SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Idrottsforskaren Tomas Peterson knyts till HK Malmö
2021-09-27 15:53
Senior professor Tomas Peterson med delar av HK Malmös Resursteam

Senior professor Tomas Peterson från Malmö Universitet ska följa och utvärdera HK Malmös satsning på Trygg och Säker Förening. 

 

I fredags träffade Tomas för första gången projektgruppen, vårt Resursteam samt föreningens ordförande Jörgen Rasmusson. Med på mötet var även RF-SISU Skåne som är med och stödjer satsningen för att se på vilket sätt man kan sprida erfarenheter från HK Malmös projekt till andra föreningar.

 

Tomas kommer bland annat vara ute på fältet och göra observationer och intervjuer med ledare, barn och deras föräldrar för att se vilka effekter som satsningen på Försnack och de sk "snackisarna" har i de olika lagen. 

 

- Jag tackade ja till att vara en del av denna satsning eftersom jag upplevede att ni i HK Malmö gjort ett bra förarbete med att ta fram en handlingsplan med åtgärder att använda vid incidenter och händelser, säger senior professor Tomas Peterson.

 

- Tomas kommer vara ett ovärderligt stöd i utvärderingsprocessen av Trygg och säker förening och hans kunskap och erfarenheter ska vi självklart nyttja även för hur vi utfromar vår handbolklsverksamhet för barn och unga, säger verksamhetschef Mikael Johansson.

 

Det vi alla kan skriva under på är det mantra som Tomas ofta återkommer till, nämligen att "Behålla så många som möjligt så länge som möjligt".

 

Vi återkommer med en längre intervju med idrottsforskaren och senior professorn Tomas Peterson.

 

Bottennapp mot Bajen
2021-09-25 09:29
Arvid Johansson
HKM gick på en riktig käftsmäll vid fredagens bortamatch i Stockholm då hemmalaget Hammarby vann med förkrossande 36-26 (21-13).
 
Det var en match som ur vår synvinkel är väldigt svåranalyserad. Efter 2-2 ryckte Hammarby och tog ledningen med 7-2 efter sju minuter. Stian tog då vår första timeout, men det hjälpte föga. Hemmalaget fortsatte att dryga ut sin ledning och hade i paus ledningen med nästan ofattbara 21-13.
 
Andra halvlek blev inte det minsta roligare sett från vår horisont, utan stockholmarna höll ett bastant grepp om händelserna. Vi krympte förvisso vid ett tillfälle underläget från 16-26 till 19-26 med bollinnehav, och möjligen var något där och då på väg att hända. Men istället kom ett tekniskt fel och en tvåminutersutvisning i samma läge, så istället för att närma oss i protokollet så tappade vi igen. Hammarby höll sedan lätt undan till 36-26.
 
Så här direkt efter matchen är det naturligtvis svårt att säga var felet låg. Men rent speltekniskt så är det i första hand, tycker jag, försvaret som brister. Jag såg för övrigt matchen tillsammans med en tidigare försvarsgeneral i HKM, och han var minst sagt missnöjd med försvaret. Mitt intryck är att spelarna var trötta, och då främst mentalt. Det kändes som en riktigt dålig dag på (hjärn)kontoret, och killarna gick gång efter annan bort sig, och positionerade sig fel, i försvarsspelet.
 
De brister som man kunde se i det offensiva spelet berodde många gånger på oförklarliga tekniska fel, och oskärpa i avslutningarna i rena frilägen. Möjligen går även dessa, så såg det i alla fall ut, att hänföra till trötta skallar.
 
Vi kommer från en bra genomförd bortamatch nere i Toulouse i tisdags, till en direkt dålig dito i Stockholm idag, och så dåliga kan vi inte ha blivit bara på tre dagar. Nä min högst oprofessionella analys är ”trötta hjärnkontor”.
 
Tommy Thysell
Bortamatch i EHF European League i kväll
2021-09-21 13:23
HK Malmös herrar har begett sig söderut till Toulouse i södra Frankrike, för att ta sig an hemmalaget Fenix Toulouse.
 
Toulouse är Frankrikes fjärde största stad efter Paris, Marseille och Lyon med ett invånarantal på ca 500,000. Staden är som sagt belägen i södra Frankrike, inte alltför långt från den spanska gränsen. Den är bl a känd för att hysa huvudkontoret för flygplanstillverkaren Airbus, samt sammansättningsfabrikerna för deras modeller A320, A330, A350 och giganten A380.
Men det skall vi nu helt bortse från, och fokusera på matchen.
 
Jag har bara sett en match med dem, deras första hemmamatch i franska ligan i år, som de förlorade mot Chamberey. Vad jag kunde utröna var att det handlar om ett snabbt spelande lag med en kvick och spelskicklig spelfördelare. Deras artilleri kom i första hand från deras högernia, som hade bra tryck i skottarmen. Deras vänsternia, Erwin Feuchtmann, är en chilensk landslagsspelare som har två bröder och en syster som även de spelar landslagshandboll för Chile, och är i mina ögon en intressant spelare. Dock gjorde han inte så mycket väsen av sig i just den matchen jag beskådade.
 
