SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Stabil bortaseger mot Aranäs
2021-10-17 20:27
Kassem i toppform

HKM besegrade HK Aranäs vid söndagens bortamöte i Kungsbacka med siffrorna 26-21 (13-8).


Det var ett skärpt och fokuserat bortalag som direkt tog tag i händelserna, och visade att det skulle mycket till för att halläningarna skulle kunna vinna.
Via 4-2 efter tio minuter och 10-3 efter tjugo, så hade vi lagt grunden för vinsten. I paus var ställningen 13-8 i HK favör.


Andra halvlek fortsatte i samma stil och efter trettiofem minuter hade vi utökat vår ledning till 16-8. Där infann sig emellertid en period med lite stress och slarv och Aranäs kunde närma sig. Efter fyrtiotre minuter stod det 18-15. Men vi tog oss samman och kom tillbaka på det vinnande spåret och utökade fram till segersiffrorna 26-21.

 

Tyvärr skadade Inge sin axel redan efter nio minuter och fick utgå. Det gjorde att vi fick se en väldigt aktiv coachning från vår ledarstab, och de var stundtals nog lika svettiga som spelarna.

 

Även Anton åkte på en rejäl tackling, inte helt olik den som försatte Magnus ur stridbart skick uppe i Alingsås, och Tim knockades av ett skott i huvudet. Anton och Tim kunde emellertid fortsätta vilket var tur, för ännu fler skador känns det som vi skulle kunna få svårt att hantera. 

 

Kassem har varit på gränsen att föräras gottepåsen som belöning till matchens lirare några,gånger nu. Jag kan väl säga att om det varit hemmamatch idag så hade man med stor säkerhet fått mottaga sagda påse. Adam i holken gör en ny stormatch och uppnår 46 i räddningsprocent, och får dessutom glädjen att noteras i målprotokollet. 

Men framförallt tycker jag att det är vår inställning till matchen som gör att vi kan trycka ner hemmalaget i skorna, och här skall alla nämnas.


Noterar att Adam Tumba var tillbaka vilket var skönt att se, och noterar dessutom två häftiga målgivande passningar av Tim i första halvlek.
Konstaterar också att det börjar att se bättre och bättre ut i vår defensiv, och för att citera Kassem så ”går det framåt bakåt”.

 

Nästa uppgift är toppmöte mot Ystads IF hemma i Baltiskan på torsdag, vi får se vem som är tillgängliga för spel då. Vi hoppas på att åtminstone några av våra skadade killar kan vara spelklara, för det kommer nämligen att bli åka av. 

Våra målskyttar: Kassem 7, Anton 5, Adam T 3, Hampus J 3, Tim 3, Charles 2, Fredrik 2 och Adam K 1.

 

Tommy Thysell

 

Aranäs borta
2021-10-17 10:31
Adam Krantz i fokus

Matchdag!

Idag åker grabbarna till Kungsbacka för match mot HK Aranäs.

 

Vi har redan varit däruppe en gång denna säsong, då vi i augusti möttes i cupen. Den gången gick det bra, det blev till slut en ganska bekväm seger, men först efter att vi i andra halvlek lyckats vända ett pausunderläge. 

 

Det kommer säkert att bli en tuff uppgift mot ett hemmalag som har startat säsongen bra, och som nu, med sin publik i ryggen, inte på något vis kommer att vika ner sig. Det blir jämnt och tufft, men jag hoppas och tror att vi kommer att kunna bärga de båda poäng som står på spel.

 

Läget i laget är på det stora hela oförändrat mot senaste matchen mot Önnered. Det finns ett hopp om att Adam Tumba kan vara tillbaka, medan jag inte tror att Magnus Persson är tillgänglig. Dan, Nisse och Daniel är alla tre fortsatt ur spel.

 

Avkast kl.17:00 i Kungsbacka. Matchen kan, förutom på plats, följas på C More.

 

 

Nyheter i Nätverket
2021-10-14 07:26

Vi ligger efter i vår presentation av våra dedicerade partners men inte desto mindre välkomna och gjutna i vår startställning är de.

I vanlig ordning hälsas de välkomna av The One and Only vår ordförande Jörgen Rasmusson.

 

Från vänster har vi Rörmontören Syd som vi i företagets VD och ägare Jörgen Jönsson har en man med stort idrottshjärta och som har varit engagerad som sponsor i olika idrotter i många år. Att han fortsätter vara en del av HK Malmö är vi självklart glada för. Läs mer om detta välrenommerade bolag på https://rormontorensyd.se/

 

Tvåa från vänster har vi Modul-system med en riktig handbollsikon i Malmös handbollskretsar som numera är bolagets Försäljningschef, Richard Mårtensson.
Som aktiv var Richard en grym målvakt som med sin kastarm snabbt kunde sätta igång spelet och med sylvass precision kunde hitta sin medspelare med bollen som var på rulle mot mål.
Bolaget då? Finns att läsa på https://www.modul-system.se/

 

