SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
Bli medlem
Information publik och besökare till Baltiska Hallen
 
Nästan, men bara nästan, mot Kristianstad.
2024-02-17 19:53
Stark insats av Max Santos mot Kristianstad.

Det blev Kristianstad som drog det längsta strået vid lördagens skånederby i Baltiskan. Gästerna kunde resa hem med båda poängen i bagaget efter seger med 24-22 (13-11).

 

HKM började matchen bäst och höll ledningen, om än en knapp sådan, i matchens första tjugo minuter. Gästerna tog sedan över de sista tio och kunde gå till paus i ledning med 13-11.

Kristianstad började sedan andra halvlek bäst, och gick fram till en fyramålsledning 16-12. Hemmalaget lät sig dock icke förskräckas utan arbetade sig ikapp till likaläge vid 19-19. Här, likväl som vid 20-20, hade vi dessutom bollinnehav, men några slarviga sekvenser gjorde att vi inte lyckades ta oss upp i ledning och sätta press på motståndarna. Istället kunde IFK Kristianstad utnyttja sina lägen, och Albins Sehlins mål till 24-22 efter 56:05 skulle visa sig bli matchens sista.

 

En hyfsat trevlig tillställning, bortsett från resultatet, med framförallt i första halvlek ett fint tempo. Genomgående tycker jag att vi presterar ett fint försvarsspel medan vi sliter lite mer i vårt anfallsspel, delvis såklart beroende på att även gästerna hade en bra defensiv. En del slarv påverkade också vår målproduktion.

 

Vi får sikta in oss på revansch nästa lördag uppe i Kristianstad, det tycker jag att det finns hyfsade möjligheter till. Kan vi bara fortsätta vårt fina försvarsspel, och därtill vara lite mer noggranna i vårt anfallsspel så är chanserna goda.

 

Till vår bäste spelare utsågs Max Santos, fullt rättvist tycker jag. Max gör en fin insats både framåt och bakåt. 
Till bäste spelare hos gästerna, med samma motivering som för Santos, utsågs Philip Henningsson.

 

Våra målskyttar: Magnus 6, Max 5, Truls 4, Adam 2, Christopher 2, Tim 1, Love 1 och Hugo 1,

IFK Kri-Stian-stad kommer på besök.
2024-02-16 15:40
Tim gjorde en finfin match mot Amo. Möjligen säsongens bästa??

Det blev en skön och viktig seger senast mot Amo, och vi ligger med 23 poäng fortfarande nio poäng plus på förra säsongen vid samma antal matcher. Om vi börjar snegla mot slutspel så har det behövts 23–24 poäng de senaste säsongerna. Hur många som behövs denna säsong vet vi såklart inte, varje säsong lever ju sitt eget liv, och de enda poäng som för tillfället är intressanta är de som står på spel i nästa match. Men vi har åtminstone skaffat oss ett bra läge för att nå vår målsättning, d.v.s. slutspel.

 

Nu väntar oss en tuff uppgift. Regerande svenska mästarna, tillika cup och seriemästarna, IFK Kristianstad står nämligen på motsatt planhalva. Det har gått oväntat trögt för nordostskåningarna hittills i seriespelet, men jag tycker det finns små tecken i skyn på att de börjar komma i gång. Tyvärr fick de sin skyttekung, och kanske bäste spelare Markus Olsson skadad, hälsenan gick av, naturligtvis ett streck i räkningen för dem. Men deras för säsongen nye dansk, Victor Klöve, får ett större ansvar nu, och det verkar han klara bra.

 

Tränare Sätherström har ordet

  • Hemmamatch igen! Kristianstad och skånederby är alltid något speciellt. Kristianstad har ett väldigt bra lag och även om skador strulat till det lite så är det många potentiella matchvinnare kvar i truppen. Klöve och Cederholm har varit heta i sitt skytte de senaste matcherna och även målvakten Bang gäller det att vi får hål på. Vi går in i matchen med ett gott självförtroende och är beredda på en härlig kamp. Truppen är intakt och samma som senast. I Baltiskan är vi starka och tillsammans med publiken skall vi se till så poängen stannar i Malmö.

Vi hälsar Stian Tönnesen och hans manskap välkomna till Malmö och till en härlig handbollslördag med både dammatch (14:00) och herrmatch (16:30). Vi hoppas att Ni, våra kära supporters och följare, tar er till Baltiskan och hjälper till att heja fram lagen till dubbla tvåpoängare.

Tillsammans!!

 

Till sist några ord om det kanske lite märkliga bildvalet till referatet från Amomatchen, och varför det blev just den (utbytt nu) bilden? Det får jag ta på mig, men så här tänkte jag;

Bilden föreställer en kinesisk student, till dags dato fortfarande oidentifierad men som går under benämningen ”The Tank Man”. Han ställde sig vid studentdemonstrationerna för demokratiska reformer i Beijing 1989 modigt i vägen för regimens stridsvagnar som kommenderats ut för att hålla tillbaka studenterna. Bilden symboliserar den lilla människans kamp mot en stor och mäktig statsapparat. I mina ögon illustrerar bilden, på ett symboliskt sätt naturligtvis, Hampus Nygrens extraordinära försvarsinsats mot Amo. Hampus stångas ju också oftast mot betydligt större motståndare, men mer framgångsrikt än ”The Tank Man” och hans medkämpar då de inte lyckades få till någon förändring i sitt hemland. Hampus däremot lyckades ju tillsammans med sina medkämpar, få till två poäng.

Jag gillade helt enkelt, rätt eller fel, den metaforen. 

 

Tommy Thysell

Viktig och skön seger mot Amo.
2024-02-13 21:39
Hampus Nygrens gör det han är bäst på, försvarar HKM.

HKM tog en viktig seger i kampen om slutspelsplatserna genom att besegra småländska Amo hemma i Baltiskan med 30-27 (13-11).

 

Det blev en mindre välspelad och ganska seg tillställning. Lagen följdes åt under största delen av första halvlek. Det mest anmärkningsvärda var att Magnus Persson fick en rejäl smäll över ögat och spräckte ögonbrynet redan efter fem minuter. Magnus fick utgå och följa med vår läkare, Henrik Nilsson, ut till operationsrummet där han syddes ihop med nål och tråd. Magnus kom tillbaka till bänken efter femton minuter med stort bandage som tyvärr dolde hans nyfriserade hjässa, och efter tjugosju minuter var han tillbaka på plan igen. Paus 13-11.

 

Andra halvlek fortsatte i samma stil, HKM låg hela tiden i förarsätet, men lyckades inledningsvis inte skapa någon lucka till smålänningarna. Men när slutspurten närmade sig lyckades vi få till en fyramålsledning 25-21, men Amo kom tillbaka med två snabba mål. Dock tog vi oss själva i kragen och ökade ledningen igen, och denna gång lyckades inte våra gäster komma tillbaka. Slutresultat 30-27.

 

Till slut som sagt en skön seger efter en seg tillställning. Men även en seg tillställning har sina ljuspunkter, och för vår del var det främst försvarsspelet av Hampus Nygren. Hampus fick också välförtjänt priset som bäste spelare i HKM. Lite extra plus även till Tim Hilding och Christopher Schnell.

 

Till bäste spelare i Amo utsågs Lynx Beverskog för sina sex mål på lika många försök.

 

Nu laddar vi upp för ännu en hemmamatch, nämligen på lördag då IFK Kristianstad kommer på besök för ett spännande skånederby. 

 

Våra målskyttar: Truls 6, Tim 6, Adam 4, Christopher 4, Magnus 3, Hugo 3, Max 2, Love 1 och Hampus 1.

 

Tommy Thysell 

Bli medlem
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Damlaget, 05/02 10:29 
Damlaget, 22/01 10:45 
Damlaget, 14/01 10:34 
 
Handbollens huvudpartner
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS
2007 Klubben
Krafttaget
HK Malmös officiella bussbolag