Jag tyckte för övrigt att deras defensiv verkade något tveksam, och de förlorade igår, söndag, mot PSG med 28-43, men det ska man kanske inte döma dem alltför hårt för, PSG är ju inte direkt vilket lag som helst.
 
Inför matchen mot Balatonfuredi bedömde jag våra chanser till 50/50, och det stämde ju ganska bra. Resultatet efter de två matcherna var ju helt lika och vi gick vidare på fler gjorda bortamål.
 
När jag såg lottningen inför kvalomgång två, tänkte jag att fransoserna nog får räknas som favoriter med typ 60/40, men efter att ha sett laget i skarpt läge så vill jag nog ändå bedöma våra chanser till 50/50. Dock med reservation dels för att fransmännen passar oss något sämre än ungrarna, och dels för att jag har lite svårt att bedöma ett lag i en match där lagets motståndare är tämligen okända för mig.
 
Stian och Konrad är såklart bättre än mig på detta, och jag räknar med att de kommer att sätta upp laget på bästa möjliga vis i denna första halva av dubbelmötet.
 
Så till sist vill jag travestera Shakespeare i Hamlet, Toulouse or not to loose, det är frågan.
 
Avkast kl. 20:45 ikväll. Tyvärr filmas inte matchen så den går inte att se live.
Det går däremot att följa den på www.eurohandball.com, klicka på matchen och på live ticker så kan ni hänga med.
 
Tommy Thysell
Fyra nya förlängningar klara!
2021-09-19 19:34

Då har vi det stora nöjet att presentera följande fyra partners som har valt att förlänga med HK Malmö.

Överst till vä har vi Lindabs Distriktssäljare Martin Krolikowski som här välkomnas av vår ordförande Jörgen Rasmusson.
Att ha med denna internationella koncern med rötter i småländska Lidhult men som med flytten till Grevie på Bjärehalvön på allvar började sin fantastiska resa är en sann ynnest.

Förutom att Lindab är en av våra Guldpartners så är man också en av våra Huvudpartners till våra olika sociala projekt som går under namnet #viställerupp.
För mer info finns på www.lindab.com

 

Till hö har vi en spännande Nätverkspartner som går in på sitt andra år i klubben nämligen Sparbanken Syd som här representeras av deras Företagsrådgivare Patrik Wahlgren.
Att ha med dem i vårt Nätverk är sannerligen en fjäder i hatten då bankens Vice styrelseordförande heter Mats Persson och är tillika ordförande i Ystads IF…
Detta är ett lysande exempel på hur idrott kan arbeta över gränserna och när idrott och affärer arbetar i symbios. Mer om Sparbanken Syd finns på https://www.sparbankensyd.se/

 

Nere till vänster har vi en annan internationell koncern i Nätverket som den förstnämnda som här representeras av Markus Niléhn en av Partners i EY.
EY har också en intressant historia och koppling till klubben. För att förstå detta så på bilden längst till höger har vi nämligen PMR:s grundare Pär Rundqvist.
Förutom att bägge bolag är Bronspartners till HK Malmö, att Pärs och Markus vänskap goes way back så är båda stora fans av och supportrar till IFK Kristianstad.

Ännu ett fantastiskt exempel på hur Näringslivet och idrotten kan gå armkrok på ett alldeles föredömligt sätt.
För mer info om bolagen finns på www.pmr.nu och https://www.ey.com/sv_se

 

Som ni förstår är det alltid en stor ära och sann glädje att hälsa partners välkomna till ännu ett handbollsår, så ock denna gång.

 

Gunnar Wibisono
Sälj-och PartneransvarigSeger 36-30 mot IFK Skövde
2021-09-16 21:34

HK Malmö tog säsongens första fullpoängare i Handbollsligan genom att i Baltiska Hallen besegra IFK Skövde med siffrorna 36-30 (16-18).

 

Det blev ännu en målrik tillställning för HKM. Första halvlek var helt jämn fram till 12-12 i tjugonde minuten. Där kommer Skövde in i en bra period, och gör fyra raka mål fram till bortaledning 16-12.

Hemmagrabbarna knappar dock in något på slutet och går till halvtidsvila i underläge 16-18.


Andra halvlek kom att bli något helt annat. HK fick träff i försvaret, där Hampus Nygren verkligen sätter nivån, och därmed kunde också Erik börja fånga lite bollar. Efter 10 minuter och 23-22 var HK förbi, och trummade sedan på fram till slutresultatet 36-30.

 

Andra halvlek slutade alltså 20-12 i hemmafavör.

I hemmalaget är det för dagen många plusvarianter, inte minst Erik som till slut kommer upp i en räddningsprocent på 38, plus en straffräddning, och därtill hela högersidan med Magnus, Hampus J och Charles. Dessutom var det härligt att se Hampus Nygrens energiska och effektiva försvarsspel. Jag skulle kunna nämna hela gänget för deras kämpaglöd, moral och jävlaranamma.


Men godispåsen till vår bäste spelare går idag till Tim Hilding som gör en fenomenalt bra andra halvlek och bidrar starkt till segern. Kan Tim fortsätta på den inslagna vägen och använda sin fysik, sina kilon och sin snabbhet så kan det blir riktigt bra. När han satsar som han gjorde idag så kan man räkna de försvarare i Ligan som han stoppa honom på ena handens tumme. 

 

Godispåsen till Skövdes bäste lirare gick till Matias Helt Jepsen. En ny ung kille med efternamnet (Adam) Ljungqvist visade också upp sig, och gör en mycket bra match även han. Adam är yngre bror till Viktor och son till Mats, som var ett stort irritationsmoment i början av Team/HK Malmös historia.

 

Det saknades några profilstarka spelare på planen idag. Gästerna saknade nämnde Viktor Ljungqvist, Jack Thurin och Bjarni Valdemarsson, medan HK kom till spel utan Daniel Ekman, Max Santos, Nisse Pettersson och Dan Beutler. Vi hoppas dessa sevärda lirare snart är tillbaka på planen igen.


En extra eloge även till HKs nya högljudda klack som bidrog till en härlig stämning trots att det fortfarande känns lite coronadefensivt kring publiktillströmningen. 

Nu suger vi en stund på denna karamellen innan vi börjar ladda för nästa uppgift. Och då handlar det om EHF European League och match mot Fenix Toulouse på bortagolv nere i södra Frankrike. 

 

Våra målskyttar: Hampus J 8, Magnus 7, Tim 5, Kassem 4, Charles 4, Anton 4, Inge 2, Hampus N 1 och Arvid 1.

 

Tommy Thysell

Ny hemmamatch nu mot IFK Skövde
2021-09-15 20:50
Inge Aas Eriksen på uppgång

HK Malmö är i farten igen och vi hälsar IFK Skövde välkomna till Baltiska Hallen.

 

HK hoppas komma tillbaka efter det lite mindre lyckade poängtappet senast mot IFK Ystad. Men Skövde är naturligtvis, som alltid, en besvärlig nöt att knäcka, och det kommer att bli en tuff kamp.

IFK Skövde har tappat klubbikonerna Kristian Svensson, numera assisterande tränare, och Rasmus Wremer.

 

Det har börjat bra även utan dessa herrar, och man inledde med att skjuta Eskilstuna GUIF i sank med 32-21. Matias Helt Jepsen, Bjarni Valdimarsson och Viktor Hallen gjorde i den matchen tillsammans 20 av västgötarnas mål, och Jepsen noterades förutom sina åtta fullträffar även för åtta målgivande passningar. Sagde Jepsen umåste vi se till att hålla ordentligt i öronen.

 

Tyvärr saknar Skövde Richard Hanish som drabbats av två års avstängning efter att han fastnat i en dopingkontroll med ett otillåtet medel i kroppen. Jag har inga direkta synpunkter i ärendet, Hanish tror att han fått i sig ämnet via ett kosttillskott, och så kan det kanske vara. Men straffet verkar i mina ögon hårt då preparatet är tillåtet på träning men förbjudet på match.

 

Även deras hårdskjutande högernia Jack Thurin är ett osäkert kort inför morgondagen. Malmöpubliken går alltså miste om tre, möjligen fyra, sevärda lirare. Trist.

 

För vår egen del så är Dan och Nisse fortsatt inte tillgängliga för spel, medan det är frågetecken för Daniel, som klev av senast, och Max. Däremot är Hampus Nygren tillbaka efter att han fick stå över Ystadmatchen efter att han och hans sambo blivit föräldrar till Sigge.

 

Avkast torsdag 16/9 kl.19:00 i Baltiskan. Vi välkomnar max 1200 åskådare till Baltiskan, men ni som inte har möjlighet att komma, kan finna tröst i C More. Köp din biljett i förköp via https://hkmalmo.ebiljett.nu/


Positivt att Inge är på väg tillbaka efter att han, och hela den norska handbollen, suttit i karantän hela vårsäsongen. Han tappade då en del av den kvalité som vi såg från honom i Norge förra höstsäsongen.

 

Vi hoppas han fortsätter ta ytterligare kliv mot den nivån.

 

Tommy Thysell

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Flickor 05/06 (F16), 14/09 19:56 
Flickor 05/06 (F16), 28/08 14:14 
Damjunior, 24/08 14:29 
Damjunior, 24/08 14:21 
Trygg och säker förening, 13/08 11:00 
Kampanjer och insamlingar, 09/06 11:37 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS