SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
Bli medlem
Agnes Lannermalm fortsätter i HK Malmö
2024-04-14 11:30

Vi kan med glädje presentera att damlagets högersexa Agnes Lannermalm väljer att fortsätta i den rödsvarta tröjan. Agnes som anslöt från Skånela inför 2022/23 har växt ut till en av de absolut viktigaste pjäserna i damlagets frammarsch. 

 

”Agnes har varit en form av kvalitets och prestationsgaranti och jag är såklart väldigt nöjd över att hon fortsätter. Agnes har konsekvent levererat på en hög nivå och har tagit en stor roll i gruppen. Med hennes erfarenhet och ständiga målskytte så har vi säkrat en av seriens bästa högersexor oavsett om vi pratar div 1 eller allsvenskt spel nästa säsong.” Säger sportchefen Robert Månsson

 

Agnes kommentar:

Det känns väldigt bra att förlänga med HK Malmö. Jag trivs väldigt bra i klubben med både spelare och ledare. Jag tror mycket på klubbens visioner och att det är en miljö jag ytterligare kan utvecklas i som handbollspelare. Jag hoppas verkligen att vi kan ta klivet upp till allsvenskan och det är något jag vill vara med och bidra till!

HKM utslagna ur SM-slutspelet.
2024-04-11 21:37
Love Sundewall gör en bra match uppe i Partille.

Sävehof vann även den tredje kvartsfinalen mot HKM i bäst av fem, och gick därmed vidare till semifinalen. Hemmalagets segersiffror skrevs till hela 34-24 (17-12).

 

Matchen började helt jämnt och fram till 8-8 var våra grabbar helt klart med i matchen. Men efter 8-8 kom en första liten skur av tekniska fel från HK och Sävehof, som vi vet är väldigt bra på att utnyttja motståndarnas misstag, gick direkt fram till 12-8. De behöll sedan greppet fram till pausvilan och 17-12.

 

Andra halvlek började inte bra för HKM. De tekniska felen fortsatte att dugga tätt, men vi höll ändå underläget nere på sex bollar, 19-25 efter 45 minuter. Men här kom ännu ett rejält hemmaryck då man gick fram till 32-19 på sju minuter. Slutskedet präglades sen av en ganska tydlig uppgivenhet från vår sida, och Sävehof kunde defilera i mål. Slut 34-24.

 

Till vår bäste spelare utsågs Magnus Persson, som ju idag gjorde sin sista match i HK-tröjan. Han återfinns ju nästa hos dagens motståndare Sävehof. Själv vill jag framhålla Love Sundewall som jag tycker gör en finfin insats. Lite plus även till Arvid Johansson som även han visade fina takter under sin begränsade speltid.

 

Därmed stänger vi matchreferaten för herrlaget denna säsong och ber att få återkomma i september. Men häng med på hemsidan och på våra sociala medier för nyheter såklart.

 

Våra målskyttar: Love 4, Magnus 4, Hugo 4, Truls 3, Arvid 3, Max 2, Alfred 2, Martin 1, Tim 1.

 

Tack för denna säsongen.

Tommy Thysell 

Tredje kvartsfinalsförsöket.
2024-04-10 19:42
Bilden säger allt om vad som gäller i tredje kvartsfinalen uppe i Partille.

Ja nu finns det inga fler marginaler. Vinst uppe i Partille och vi hörs och ses på söndag, men om vi förlorar så hörs och ses vi inte förrän i september. Det vore ju trist.

 

Jag hade ett sedvanligt innan match snack med tränare Sätherström, och hans tycker precis som jag att vi har blivit bättre efterhand i kvartsfinalerna men att vi nu senast hade lite för många tekniska fel för att kunna hota över sextio minuter. Visst, även Sävehof hade ganska många tekniska fel, och det får de såklart gärna fortsätta med. Men då de, enligt mig, är bäst i klassen på att straffa motståndarnas tekniska fel så måste vi absolut minimera våra sådana.

 

Adam Tumba kom inte till spel senast då han fick en släng av feber, vi hoppas att han kan åka med imorgon, men det vet vi icke säkert förrän bussen lämnar Baltiskan. Förutom Adam så är det idel friska och krya pågar som inställer sig för tjänstgöring.

 

Grabbarna är väldigt sugna på att förlänga säsongen och kommer att gå stenhårt för seger. Vi som följer matchen på handbollsligan.live håller alla tummar för grabbarna, medan de som har förmånen att kunna vara på plats i Partille säkert kommer att låta sig höras.

 

Tommy Thysell 

 

 

Ny kvartsfinalförlust.
2024-04-08 21:30
Max Santos valdes till matchens bäste spelare hos HKM.

Det blev förlust även i den andra kvartsfinalen mot IK Sävehof. Gästerna vann med siffrorna 33-26 efter 15-14 i halvtid.

 

HKM lyckades inte ta tillvara på hemmaplansfördelen i kvartsfinal nr 2. Men vi gjorde en klart bättre match en senast uppe i Partille. Efter en på det stora hela jämn första halvlek kunde gästerna gå till pausvila i ledning med 15-14. De drog sedan i inledningen av den andra halvleken ifrån till femmålsledning på 20-15, men våra grabbar lät sig inte nedslås, utan kom tillbaka till bara ett måls underläge 23-24. Här kändes det tycker jag, att vi hade läge att kunna ta över matchen, men som Björn Sätherström också påpekade i eftersnacket, var vi inte tillräckligt kliniska och noggranna, utan tog lite för svaga avslut och begick lite för många tekniska fel. Detta var laget från Partille inte sena att utnyttja och de ryckte ifrån till 27-23, och defilerade sedan fram till slutresultatet 33-26.

 

Till vår bäste spelare utsågs Max Santos och det i konkurrens med hans kollega på linjen Hugo Stuivers. 

Hos gästerna gick priset till mycket duktige, såväl i försvars som anfallsspelet, Pontus Brolin.

 

Nu gäller det att samla ihop trupperna till kvartsfinal tre som spelas på bortagolv i Partille på torsdag. Då behöver vi snäppa upp ytterligare ett snäpp för att kunna förlänga matchserien, och därmed få glädjen att visa upp oss en gång till hemma i Baltiskan. 

 

Våra målskyttar: Max 6, Martin 4, Christopher 4, Hugo 4, Magnus 3, Tim 2, Love 2 och Alfred 1. 

 

TT

Seger i match 1 för Damerna!
2024-04-07 18:17
Frida Björn

Vinst i första kvalmatchen för damerna!

I den första matchen i sista kvarundan till Allsvenskan Damer lyckades damerna efter förlängning vinna mot GF Kroppskultur i en spännande match som kanske önskade mer kvalité i anfallsspelet för båda lagen. Starkt försvarsspel och hjälp till målvakterna i båda lagen höll siffrorna nere. 7-6 i hemmafavör efter 23 minuter.

Lika i paus med 10 var.

Kroppskultur får en bättre start än Malmö i andra halvlek men får inte större ledning än två mål, andra halvan är det hemmalaget som är i förarsätet med 3 måls ledning några minuter som de inte kunde förvalta hela vägen till slutet, Kroppskultur kvitterar med ett par sekunder kvar.

Matchen slutar 20-20.

I förlängningen är HK Malmö lite starkare och mer bestämda, ändå starkt att klara av den sena kvitteringen.

Vinst med 26-24 till hemmalaget och därmed 1-0 i matchserien som spelas i bäst av 3.

Till bästa spelare i HK Malmö utsågs nr 7, Frida Björn

Nästa match på bortaplan söndag 14/7 17:00.

Kvartsfinal nummer två på gång!
2024-04-07 16:40
Adam Tumba var hårdbevakad uppe i Partille. Hoppas han kan komma loss denna gång.

Första kvartfinalen blev inte riktigt som vi hade hoppats. Det skall såklart erkännas att Sävehof gjorde det bra, medan inte vi fick det att tända på alla cylindrar. Det skall dock sägas att matchen var ett steg i rätt riktning jämfört med avslutningen av ligaspelet. Men vi behöver definitivt ta ytterligare några steg i samma riktning för att kunna ta den seger som jag anser vara nödvändig för att hoppet om en semifinal skall kännas något så när realistisk. 

               

Björn Sätherström tänker som följer;                                                                         
Första kvartsfinalen var en tuff match för oss. Vi fick träff på en del saker och ett fall framåt från de sista omgångarna i ligan men insatsen från vår del var inte tillräckligt bra för att välta ett skickligt och vältrimmat Sävehof. Matcherna duggar tätt i slutspelet och vi har under helgen gnuggat på lite detaljer för att göra en bättre prestation än senast. Vi vet att vi har möjligheter att välta dem men vi behöver vara lite skarpare samtidigt som vi behöver all hjälp vi kan få från läktaren. Tillsammans skapar vi slutspelsstämning i Baltiskan.

 

Efter söndagsträningen aviserar Björn att vi kommer till spel med samma lag som senast. Som jag ser det finns det tillräckligt med kvalité för att kunna störa seriesegrarna, men det krävs som sagt att vi lyfter ännu en nivå eller två, jämfört med bortamatchen i fredags. Vi får hoppas att detaljerna, på vilka det har gnuggats på träningarna, har gnuggats tillräckligt väl för att morgondagens HKM-produkt skall visa sig från sin allra bästa sida.

 

För att denna produkt skall bli så fulländad som möjligt så krävs, som även Björn Sätherström påpekar, ett rejält stöd från oss på läktarna. Jag hoppas att alla ni som är på plats, och vi hoppas att ni är många då HK Malmö är enda chansen för oss malmöbor att få uppleva slutspelsidrott under vinterhalvåret, gör ert bästa med hjälp av era röstresurser, för att stötta våra grabbar så att vi i första hand kan förlänga kvartsfinalserien till i första hand fyra matcher.

 

Välkomna på match. Jag hoppas att vi ses igen åtminstone en gång till denna säsong.           

/ Tommy Thysell

Bli medlem
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Damlaget, 14/04 20:26 
Damlaget, 29/03 19:14 
Damlaget, 18/03 07:50 
 
Handbollens huvudpartner
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS
2007 Klubben
Krafttaget
HK Malmös officiella bussbolag