Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kallelse till årmöte i HK Malmö den 20 augusti
2019-07-02 13:32
Medlemmar i HK Malmö kallas till årsmöte tisdagen den 20 augusti kl. 18.00

Tid och plats: Tisdag den 20 augusti kl. 18.00, HK Malmö kansli, Bronsyxegatan 5, vån 2

Motioner: Motioner ska lämnas in till styrelsen senast 4 veckor innan årsmötet (den 23 juli) till kansli@hkmalmo.se.

Valberedning: En ny valberedning ska väljas vid årsmötet, har du några förslag meddela detta till kansli@hkmalmo.se.

Årsmöteshandlingar: Årsmöteshandlingar ska finnas tillgängliga på kansliet senast en vecka före årsmötet.

Övriga årsmöten: Dalhems IF (kl. 17.30) och Malmö HP (kl. 17.45) i samma lokal.

Medlemmar hälsas hjärtligt välkomna

Styrelsen i HK Malmö
Lena Zivanovic
2019-06-27 12:25
Lena Zivanovic, född 02, tar steget upp från Flickor A till A-laget.

Hur ser du på kommande säsong?

Jag är väldigt förväntansfull inför nästa säsong och ser fram emot att få vara med på den här resan och vill se hur mycket jag kan utvecklas.

 

Vad tycker du att ni ska ta med er från säsongen som har varit?

Det jag tror vi kommer att behöva förändra inför kommande säsong är att ta varje match på lika stort allvar.

 

Vad tycker du att laget måste förändra för att nå division 1?

Att vi har en positiv energi genom matcherna och under hela säsongen.

 

Hur känner du inför att ni får Ola som ny huvudtränare?

Jag är väldigt positiv över att Ola kommer att vara vår tränare, Han har stark vilja att förbättra oss och tror på att vi kan ta oss upp till div 1.

 

Vilken är din styrka som handbollsspelare?

Min styrka som handbollsspelare skulle jag nog säga är att jag har ett bra skott utifrån, sen har jag också en bra förståelse för spelet.

 

Du går på Malmö Idrottsgymnasium, hur tycker du det är att kombinera träningen där och med klubblagets träning?

Jag tycker att det går väldigt bra att kombinera träningen på MIG och träningen i klubblaget. Ibland kan det bli för mycket men då gäller det att ha en öppen dialog med klubb och skoltränare så att man kan få tillräcklig vila.

 

Hur ser du på föreningens uttalade satsning dvs att ha ett damlag i någon av de högsta serierna 2022/2023? Vad tror du krävs för att detta ska bli verklighet?

För att visionen om HK Malmös damlag ska bli verklighet behöver vi varje säsong utvecklas och förbättras tillsammans. 

 

Du tillhörde Dalhems IF när de två klubbarna blev sammanslagna. Tycker du det är stor skillnad nu från då?

Jag tycker att skillnaden är ganska stor mellan Dalhems IF:s och HK Malmös satsning. Det är mer fokus på oss damer nu än vad det var förr och jag känner att det bara kan gå framåt nu.

Donia Osman
2019-06-25 13:23
Donia Osman, född 02, tar steget upp från Flickor A till A-laget.

Hur ser du på kommande säsong?

Jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong då jag är redo för att få nya utmaningar och utvecklas. Jag tycker att det kommer vara spännande att spela med seniorer & möta äldre spelare.

  

Vad tycker du att laget måste förändra för att nå division 1?

Jag tycker att de är små marginaler som måste förändras såsom minskade tekniska fel under matcher osv. Jag tycker även att man ska in med rätt inställning till exakt alla matcher & vilja vinna.

 

Hur känner du inför att ni får Ola som ny huvudtränare?

Ola verkar vara en bra tränare med bra erfarenheter & jag ser fram emot träningarna för att se hur han planerar dem & lägger upp träningar samt hans tänk innan matcher osv.

 

Vilken är din styrka som handbollsspelare?

Jag skulle säga att min styrka är min kämparglöd & att jag ger allt på plan. Jag hatar att förlora och som spelare skulle jag säga att jag är en ”genombrottspelare”

 

Hur ser du på föreningens uttalade satsning dvs att ha ett damlag i någon av de högsta serierna 2022/2023? Vad tror du krävs för att detta ska bli verklighet?

Det är en självklarhet att man ska ha mål inför framtiden & utgå från det. Då vet man vad man strävar efter och de kanske lockar fler spelare till Hk Malmö. Det är inte så lätt men det gäller att man ska kämpa och ta de lugnt, det är inget att stressa fram för då blir det svårt.

 

Tycker du det fungerar bra med att kombinera träningen på MIG och klubbträningen?

Ja det tycker jag. På MIG fokuserar man på den individuella träningen vilket jag sedan kan använda mig av på klubbträningarna.

 

Fungerar kommunikation bra mellan dina tränare på MIG och i laget?

Ja det tycker jag verkligen. Robban & Hanna vet och har koll på träningarna vilket gör det lättare för mig. De har bra kontakt med klubbtränarna vilket gör det bättre för mig eftersom de verkligen kan hjälpa till ifall det skulle vara något, ex angående vila osv.

 

Alice Norgren
2019-06-24 11:50

Du är ny i laget, vad ser du mest fram emot kommande säsong?

Jag ser fram emot att utvecklas tillsammans med laget och lära känna alla.


Du har haft Ola som tränare förut, vilka styrkor skulle du säga att han har som tränare?
Jag tycker Ola är en tränare som ser hela laget och vill att hela laget ska lyckas.

Vilken är din styrka som handbollsspelare?
Jag tycker min styrka är att behålla fokus genom hela matchen.

HK Malmö har en uttalad satsning på att ha ett damlag i någon av de högsta serierna 2022/2023.
Vad tror du krävs för att detta ska bli verklighet?

Jag tycker det är roligt att man vill satsa på damlaget och det är absolut möjligt att få upp laget till någon av de högsta serierna! För att det ska gå tror jag att det krävs hårda hårda träningar. Samt bra fokus på både träningar och matcher.


 

Alice Norgren fattade beslutet att vara målvakt för några år sedan. Tidigare var hon linjespelare. Hon har utvecklats till en duktig målvakt med ett lugnt och moget agerande i målet. Alice jobbar hela tiden med att försöka stå rätt och Alice vet vad som krävs för att lyckas och tvekar inte att lägga ner den tid som krävs för att fortsätta  utvecklas. Att Alice valde HK Malmö kommer ge henne ännu bättre utvecklingsmöjligheter när hon nu kommer kunna träna tillsammans med Jerka. Det kommer bli en stor skillnad för henne och jag är glad för att hon valde att fortsätta sin handbollsresa i HK Malmö. - Ola Kristiansson

 

Irma Vajraca
2019-06-20 14:45

Du är ny i laget, vad ser du mest fram emot kommande säsong?

Jag ser fram emot att utvecklas individuellt men också tillsammans med laget. Målet är ju så klart att kvala in i division 1 och det ska verkligen bli kul att kämpa för det!

 

Du har haft Ola som tränare förut, vilka styrkor skulle du säga att han har som tränare?

Ola är en väldigt engagerad tränare och vill alltid lagets bästa. Hans träningar är effektiva och ger bra resultat.

 

Vilken är din styrka som handbollsspelare? 

Min främsta styrka är nog att jag är villig att träna och alltid vill utvecklas. Jag kan spela på alla niometers-positioner och har bra spelförståelse.

 

Hur ser du på föreningens uttalade satsning dvs att ha ett damlag i någon av de högsta serierna 2022/2023? Vad tror du krävs för att detta ska bli verklighet?

Det är väldigt kul att föreningen satsar och jag tror absolut att det är möjligt. Det krävs disciplin, fokus på vad som kan förbättras och hård träning.

 


Irma Vajraca är en 9 metersspelare född 00 med stor potential. Hon har utvecklats mycket de två senaste åren när hon spelat i Farmen i Lugi. En bra genombrotts spelare som går i luckan. Irma har framförallt ett bra och lurigt skott men hon har även tagit stora kliv i sin utveckling som försvarsspelare. Irma är beredd att göra jobbet som krävs för att bli bättre och det är den typen av spelare som jag är ute efter. Jag är övertygad om att Irma kommer fortsätta utvecklas i HK Malmö och det ska bli roligt att fortsätta följa hennes resa. - Ola Kristiansson

Ola Kristiansson om första tiden i HK Malmö
2019-06-19 22:55
Vår damtränare Ola utanför Gripen Crossfit
Hur ser du på din första tid som tränare för vårt damlag?
- Vi har varit i gång i en dryg månad nu och det har verkligen varit jättekul. Ny miljö, mycket glädje i föreningen som smittar av sig och sedan har tjejerna varit väldigt träningsvilliga och visat stor glöd och passion för handbollen!

Hur mycket har ni tränat?
- Vi har kört 4 träningspass per vecka. 2 crossfitpass och 2 handbollspass. Vi har kört samtliga pass i grupp vilket varit perfekt. Bland annat har vi kört Prehab dvs fot- och knäkontroll vid varje träningspass. Nu väntar vila och sedan kör vi igång i början av augusti med lite styrketester.

Vad kommer tyngdpunkten ligga på när det gäller handbollsdelen?
- Vi kör mycket teknik och mycket avslut för att sedan gå över mer och mer till det taktiska ju närmare vi kommer seriestarten som är den 27 september hemma mot Karlskrona Flottan. 

Blir det någon turnering på försäsongen?
- Ja precis som i fjor ska vi ha en träningsturnering på hemmaplan, Lindängens Sporthall den 7-8 september dit vi bjudit in ett antal lag.

Är det något särskilt du vill förändra i spelet för att vi ska kunna nå den där eftertraktade division 1 platsen?
- Handboll går trots allt ut på att göra mål! Så mitt svar blir att vi ska komma till fler lägen och naturligtvis göra mål på lägena. Därför blir det så viktigt att utveckla vår styrka ytterligare så att vi kan vinna kampen 1 mot 1. Vi kommer spela både 3-2-1 och 6-0 i försvaret.

Hur ser du på laget/truppen?
- Vi har förlorat några spelare men fått in två nya tjejer, Irma och Alice (dessa presenteras närmare i kommande vecka reds. anmärkning). Sedan har våra duktiga juniorer Lena, Donia och Emilia flyttats upp vilket funkat jättebra. Vi hoppas kunna presentera några fler nyförvärv inom kort säger Ola med ett litet leende. 

Tack för pratstunden och ha en skön semester
- Tack det samma


Tack för allt stöd! Vi ses säsongen 19/20!
Nyheter från våra lag
Pojkar 04 (P15), 17/07 10:17 
Pojkar 04 (P15), 07/07 08:50 
Pojkar 04 (P15), 28/06 10:39 
Damlaget, 27/06 11:30 
Damlaget, 24/06 11:30 
 
#VISTÄLLERUPP
KÖP DIN BILJETT HÄR
HANDBOLLSLIGAN
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
LIGASPONSORER
MEDIAPARTNERS