Trea från vänster har vi ett riktigt spännande Nyförvärv i Nätverket, Beansincup bolaget som ger dig det perfekta kaffet på jobbet. Vad man inte vet om kaffe är inget värt att veta. Vi pratar alltså om dedicerade och kunniga kaffeproffs.
För att skapa ytterligare en dimension i detta nyförvärv har vi i bolagets säljare Ola Lindeberg en gammal Dalhemare som skänkte publiken många högtidsstunder. Snacka om att återbördas till fadershuset med Olas inträde i HK Malmö.
Vill du veta mer om detta härliga och välsmakande bolag går du in på
https://www.beansincup.se/vara-kontor/skane/

 

Längst ut till höger har vi en intressant Återteckning i Dygnet Runt Städ som här representeras av bolagets VD och grundare Ulf Ivarsson som med sina många år i branschen och gedigna erfarenhet har byggt upp sitt företag till ett bolag med en mångfacetterad produktportfölj med intressanta produkter och tjänster för företag.
För mer info om Dygnet Runt Städ finns på http://dygnetruntab.se/

 

Jättekul att ha er ombord på HK Malmö-tåget och varmt välkomna ska ni vara till ännu ett handbollsår med Stadens Stolthet 😀

 

Gunnar Wibisono
Sälj-och Partneransvarig

 

 

Stabil seger för herrarna mot Önnered
2021-10-10 20:40
Inge Aas Eriksen allt bättre!
Båda loppen i SönDagens Dubbel i Baltiska Hallen avgjordes direkt på första varvet. Damerna var tretton! upp i halvtid i sin match, och vann till slut med tolv, medan herrarna hade åtta upp mot Önnered HK,18-10, i paus och som sedan lätt höll undan i andra halvlek, även om det kanske droppade in några onödiga mål på slutet. Slutresultat 28-24.
 
HKM genomförde en alldeles utmärkt första halvlek. Efter en period alldeles i början av matchen då vi hade tre tekniska fel i rad, så lugnade det ner sig på den fronten, och hamnade därefter på en tämligen normal nivå. HKM malde på och jobbade framgångsrikt såväl i anfall som försvar, och när domarna blåste för pausvila lös 18-10 på resultattavlan.
 
Visst ska det noteras att gästande ÖHK saknade tre stabila pjäser i sitt mittförsvar, medan vår frånvarolista för dagen innehöll fem namn.
 
i andra halvlek höll vi en åttamålsledning fram till 56:46, 28-20. De sista lite drygt tre minuterna spelade vi tyvärr 0-4 varför slutresultatet blev 28-24.
 
Men det finns ingen anledning att gnälla, utan det var en på det stora hela bra prestation som vi nu bygger vidare på.
 
Till bästa spelare utsågs idag Inge Aas Eriksen, som dels gjorde några,fina mål men som också serverade sina lagkamrater frilägen stup i kvarten. Visst var Kassem, med åtta mål en stark konkurrent, men många av hans mål kom på framspelningar av nämnde Eriksen. Noterar också ännu en match av Adam med en räddningsprocent över fyrtio.
 
Priset till bästa spelare hos gästande Önnered fick till David Sandberg.
 
Våra målskyttar: Kassem 8, Hampus J 4, Charles 4, Inge 4, Anton 3, Max 2, Tim 1, Fredrik 1 och Hampus N 1.
HK Malmö Dam fortsätter sitt lagbygge
2021-10-07 11:03

Inför säsongen har 3 unga spelare valt att ansluta till HK Malmö Dam. Thea Nihlén målvakt från Eslöv, Klara Persson vänstersexa från Lödde och Sandra Jönsson niometers spelare från H43 Lund. De har varit igång med laget en längre period och nu är det dags för en presentation.

 

”Jag tycker att föreningen i helhet är en väldigt bra förening, det märks att alla blir sedda. Det finns en tydlig satsning där även damsidan ingår på ett bra sätt. Tjejerna i gruppen är otroligt snälla och har tagit emot oss nya på ett härligt sätt. Tränarna är en bra kombination för alla oss tjejer och det märks att dem vet vad de pratar om. Denna säsongen hoppas jag på att få spela mycket handboll, att få vara en del av damlaget där det finns en satsning och vilja att gå upp. Framförallt ser jag fram emot att samarbeta med en grym målvaktstränare och våran duo Alice och Ida. Samt att vara en del av juniorlaget, där man även satsar på att utvecklas som lag. Som spelare bidrar jag med en positiv känsla både på och utanför plan. Jag känner att jag kan bidra med mina åsikter  och tankar på ett bra sätt. Med den goa stämningen vi har ska vi kunna gå långt under den kommande  säsongen även om laget är ungt och lite orutinerat. Tillsammans kommer vi kunna utvecklas till vår bästa version av oss själva och som grupp.”  Säger Thea Nihlén 

 

"Att ta första steget upp till seniorhandboll känns både spännande och roligt. Mina första intryck av HK Malmö är en hög kvalitet på handboll där jag ser fram emot att utvecklas. Det är även ett härligt gäng tjejer med mycket glädje och vilja där jag direkt kände mig välkommen. Vår tränare Alex och engagemanget runt laget känns också väldigt positivt. Jag ser fram emot seriestarten och är spänd på vad vi kan åstadkomma tillsammans som lag. Jag tränar även friidrott på hög nivå med sprint som min specialitet. HK Malmö stöttar mig att fortsätta satsningen på båda idrotterna och jag är väldigt tacksam för det. Från friidrotten tar jag framförallt med mig snabbheten som jag hoppas kan bidra med på plan och på vänsterkanten. Det känns sjukt kul att vara en del av HK Malmös elitsatsning!” Säger Klara Persson

 

”Personligen tycker jag de känns kul och spännande med bytet till Hk Malmö. Jag ser framemot nya utmaningar och framförallt tuffare motstånd. Jag anser att de finns stora utvecklingsmöjligheter i detta lag som gör att vi som lag kan satsa hårt på kommande säsong. Jag hoppas att själv kunna bidra med min spelförståelse men även också med mycket vilja och strävan efter att kunna förbättras som spelare. ” Säger Sandra Jönsson

 

”Det känns väldigt kul att dessa unga spännande spelare väljer HK Malmö. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg med vår damsatsning. Det är tre hungriga tjejer som anslutit till HK Malmö med fina egenskaper som vi kommer få mycket nytta av både kort sikt men framförallt på lång sikt. Dem har alla tre gjort ett stort steg genom att ta sig in i en seniorverksamhet och har hittills hanterat det mycket bra. Den fysiska biten kommer bli en viktig faktor men också den mentala utvecklingen. Med Thea får vi in en placeringssäker målvakt som kommer jobba tätt ihop med Jerka vår målvaktstränare och som ska ta rygg på dem äldre målvakterna Ida och Alice. Klara Persson kommer bidra med en underbar speed till vårt kontringsspel och är en duktig försvarsspelare. Hon kombinerar sin handbolls satsning med friidrott vilket blir mycket spännande att följa. Sandra Jönsson är en spelare med stor handbolls kompetens och ett bra skott. Med tålamod och hårt arbete kommer Sandra bli en stark tillgång på 9 meter.

 

Robert Månsson

Sportchef Dam

 

Uddamålsförlust i Alingsås
2021-10-05 21:52
Inge Aas Eriksén!

HKM förlorade dagens match uppe i Alingsås med 26-27. Detta efter av AHK avgjort med fyra sekunder kvar av matchen.

 

En märklig situation, enligt mig, inträffade när domarna blåste frikast för oss vi 59:47, och gjorde tecken för timeout för golvtorkning. Av någon, för mig outgrundlig anledning, så ställdes klockan tillbaka till 59:40. Detta gav AHK möjlighet att göra det avgörande målet efter 59:56, men då borde matchen, enligt mig, ha varit slut i tre sekunder. 

 

Det påstods att klockan i hallen stannades på 59:40, och att den inte är synkad med cmores klocka i bild.
Kanske har jag fel, men kanske har jag rätt. Jag ska ägna morgondagen och se om jag kan hitta de mystiska sju sekunderna. 

 

Nåväl, Alingsås kom bäst igång i första halvlek och hade tre mål upp vid ett flertal tillfällen. HKM anförda av Adam Krantz i holken och Inge Aas Eriksen, som båda gör ännu en bra match kommer tillbaka i slutet av halvleken och vi går till pausvila i underläge 12-13.

 

Andra halvlek blir spännande. HKM kommer in i en bra period mellan minut 40 och 50 där vi går från 15-17 till 23-20. Just där råkar tyvärr Magnus Persson ut för ett riktigt fult överfall från Niklas Barud. Barud får förvisso blått kort, men vi tappade en i andra halvlek het Magnus Persson. 

AHK tuggade sig ikapp till 25-25, Kassem gör 25-26 varpå AHK kvitterar. Därefter det ovan relaterade målet.

 

Återigen en bra och spännande handbollsmatch med HKM inblandade, senaste vann vi med uddamålet men idag blev det tvärtom. Ingen av våra kantgubbar som var med däruppe på uppvärmningen var riktigt redo för match, och detta gällde också Hampus Nygren som fick en liten skavank senast mot Hallby.

Bäst i HKM idag var återigen Adam Krantz som hamnade på jättefina 47% räddningar.

 

Även Inge Aas Eriksen gör en bra match, och dessutom är Kassem och Magnus, tills han knockades, skarpa framåt i andra halvlek.


Nu riktar vi in oss på dubbelarrangemanget på söndag då damerna spelar kl. 13:00 och herrarna 16:30. Missa inte att beställa er söndagsmiddag (se separat inlägg om detta) och chansen att äta tillsammans med vårt nätverk mellan matcherna.

Våra målskyttar: Hampus J 6, Kassem 6, Inge 5, Magnus 5, Anton 3, Max 1.


Inge gör en ny bra match i Alingsås, trist att det inte räckte till seger.

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Pojkar 05 (P16), 04/10 11:27 
Flickor 05/06 (F16), 14/09 19:56 
Flickor 05/06 (F16), 28/08 14:14 
Damjunior, 24/08 14:29 
Damjunior, 24/08 14:21 
Trygg och säker förening, 13/08 11:00 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS