SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damlaget
Välkomna till vår sida!

Vad kul att du har hittat hit! Vi är HK Malmös damlag och spelar i division 1. 

Vår vision är att klättra vidare i seriesystemet och spela på elitnivå inom några år. Följ oss på vår spännande resa mot toppen!

 

För att se lite mer av vår vardag får du gärna följa oss på Instagram, länk till vårt konto hittar du här.

 

Vi vill passa på att tacka våra huvudsponsorer NorDan. Ett samarbete som vi från klubbens sida är oerhört stolta över då vårt damlag är den första idrottsförening utanför Norges gränser som NorDan går in i denna stora omfattning.

 

"Vi anser att HK Malmös Damlag står inför en mycket spännande resa som vi ser framemot att få följa" säger NorDans VD Dag Kroslid.

 

Vi ses på FB, Instagram och i hallen!

 

HÄR kan ni läsa om oss i Sydsvenskan!

 

#nordan #perfektsamspel #windowsanddoors

 

Restaurang Genuin- stolt partner till HK Malmö Dam
I år har vi inlett ett välkommet och väldigt uppskattat samarbete med Mikael Björkqvist och hans restaurang Genuin.

 

Genuin ser till och levererar vällagad och välkomponerad färdkost till tjejernas bortamatcher. Med rätt bränsle i kroppen har Mikael sett till att tjejerna kommer väl förberedda till bortamötena.

 

Vi är så glada för detta samarbete och hoppas Mikael och Stefan Persson känner vår uppskattning för det de gör för oss. Besök deras hemsida här!

 

genuin

 

Träningstider säsongen 22/23

 

Vecka 13 - 14 27 mars 2023 - 9 april 2023

 

Måndag: 

 

Tisdag:

 

Onsdag:

 

Torsdag:

 

Fredag:

 

Lördag:

 

Söndag:

 

Övrigt:

Uppehåll 27/3 - 9/4

 

SolidSport

Alla våra matcher sänds HÄR via SolidSport.

Skapa dig ett konto HÄR  via SolidSport och bli månadsprenumerant eller köp bara ensakta matcher.

Ny assisterande tränare till damlaget! 🖤❤
2023-03-28 14:49

Damlaget har fått sin assisterande tränare på plats. Till nästa säsong ansluter Emelie Kristiansson som nyligen avslutat sitt fokus på sin aktiva spelarkarriär. Emelie har flera års erfarenhet av spel på hög nivå och jobbar idag bland annat med spelarutveckling på Polhemskolan samt för spelarutbildningen på HF Syd.

 

”Emelie har som spelare varit en smart M9a som styrde spelet och har varit en naturlig ledare i de lagen hon representerat. Hon är duktig i de små detaljerna och kommer med en färsk erfarenhet som spelare i Damallsvenskan och vet vad som krävs för att nå den nivån. Emelie kommer också ge oss en till dimension i dialogen med spelarna och med stort fokus på detaljerna i vårt spel. Pierre och Emelie kommer tillsammans bilda en stark duo på bänken” säger Sportchefen Robert Månsson

 

"Nu tar jag på allvar klivet över på bänken för att lägga fokuset på tränarrollen och kunna vara med och utveckla ett lag att nå sina mål. När Robert presenterade rollen som assisterande tränare för HKs Malmös damlag kände jag att den passar mig perfekt. Det som de vill ha ut av mig som tränare utnyttjar alla mina styrkor både som tidigare spelare men även som den tränaren jag är idag. Jag ser fram emot att ansluta till laget och påbörja vår resan mot Allsvenskan." Säger Emelie Kristiansson

Belma Dzinic klar för HK Malmö! 🖤❤
2023-03-22 08:47

Målvakten Belma Dzinic ansluter till damlaget inför kommande säsong. Belma ansluter närmast från Kärra HF och avtalet är skrivet över de kommande två säsongerna. 

”Så gött att Belma har valt HK Malmö. Hon är en ung målvakt men som redan är väldigt långt framme både handbollsmässigt men också mentalt. Med Belma får vi in en karaktär som kommer lyfta laget på och utanför banan. Hon är en placeringssäker målvakt med en fin teknik som kommer spetsa truppen.” Säger sportchefen Robert Månsson

 

”Det känns jättekul att HK Malmö har valt att satsa på mig inför den kommande säsongen. Det är en ambitiös klubb som har tydliga mål. Jag har fått ett varmt välkomnande från laget och är väldigt taggad på att få utvecklas som spelare på och utanför planen i HK Malmö” säger Belma

 

”Belma gav ett oerhört moget och seriöst intryck redan vid första kontakt. Att hon sedan är en duktig målvakt med utvecklingspotential gör det hela ännu bättre. ihop med sina kollegor kommer vi ha det bra ställt på den sista utposten. Jag är väldigt glad att hon valde att komma till oss i HK Malmö och vara en del av det som är på gång.” Säger tränare Pierre Gaum

Frida Björn förlänger! 🖤❤
2023-03-16 14:45

Frida Björn har under säsongen varit en centralfigur i damlaget där hon under sin första säsong i klubben snabbt acklimatiserat sig och varit en nyckelspelare säsongen igenom. Nu kan vi med stor glädje meddela att hon fortsätter även nästa säsong. 

”Superviktigt att vi får behålla Frida. Hon är en stark röst i gruppen och har varit väldigt bra under säsongen. Frida är en väldigt handbollsklok spelare som snabbt vuxit ut till en av våra viktigaste spelare. Med Frida på plats så får vi en pådrivare och ledare som kommer göra att vi fortsatt tar steg framåt som lag.” Säger sportchefen Robert Månsson

 

”Jag ser verkligen fram emot ännu en säsong HK Malmö. Det är en god miljö, som jag trivs mycket bra i. Jag vill fortsätta jobba med det vi har byggt upp genom säsongen, och så ska vi bevisa att vi kan mycket mer än vad folk hittills har fått se. Vi är ett lag med stor potential och jag förväntar mig att vi tillsammans kommer bli ännu bättre.” Säger Frida Björn

 

”Underbara nyheter. Frida är en viktig pusselbit i bygget som vi vill forma. Hon har bidragit med mycket i år, men jag är säker på att vi kan få ut ännu mer när vi nu får möjlighet att jobba vidare på det vi börjat.” säger tränare Pierre Gaum

Ny högernia klar för HK Malmö! 🖤❤
2023-03-16 11:40

Hannah Lundblad blir ny i HK Malmö dam nästa säsong. Hannah kommer närmast från allsvenska OV Helsingborg och avtalet är skrivet för de kommande två säsongerna. 

"Med Hannah får vi en vänsterhänt skytt på högernio som kommer tillföra oss väldigt mycket. Hannah är en bra tvåvägsspelare som har ett bra skott men är också skicklig i spelet. Hon har varit med på seniornivå nu under två säsonger med OV och tar med sig erfarenhet från spel högre upp i seriesystemet trots att hon är ung. Fantastiskt kul att Hannah väljer HK Malmö." Säger sportchefen Robert Månsson

 

”Sen första mötet har jag fått en bra känsla av HK Malmö. Det är en proffsig klubb som satsar på både herr och damlag. De är roligt att få vara med under resan där Malmö vill klättra i seriesystemet och jag är taggad på att samtidigt få utvecklas som handbollsspelare” Säger Hannah Lundblad

 

"Hannah kommer vara ett perfekt tillskott i truppen inför nästa säsong. 
Givetvis som vänsterhänt högernia, vilket gör att vårt anfallsspel kommer utvecklas ytterligare, men även den erfarenheten hon tar med sig från OV och som jag är säker på kommer smitta av sig på gruppen i både träning/match."

Damerna vidare i svenska cupen!
2023-03-15 23:42

Vilken kväll vi fick som var på plats i baltiska träningshallen. Damerna gick in i den tredje omgången av svenska cupen och ställdes mot HK Drott. Ett Drott som vi historiskt haft väldigt svårt för.

 

Efter den inledande shoot-outen så var det 2-1 till Drott när domarna blåste igång matchen. Matchen började fysiskt och i ett väldigt högt tempo. Lagen följdes åt till 7-7. Efter det gör HKM ett lite ryck och går ifrån med 3 bollar som de förvaltar fram till paus efter en fartfylld anfalls handboll. Halvtidsresultatet 15-12.

 

HK Malmö var i förarsätet i den första halvleken men början av den andra tillhörde Drott, 15-12 blev på 7 minuter 15-17 och Drott såg ut att ta över matchen helt och hållet. Men då la HK Malmö i en ny växel. Helena Jovanovic tog verkligen tag i matchen. En fantastisk insats från hennes sida. Helena skadade bakre korsbandet precis innan sommaren och gjorde comeback för drygt en månad sen. Hon visade idag att hon verkligen har saknats i truppen och vilken spelare hon är.

 

15-17 omvandlades till 19-18 för hemmalaget och därefter så var det oerhört tajt och jämnt. Lagen byter mål fram och tillbaka och när klockan slår 57.30 så gör Helena sitt 3e raka mål och det 4e av hemmalagets 5 sista. Då leder Malmö med 24-23. Anfallet efter kvitterar Drott igen till 24-24 och man kan verkligen ta på stämningen i hallen. Det kommer inget sista mål och matcher får avgöras med Shoot-out.

 

Efter fem straffar går det fortfarande inte att skilja lagen åt vilket innebär att det blir 5 nya shoot-out straffar för varje lag. Och i den andra omgången då kliver den gamle räven Madde Gustafsson fram och äter upp Drott skyttarna.

 

Drott - Madde räddning

HK Malmö - miss

Drott - Madde räddning

HK Malmö - mål

Drott - Madde räddning

HK Malmö - mål

Drott - mål

HK Malmö - miss

Drott - Mål

HK Malmö - mål🖤❤️

 

Till bästa spelare i bortalaget utsågs Amanda Kullenberg och i hemmalaget var det utan tvivel 10 målskytten Helena Jovanovic som fick ta emot priset👊🏻

 

Sista omgången spelas som ett dubbelmöte och på andra planhalvan väntar Eslövs IK. Ett hett skånederby att se framemot i början på maj.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Handbollens huvudpartner
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS
2007 Klubben
Krafttaget
HK Malmös officiella bussbolag