lite extra på Hallbys kvickfotade och mycket kompetenta trio, spelfördelaren Olle Ek och de båda kantraketerna Adam Tumba och Charles Hugoson. Hugosson är för övrig klar för HK Malmö nästa säsong.

Vad gäller hemmalaget så saknas fortfarande Nisse Pettersson och Johannes Larsson. Beträffande målvaktsfrågan så är Ebbe och Anton med säkerhet borta, medan Dans medverkan är osäker. Spelar inte Dan så blir det debut för Gabriel Thörn i seniorlaget, och han blir i så fall vår sjätte målvakt under innevarande säsong. Rekord??

Avkast 19:00 och som vanligt följer ni matchen på C More.

Daniel Ekman fortsätter satsa framåt med HK Malmö med ett rykande färskt nysignerat kontrakt på fickan.

Tommy Thysell
Kontraktsförlängning med Daniel Ekman till år 2022
2021-02-23 17:30
Daniel Ekman i HK Malmö till år 2022

HK Malmö och Daniel Ekman har kommit överens om en kontraktsförlängning för ytterligare en säsong. Daniel kommer nu fortsätta i den svarta HK Malmötröjan till år 2022.


Daniel Ekman är född 1995 och har Guif som moderklubb. Han kom till HK Malmö 2019 och har successivt tagit över taktpinnen som spelmotor i anfallet. Redan när Daniel värvades till klubben pratade tränare Stian om Daniel som en teknisk och individuellt skicklig spelare.

 

- Daniel är en modern spelare som spelar med fart och är på alla sätt en spelande mittnia som gör sin omgivning bra. Daniel är otroligt viktig för lagbygget och ger kontinuitet och bidrar med kvalitet säger en nöjd Stian Tönnesen tränare i HK Malmö.

 

- Jag har haft två bra säsonger i HK Malmö. Samtidigt har det varit två väldigt annorlunda säsonger i och med att det inte blev något slutspel i fjol och spel utan publik denna säsong säger Daniel Ekman.


- Nu förbereder vi oss för ett slutspel som förhoppningsvis ger laget och klubben ett SM-guld. Jag vill fortsätta utvecklas som spelare i en förening som verkligen satsar och jag känner att Malmö är rätt plattform för min fortsatta handbollskarriär säger Daniel Ekman.


Självklart är jag som ordförande otroligt glad att vi kommit överens med Daniel om en förlängning av kontraktet. Det är allmänt känt vid det här laget att vi har som målsättning att vinna ett SM Guld och vi vill även fortsätta vår satsning på Europaspelet. Med Daniel kvar i HK Malmö i ytterligare en säsong stärks de möjligheterna avrundar Jörgen Rasmusson ordförande i HK Malmö.

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Pojkar 07 (P13), 28/01 21:22 
Bollskolan Baltiska hallen, 22/01 23:01 
Bollskolan Söderkulla, 11/01 18:00 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
STÖTTA OSS, KÖP EN SOFFBILJETT
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS