SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Uddamålsförlust mot Sävehof
2021-12-03 08:28
Max Santos och Magnus Persson tar hand om Sävehof linjespelare Felix Möller.

Det blev förlust för våra grabbar uppe i Partille. Hemmalaget, IK Sävehof, drog till slut det längsta strået i en jämn, spännande och välspelad match. Slutresultatet skrevs till 31-30 (16-16).

Matchen började i högt tempo och båda lagen satte högsta fart i kontringsspelet. Charles Hugoson på vår högerkant inledde lysande, men tyvärr skadade han foten efter 15 minuter och fick utgå. Då fick unge Martin Boija chansen vilket han förvaltade på bästa sätt, och gjorde fyra mål på lika många försök. Mycket bra. 


HK hade ett antal tvåmålsledningar i första halvlek, men lyckades aldrig bygga på sin ledning ytterligare, utan halvleken slutade i helt jämnt skägg, 16-16.


Andra halvlek liknade på många sätt den första, dock med den skillnaden att det var hemmalaget som skaffade sig ett antal tvåmålsledningar. Men inte heller de lyckades plussa på ledningen, utan HKM kom hela tiden tillbaka till minst likaläge. Dock förseglades vårt öde när Partillelaget tog sin sista tvåmålsledning på 31-29 via ett straffkast med knappa halvminuten kvar att spela. Vi hann med ett reduceringsmål men inte mer. Förlust alltså med 30-31.

 

Fredrik Lindahl hade tyvärr inte frisknat till helt utan fick stanna hemma mellan lakanen. Dessutom saknade vi, förutom långtidsskadade Dan, Daniel och Nisse, även Hampus J som missade matchen av privata skäl. 

 

Om nu en förlust kan vara positiv så tycker jag denna skulle kunna sorteras in i just det positiva förlustfacket. Jag tycker att den visar, att när vi så småningom, förhoppningsvis, får tillbaka hela truppen, att vi definitivt skall kunna vara med och jäklas när det drar ihop sig till slutspel framåt våren.

 

Vår bästa spelare idag,och enligt mig lätt bäst på plan, var Magnus Persson. Men stort beröm även till Martin Boija som gör en alldeles utmärkt insats. Kul.

 

Stormatcherna avlöser nu varandra, och närmast, när nu serien vänder, så tar vi oss an IFK Kristianstad i dubbelmöte, innan det är returmöte mot Sävehof i Baltiskan. Nästa match alltså mot Kristianstad på onsdag den 8/12 i Baltiskan. Hääärligt. 

 

Våra målskyttar: Magnus 9, Kassem 5, Anton 4, Martin 4, Adam T 3, Charles 3 och Tim 2.

 

Tommy Thysell

Sävehof på bortagolv
2021-12-02 07:43
Adam Krantz MV i HK Malmö

Matchdag!

Sävehof borta står på programmet och således en av säsongens tuffare utmaningar. Vi kommer förvisso från en bra insats mot RIK, och min bedömning innan den matchen var att RIK var klart bättre än deras tabellplacering visade. Men när jag ser tillbaka så kan jag konstatera att det var inget bra RIK som vi mötte, och det är helt klart att Sävehof kommer att bjuda ett helt annat motstånd.

 

Sävehof har ett mycket talangfullt lag och det är svårt att hitta några direkt svaga punkter i deras uppställning. En kul spelare att hålla ögonen på är deras färöiske landslagsman Elias Skipagötu. En snabb irrationell spelare med ett sällsynt väl utvecklat spelsinne, ännu inte 20 år fyllda.

 

För vår del hoppas jag vi kan ställa samma lag på benen som senast, förutom då att Fredrik Lindahl förhoppningsvis har återkommit från sin förkylning. Som sagt en klart svår uppgift, men vi vet att vi har vad som behövs för att vinna däruppe, och vi hoppas kunna visa det på planen i kväll.


Avkast i Partille Arena 19:00. Matchen kan även följas på C More.

 

Adam gjorde en bra match senast mot RIK och kom upp i 43 % räddningar. Vi hoppas på fortsatt god form i Partille.        
               

Tommy Thysell

 

Foto: Peter Lindblad.

Vinst mot RIK
2021-11-26 22:18
Tim Hilding matchens HKM-spelare

Det blev till slut en ganska bekväm seger mot Redbergslid med siffrorna 30-22 efter 13-11 i halvtid.


Vi inledde matchen på ett bra sätt och tog direkt initiativet. Fram till 13-8 såg det riktigt bra ut, men då kom ett litet bakslag och gästerna kunde göra första halvleks tre sista mål till pausresultatet 13-11.

RIK gjorde sen andra halvleks första mål, och hade då rejält häng på HKM. Men då tog hemmagrabbarna sig samman igen och drog obönhörligen ifrån till som mest en tiomålsledning. Slutresultatet stannade vid 30-22. Gott så.

 

Vi kunde välkomna Magnus Persson tillbaka efter hans problem med hans hjärnskakning. Magnus verkade klart spelsugen och gjorde en mycket bra match. Priset till vår bäste spelare gick dock till Tim Hilding som gjorde en bra match med mycket fart under fötterna. Adam i holken, som kom upp i 43 i räddningsprocent bör ju också nämnas.

 

Fredrik Lindahl var den enda spelaren som inte tillfrisknat från sin förkylning så han stod över dagens match. Vi hoppas han är tillbaka till nästa övning, som är Sävehof på bortaplan. Däruppe måste vi ligga kvar minst på samma nivå som idag, och ha så många friska mannar som möjligt, det är nämligen ett helt annat motstånd. 

Bäste spelare i RIK var, föga överraskande, Elliot Stenmalm.

 

Våra målskyttar: Tim 8, Magnus 6, Charles 4, Adam T 4, Kassem 2, Anton 2, Inge 1, Hampus N 1, Max 1 och Arvid 1.

 

Tommy Thysell

RIK på hemmaplan i kväll!
2021-11-26 08:57
Anton och Adam är laddade!
Matchdag!
Alla våra supporters, och för all del även alla allmänt idrottsintresserade, kan se fram mot en härlig fredagsunderhållning i Baltiskan.
 
Till att börja med så spelas det handboll då HKM tar emot mesta mästarna, de vita eleganterna, dvs Redbergslids IK, från Göteborg.
 
RIK har fått en tuff start på ligaspelet och parkerar i nuläget på sista plats i tabellen. Jag tog ett snack med vår tränare, Stian Tönnessen, inför matchen och vi var tämligen överens om att RIKs serieposition inte riktigt motsvarar deras insats på plan. I deras senaste match t.ex. så besegrade de Hallby med övertygande 31-23. Det finns alltså all anledning att vara på tårna direkt från start.
 
En spelare som absolut måste hållas i strama tyglar är den ytterst lovande niometersspelaren Elliot Stenmalm. Jag uppmanar även publiken att hålla ett öga på honom eftersom han inte återfinnes i Handbollsligan nästa säsong. Han har nämligen redan skrivit, obs inte kritat, under ett kontrakt med den polska storklubben Kielce.
 
För vår del hoppas vi att Magnus Persson åter är i fullt speldugligt skick. Det har sett bra ut i veckan, men med dessa eländiga hjärnskakningar vågar man inte ta någonting för givet. Vi har haft lite förkylningar i truppen i veckan, men vi hoppas att det inte ska påverka oss inför i kväll.
 
Fredagskvällen fortsätter efter slutsignalen sedan i VIP-avdelningen, med nån form av HKM variant av Fräcka Fredag. Nåja, fräck och fräck, men det blir åtminstone levande musik av vår ordförande Jörgen Rasmusson, som lämnar sin plats bakom trummorna till förmån för platsen bakom klaviaturen i hans coverband JoJs. Välkomna dit för en stunds samvaro.
 
Avkast kl.19:00. Matchen går även att följa på C More, men där kan man icke uppleva vår Fräcka Fredag, det kräver att man är på plats i hallen.
 
Vilja och jävlaranamma, som här Anton och Adam mot Guif, vill vi se även mot RIK. Då kan det säkert gå vägen.
 
Tommy Thysell
HandbollsSveriges nöjdaste sponsorer 2021
2021-11-16 11:15

Alltså, Hörrni...
Snacka om att HK Malmö är "in the zone" 😎
Vartannat år görs en Nöjd Kund-undersökning bland HandbollsSveriges alla partners i Handbollsligan.

På marknadsmötet i fredags så förkunnades 2021 års vinnare, å vet ni? "and The Winner Is.....HK Malmö!!!
Vi vann, Vi vann, förstår ni? VI VANN🍾🍾 🍾😀
HK Malmö har HandbollsSveriges nöjdaste sponsorer!!🤾‍♀️🤾‍♂️
...Tjoooohooooo🤸‍♀️🤸‍♂️🤸‍♀️🤸‍♂️🤸‍♀️🤸‍♂️

Å det stannar inte här, vi kommer fortsätta att utveckla vårt partnerkoncept å vi kommer fortsätta att försöka frälsa näringslivet!

Jag säger bara en sak;
"Welcome to The World of HK Malmö"

 

Gunnar Wibisono
Sälj-och Partneransvarig


#isammalag #tillsammans

Knapp seger mot GUIF
2021-11-11 22:24
Kapten Lindahl visade vägen!

Malmöborna ställdes inför ett val ikväll, VM-kval i fotboll eller Handbollsligan.


Det verkar som de flesta valde fotbollen. Dock är en skruttig handbollsmatch som slutar med vinst bättre än en skruttig fotbollsmatch som slutar med förlust. Det betyder att vinnarna var de som valde handbollen, HKM vann nämligen över gästande Guif från Eskilstuna med 27-26 (12-14).

 

Matchen började trögt för HK då Guif tog en tidig ledning. Man höll ledningen hela första halvlek där det för vår del främst var Anton Blickhammar som gjorde väsen av sig.

 

Ingenting verkade förändras i den andra akten, men HK lyckades komma ikapp vid 23-23 efter femtio minuter. De sista tio minuterna höll vi sedan eskilstunaborna bakom oss, och lyckades alltså vinna, även om Guif hade sista anfallet, med 27-26.

Ska vi ta någonting med oss från den här matchen så är det att vi visade stark moral genom att vinna trots en som sagt, totalt sett, skruttig insats.

 

Till bästa hemmaspelare utsågs Fredrik Lindahl, men även Anton Blickhammar gör en fin match.

Våra målskyttar: Anton 9, Fredrik 5, Kassem 5, Hampus J 4, Tim 3, Adam 1.

 

Fredrik Lindahl dagens bäste HK-spelare.

 

Tommy Thysell

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Flickor 05/06 (F16), 21/10 15:17 
Kampanjer och insamlingar, 19/10 11:37 
#VISTÄLLERUPP, 19/10 11:31 
Pojkar 05 (P16), 04/10 11:27 
Flickor 05/06 (F16), 14/09 19:56 
Flickor 05/06 (F16), 28/08 14:14 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS