Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Säker seger mot Sävehof 30-24
2020-09-25 23:02
Segerdans Foto: Bildbyrån
HK gjorde en mycket fin insats då vi vann fredagskvällens match i Baltiskan över gästande IK Sävehof med siffrorna 30-24 (17-9).

Matchen började lite trevande och målsnålt, och efter tio minuter var ställningen 4-3 i hemmafavör. Men HK fortsatte med fin träff i försvaret och började dessutom producera framåt och de kommande tio minuterna gav oss ett rejält ryck i målprotokollet, och efter tjugo minuter stod det 12-5. Resten av halvleken fortsatte med hemmalaget i förarsätet och lagen gick till pausvila med HK i ledning med 17-9.
Man anade förstås att det skulle komma en liten rekyl i andra halvlek då Sävehof, som ju inte på något vis är ett dåligt lag, fått tillfälle att prata igenom läget, och justera lite i sitt spel inför andra halvan. Så blev det också, Partillegänget gjorde 5-2 mellan minut 31 och 40, och dom började känna vittringen av det bortflyende hemmalaget.

En på det hela taget utmärkt insats av samtliga HK aktörer, med mycket fin attityd och inställning. Priset till matchens lirare, det fanns några kandidater att välja mellan, gick till Nisse Pettersson för hans milt sagt fenomenala försvarsspel. Mycket bra insatser även av Johannes Larsson som med tio mål, och ett gediget försvarsspel, gjorde att saknaden av Hampus Olsson dämpades. Kul att i detta sammanhang även kunna räkna in Tim Hilding, som vekar blomma ut ordentligt i år och gör även han en mycket fin insats. Men som sagt kan vi dela ut plusbetyg till samtliga av dagens aktörer inklusive lagledningen för det sätt som de disponerade laget på.

Men även ”Den gamle och holken” ja alltså Dan Beutler, med en räddningsprocent på nästan 50%, måste ju också framhållas lite extra.

Till bäste lirare hos gästerna utsågs högersexan Sebastian Karlsson i skarp konkurrens med Jonathan Edvardsson. 

Nästa uppgift för grabbarna är nu på, onsdag då vi möter Alingsås HK uppe i Estrad. Ny tuff uppgift, men vi är tuffa grabbar och åker dit med det självklara målet att ta två nya poäng.

Våra målskyttar: Johannes 10, Tim 6, Magnus 4, Daniel 4, Fredrik 2, Nisse 1, Kassem 1, Otto 1 och Filip 1.

Tommy Thysell

COVID 19 i HK Malmö
2020-09-25 12:15

Information om hantering av Covid 19 i HK Malmö

Uppdaterat 2020.09.25 kl. 12.15

 

GENERELLT

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma tills man har tillfrisknat. Insjuknar man under en idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. Självskattning tillämpas; dvs om någon av följande frågor besvaras med ja, ska spelaren inte åka till anläggningen:

-          Kroppstemperatur som överstiger 37,5 grader

-          Halsont

-          Hosta

-          Huvudvärk

-          Illamående

-          Diarré

-          Andra symtom som bedöms relevanta


Deltagare skall byta om hemma före och efter aktiviteter och även duscha hemma. Vattenflaskor och munskydd som kan överföra saliv är personliga och ska inte delas. Alltid hålla god handhygien och tvätta händer med tvål och vatten i minst 20 sek.

 

TRÄNING

· Vädja till lag/grupper att om möjligt samlas utomhus/i anslutning till hallen tills träningen börjar och/eller jobba fram en rutin för olika hallar utifrån förutsättningarna i hallen där spelare och ledare från de olika lagen hålls åtskilda från varandra vid in- och utpassering.

· Grundregeln är att låta laget som tränat innan lämna planen/hallen innan nästa lag går in på planen/i hallen.

· Vi ser helst att vi inte har några föräldrar på läktaren under pågående träning, För de yngsta åldersgrupperna kan det dock vara aktuellt men då är det viktigt att hålla avstånd och i övrigt följa de allmänna riktlinjerna från myndigheterna för Covid 19.


TÄVLING

· Personer som deltar i aktiviteterna eller har en funktion i hallen som tex ledare, funktionärer, domare, chaufför (dock max 5) till deltagande lag får lov att vistas i hallen.

· Publik kommer tillåtas i mycket liten omfattning (dock högst 50 pers totalt) och i dialog och efter överenskommelse med samtliga aktörer kopplat till matchen. Kansli tar kontakt i förväg med gästande lag.

· Publikfrågan kommer bedömas utifrån förutsättningar i respektive hall

· Det viktigaste är att undvika trängsel vid in- och utpassering samt att vi håller ett avstånd av minst 2 meter på läktaren när vi är sittande

· Hallvärdar utses för respektive match för att hjälpa till och se till att vi följer reglerna

· Uppvärmning sker när spelare från matchen innan lämnat hallen

· Ingen kioskförsäljning initialt


FÖRÄLDRAMÖTEN

· Vi uppmuntrar våra lag att ha föräldramöten i enlighet med de generella riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Går det att anordna digitala möten är detta att föredra            

· Försöka begränsa deltagandet till en förälder


BALTISKA HALLEN (Handbollsligan och dam division 1)

· Baltiska Hallen är en sk evenemangsarena och här gäller särskilda regler.


Vi följer vad Riksidrottsförbundet, Svenska Handbollförbundet, Skånes Handbollförbund, Folkhälsomyndigheten och Regeringen har bestämt och beslutat. 


Vi kommer utvärdera våra rutiner efter helgens matcher för att se vad vi kan förtydliga och förbättra för att följa rekommendationer och beslut.


Läs även vidare på följande länkar:

http://skanskhandboll.se/2020/09/18/corondhantering-vid-vara-matcher/

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/Medanledningavcoronaviruset/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar

 

 

 

Breaking News….Vass utmanare förlänger med klubben!
2020-09-25 07:31
Här har vi dem! från vänster, Magnus, Caroline, han med fläcken på skjortan är Marcus å längst till höger har vi Magdalena

Då har vi det stora nöjet att hälsa Carepa varmt välkomna till sin tredje säsong som Nätverkspartner i HK Malmö.

Carepa  som är en sammanslagning av välkända KM Pack i Helsingborg AB och Pappersgrossisten AB har blivit något av en frisk fläkt och stark utmanare inom branschen.

Med huvudkontoret beläget mellan Helsingborg och Ängelholm och med sina drygt 50 talet medarbetare ser man till att hålla Skåne med omnejd rullande med hela sitt sortiment.

 

För gemene man är man mest kända för att kunna leverera det mesta av det bästa av förbrukningsmaterial till våra arbetsplatser och företag.

Vad de flesta inte känner till är att Carepas produktportfölj och produktsortiment har en bredd som få inom branschen kan mäta sig med.

Förutom deras koncept Packaging, Restaurant, Cleaning, Office, Coffee och Profile så har de resurser, Know How och kapacitet att leverera produkter och tjänster inom livsmedelsproduktion, odling och till blomsterhandel.

Deras bredd är deras styrka. Deras mindset är hållbarhet. Deras målsättning är att alltid ligga steget före. Där har ni en del av Carepas framgångsformel.

Vill ni bekanta er med denne utmanare så finns det att läsa på https://www.carepa.se/

 

Det är genom deras Malmöfilial som vi i HK Malmö har haft det stora nöjet att lära känna detta innovativa bolag. Ett Malmökontor som genomsyras av en härlig laganda med personligheter som är väldigt likeable och som leds av deras Säljchef Magnus Jönsson.

 

Förutom Malmöteamets passion för Carepa och driv för affärer så har de alla i botten ett stort idrottsintresse. Ett intresse som givetvis hjälper att driva våra affärer framåt.

Lill Lindfors sjöng ”musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik”

Jag skulle vilja låna den strofen med att säga ”affärer ska byggas utav glädje av glädje bygger man affärer”. Här har vi en annan faktor som beskriver Malmögänget väl.

 

Med sitt ungdomliga och frejdiga sätt bidrar de alla med sin positiva energi på våra träffar, events och givetvis våra matcher.

Om man skulle spinna vidare på det idrottsliga temat så skulle man kunna säga att ledningen verkligen har funnit sitt Dream Team i Malmö.

 

Från en utmanare till en annan…hjärtligt välkomna till ännu en säsong med Stadens Stolthet

 

Gunnar Wibisono

Sälj-och Partneransvarig

 

 

 

Hemmamatch mot IK Sävehof
2020-09-23 14:57
Ligastarten har gett en seger och en förlust. Förra säsongen startade vi upp med en seger och två förluster så veckans övning mot IK Sävehof kommer att bestämma om vi startat denna säsong bättre, eller lika bra/dåligt, som förra. 

Senaste matchen mot Varberg gav en tämligen bekväm seger, 37-29 efter 20-10 i paus. Matchen bekräftade det vi alla vet, nämligen att det är väldigt svårt att behålla en hög intensitet när matchen i princip är körd redan i halvtid. Så en mycket bra och bestämd första halvlek avlöstes av en andra där även den mest inbitna handbollsfantast nog kände sig lite lätt uttråkad. 

Fredagens match mot Sävehof lär bli helt annorlunda, och kommer som åtminstone jag tror, att vara en jämn och tuff drabbning i sextio minuter där avgörandet inte faller förrän i matchens slutskede. Säkerligen inget att rekommendera för den med svaga handbollsnerver alltså, så möjligen mår undertecknad bäst av att stanna hemma. 

Sävehof har tappat några kuggar och har därför ganska många nya spelare i sin trupp. Det tyngsta tappet är naturligtvis vänsternian William Bogojevic som flyttat till Danmark. Han har ersatts av Rune Schröder som gjort motsvarande resa, fast tvärtom. Från Danmark ansluter även vänstersexan Henrik Thisted och målvakten Bertram Obling. Ett intressant nytillskott är spelfördelaren från Färöarna som lystrar till namnet, som blir en utmaning för cmores kommentatorer, Elias Ellefsen a Skipagötu. 

Vi ser fram emot att beskåda detta delvis nya Partillegäng under ledning av nye tränaren Michael Apelgren och deras nya assisterande tränare, tillika HKM-bekante, Linus Ekman. Som ni säkert läst i diverse media så får vi i HKM framöver klara oss utan Hampus Olsson som lämnar för HC Erlangen i tyska Bundesliga. Det betyder att Hampus inte finns med mot Sävehof, istället tar Elias Hall plats i matchtruppen. För övrigt räknar vi med samma lag som senast uppe i Varberg, och vi räknar också med att vinsten däruppe bara var den första i en svit, som vi fortsätter att bygga på fredag mot Sävehof. 


Avkast på fredag 25/9 kl. 19:00. Coronarestriktioner gäller, men matchen kan med fördel beskådas på cmore.

Tommy Thysell
Hampus Olsson till Bundesligaklubben HC Erlangen
2020-09-22 16:20
Hampus Olsson klar för HC Erlangen Arkiv: Bildbyrån
HAMPUS OLSSON TILL BUNDESLIGA

Hampus Olsson lämnar HK Malmö med omedelbar verkan för spel i Bundesligaklubben HC Erlangen.
Den tyska bundesligaklubben HC Erlangen har köpt loss Hampus Olsson och Hampus debuterar redan i morgon för sin nya klubb. Därmed blev matchen i lördags mot HK Varberg den sista för vår vänsterhänte skyttekung.

- Det är mycket tråkigt att vi tappar en stor profil och lirare med rötterna i Skåne. Även om tidpunkten är olycklig är vi väldigt glada för Hampus och hans framgångar och att han nu får möjligheten att pröva sina färdigheter i en av världens bästa ligor säger ordförande i HK Malmö Jörgen Rasmusson.


Hampus kom till HK Malmö från Karlskrona 2018 och han har på kort tid blivit en given publikfavorit och en pålitlig målmaskin genom snabba kontringar, sitt straffskytte och sina distinkta avslut från kanten.
Hampus hade precis påbörjat sin tredje säsong i HK Malmö när samtalet från Erlangen kom.

- Det har alltid varit drömmen att komma till bundesliga och självklart är jag tacksam att HK Malmö kunde gå med på den här affären så att drömmen kunde uppfyllas säger Hampus Olsson

- Jag vill tacka HK Malmö som klubb och alla runt omkring laget som stöttat mig under mina dryga två år här. Jag vill även rikta ett särskilt tack till Stian och ledarteamet som gjort mig till en bättre handbollsspelare. Helheten har varit bra i HK Malmö med kvalitet på träningarna och rent generellt är det en bra miljö att utvecklas i. Jag hoppas på något sätt kunna ge tillbaka för det HK Malmö gett mig avrundar Hampus Olsson.

Redan i morgon är det dags för Hampus att ge sig in i hetluften då det är match mot Wetzlar. Tränare Stian Tönnesen har själv mångårig erfarenhet av spel i Bundesliga och även han önskar Hampus ett stort lycka till.


Säker seger borta mot Varberg med 37-29
2020-09-19 17:18
Berentsen 8-målsskytt
HK Malmö tog en betryggande seger 37-29 (20-10) borta mot Varberg. 
Våra målskyttar: Hampus O 10, Filip 8, Daniel 7, Fredrik 3, Kassem 3, Johannes 2, Magnus 2, Viktor 1 och Tim 1.
https://www.sydsvenskan.se/2020-09-19/skyttekungen-regerade-dags-att-spracka-agget

BLI MEDLEM

Dags att ta sig an de gulsvarta från Partille!

Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Pojkar 04 (P16), 26/09 03:50 
Bollskolan Baltiska hallen, 23/09 21:16 
Pojkar 04 (P16), 13/09 14:13 
Pojkar 04 (P16), 10/09 12:10 
Flickor 04/05 (F16), 06/09 19:42 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
SE ALLA MATCHER HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS