SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damjunior
Välkomna till Damjuniorernas hemsida!
 
USM Steg 1 F18
2021-08-24 14:29

25-26:e september Göteborg, Västra Frölunda.

Vi kommer att möta BK Heid, Skara HF och IK Baltichov

Inbokade Träningsmatcher!
2021-08-24 14:21

5/9 Lindängen 11:45 H43

8/9 Söderkulla 19:30 Stavsten Hk Dam

15/9 Söderkulla 19:45 Eslöv Ik Dam

20/9 Söderkulla 18:45 Kävlinge HK Dj

DamJ gick obesegrade genom USM Steg 1
2020-09-21 13:19
Nu i helgen 19-20 september spelade DamJ USM Steg 1 i Hörby där vi mötte HK eRPing, IK Baltichov och IK Lågan. Malmö gick direkt ut med högt tempo, tufft försvar och briljant anfallsspel vilket de behöll genom hela turneringen. Det blev klara segrar i alla matcherna och HK Malmös Tjejer åkte hem med en målskillnad på plus 41. Nu väntar Steg 3 i januari 2021.

Vi tackar IK Lågan för ett välarrangerat USM Steg, vi tackar Tobias, Oscar och Erik för utmärkt coachning från bänken och sist men absolut inte minst tackar vi de föräldrar som såg till att alla kunde få transport till och från Hörby.
USM Steg 1, 19-20 September 2020
2020-08-21 11:56
Nu är det dags att spela handboll igen, SKÖNT! HK Malmös Dam och Herrjuniorer är tidigt ute med att spela JSM redan 19-20 September. 

Damjuniorerna spelar Steg 1 i Hörby med IK Lågan som arrangör. Vi spelar i grupp 16 och kommer att möta IK Lågan, BK Heid, HK eRPing och IK Baltichov.

Som läget ser ut nu när detta skrivs, kommer det inte att vara tillåtet med publik, men det kan ju ändras.

Här kommer lite länkar som kan vara av intresse:
Livesändningar:
https://solidsport.com/usmhandboll-f18
Spelschema:
https://ta.svenskhandboll.se/SerieAndMatchResult/Review?seasonId=2020&divisionId=2000316&showTeamDivisionTable=true
Gruppindelning:
https://www.svenskhandboll.se/globalassets/svenska-handbollforbundet-usm2/dokument/usm_20-21_f18_steg_1.pdf
Info om Covid-19:
Damjuniorerna gick obesegrade genom USM Steg 2, klara för Steg 3
2019-11-19 13:16

Helgen den 16-17 november spelade våra damjuniorer USM Steg 2 i Torshälla. Klockan 09:00 på lördag morgon steg tjejer, ledare och hugade föräldrar på HK Malmös buss utanför Söderkulla och satte sig till rätta inför den drygt 7 timmar långa färden mot Torshälla. Vi anlände Ellfolk Arena vid femtiden för att spela första matchen mot Norrköpings KvIK. Det är alltid lite pirrigt att möta lag som man kanske inte känner till, men det visar sig snart att HK Malmö har läget under kontroll. Det blir vinst med 23-17. Efter matchen åker vi till Västerås för att äta middag och sova inför söndagens morgonmatch.

 

Söndagen börjar tidigt, 07:30 avgår bussen för att vi skall hinna till matchstart klockan 09:00. Något trötta föräldrar är lite oroliga för hur det skall gå mot Gökstens BK som är arrangerande hemmalag, då våra tjejer inte är kända för sina välspelade morgonmatcher. Föräldrarna får dock snabbt svälja oron med kaffet, tjejerna spelar stabilt första halvlek och tar sedan fullständigt kommandot i andra halvlek, matchen slutar 33-22. I sammanhanget bör det nämnas att Gökstens BK inte på något sätt var ett svagt lag, de hade många juniorer med meriter från A-lag spel, och de tog slutligen hem andra platsen i gruppen med bara en förlust.

 

Tjejerna fick någon timmes vila innan det var dags att gå all-in på den Asiatiska buffén på en restaurang i närheten. Denna gång bestod föräldrarnas oro i att tjejerna skulle äta för mycket och hamna i mat-koma inför sista matchen 14:15 mot Skogås HK. Kanske var det med lite tyngre ben än vanligt som tjejerna tog sig an matchen. För första gången denna helg låg HK Malmö faktiskt under med ett par bollar i första halvlek. Efter att ha skakat ner maten ordentlig till andra halvlek så återställdes dock ordningen och matchen slutade med ytterligare en seger, 22-17. Nu återstod den kanske största utmaningen, och det vara att få tjejerna att snabbt göra sig i ordning inför hemresan, det lyckades nästan, men vid fyratiden satt alla i bussen på väg hem.

 

Det är alltid roligt att åka iväg med dessa tjejer, de uppför sig väl, tar hand om varandra och de verkar ha roligt. Det bästa betyget tjejerna fick denna helg var från de andra lagens tränare som faktiskt uttryckte beundran över deras spel. Tack tjejer och ett stort tack till Robban och Fredrik för att de ställer upp och coachar. Nu blickar vi framåt mot Steg 3 i januari.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS