Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Regional träningsdag
2019-02-18 15:42
Donia Osman, Hanna Popaja och Lena Zivanovic
Donia Osman, Hanna Popaja och Lena Zivanovic är tre utav 21 spelare som har blivit kallade till en regional träning i Svalöv den 1/3. Det är förbundskaptenen för U17 landslaget Peter Svarvén som har kallat spelare från Skåne till en träningsdag. 
Stort grattis till er alla tre!
Redbergslid fick sin revansch
2019-02-13 21:15
Jim Andersson målbäst Arkiv: Bildbyrån

Redbergslid fick sin hett efterlängtade revansch för överkörningen i december i Baltiskan då de vann dagens övning i Scandinavium med 31-22 (10-8).


Vi började första halvlek med ett utmärkt försvarsspel och ett lysande målvaktsspel av Dan. RIK gjorde t.ex inte sitt första mål förrän efter sju minuter, och efter tio minuter ledde vi med 3-1. RIK gjorde sen sitt andra mål efter femton minuter, men problemet var förstås att inte heller vi fick någon fart på målproduktionen.


RIKs målvakt Tobias Thulin gjorde såklart en utmärkt första halvlek, 67% räddningar, men jag räknade till minst fem helt rena lägen från mittsexposition, och sådana får man inte missa, åtminstone inte fem av fem, oavsett vem som står i motståndarholken. RIK kunde så småningom ta sig ikapp och förbi och kunde gå till pausvilan med ledning på 10-8. Målsnålt värre alltså.


Andra halvlek blev sedan första halvleks motsats. Det gjordes endast arton mål I första halvlek, medan det gjordes trettiofem i andra, nästan exakt dubbelt upp alltså. Tyvärr var det främst hemmalaget som var flitiga i sin målproduktion. Vår fina defensiv från första halvlek försvann helt bakom de jättelika svarta draperierna i Scandinavium, och målvaktsmatchen förlorade vi, trots en fin första halvlek av Dan, med 10 räddningar för våra målvakter mot 23 för RIK-Thulin.


Bäste spelare i vårt lag var Jim som började på bänken men som fick komma in tidigt då Hampus skadade sig. Godkänt även för Otto som nu börjar komma tillbaka till den form han hade innan sin hjärnskakning.


Binai och Fredrik saknades idag, tyvärr för mig av okänd anledning, men kommer tillbaka om detta.

Lite synd att vi gjorde en sådan plattmatch när vi nu fick hjälp av Alingsås, som besegrade Skövde, i kampen om andraplatsen. Nu kan YIF vid vinst i derbyt i Ystad ta över den åtråvärda placeringen.

Men denna insats får vi sopa under mattan och glömma illa kvickt, och lika kvickt komma tillbaka till god form, inför nästa veckas (tisdag) hemmamatch mot Karlskrona.


Våra målskyttar: Jim 8, Adam 4, Anton 3, Otto 3, Nisse 2, Magnus 2.

Kul i Malmö - lovverksamhet
2019-02-13 14:10
Nästa vecka är det sportlov för alla barn och ungdomar i Malmö. HK Malmö kommer att hålla i lovverksamhet med handboll för åldrarna 6 - 11 år tisdag, onsdag och torsdag kl.10.00-12.00 på Söderkulla Sporthall. Träningarna är gratis och ingen föranmälan krävs. 

Välkomna!
Samarbete mellan HK Malmö och Ljunghusens HK
2019-02-13 13:48
Elin Persson och Jörgen Rasmusson
Ordförande i Ljunghusens HK, Elin Persson, var inbjuden till gårdagens styrelsemöte i HK Malmö för att presentera Ljunghusens HK och deras verksamhet. I samband med detta besök undertecknades en avsiktsförklaring för ett samarbete mellan klubbarna. 

Det övergripande syftet med samarbetet är att göra handbollen mer attraktiv för barn och ungdomar i respektive upptagningsområde. Självklart ska samarbetet utformas utifrån de förutsättningar som råder i respektive åldersgrupp. Samarbetet avser både pojkar och flickor. 

HK Malmö har även ett samarbete med IFK Malmö för P 05 vårsäsongen 2019.
Redbergslid på bortagolv
2019-02-13 09:35
Robin Paulsen-Haug Arkiv: Bildbyrån

Bortamöte mot Redbergslid står på programmet idag.


Senaste matchen, ”hemmamatchen” i Ystad mot di’ röe, dvs IFK Ystad, gick ju galant. Våra grabbar startade som en F3 racer, medan motståndet agerade mer i stil med folkrace. Via 22-11 i paus gick vi i racerfart till ca femtionde minuten, fram till som mest en ledning på tretton bollar. På sluttampen kopplade vi in friläge, ni som minns den gamla ärevördiga rattväxlade tretaktaren Saab 93 vet hur det fungerade, och rullade de sista tio i mål på frihjul, och IFK kunde hyfsa förlusten till åtta bollar. Seger för HK med 37-29. Mycket bra.


Racerfart var det även i hemmamötet med Redbergslid, med den skillnaden att vi då höll ”plattan i mattan” i sextio minuter, och kunde vinna med osannolika 35-12. Ville helst inte nämna det, men tror nog ändå att våra grabbar kan lämna det bakom sig, men det kan knappast RIK. Göteborgarna kommer att vara oerhört revanschsugna idag, och vi måste definitivt växla upp direkt från start och inte ge RIK minsta lilla finger för då kommer dom att ta hela armen. Notera att RIK kommer direkt från en övertygande, och imponerande seger mot Alingsås på bortagolv, så pass upp.

För de som tänker se matchen på är det Scandinavium, dit RIK efter rivningen av Lisebergshallen av handbollsfientliga Göteborgs kommun har förvisats, som gäller. För övriga är det som vanligt att slå på cmore och se matchen där. Kan vi närma oss nivån från första halvlek nere i Ystad, vilket jag absolut tror på, så blir det vinst.


Tommy Thysell

Hanna Popaja uttagen till Riksläger 3
2019-02-12 11:08
Hanna Popaja och tränare Patrik Lundgren
Hanna Popaja, vår duktiga målvakt född 2002, har blivit uttagen till Riksläger 3 för F02. Till samlingen är 25 spelare uttagna och lägret kommer att vara i Halmstad den 13-16 april. 

Stort grattis Hanna!
Nästa match
Nyheter från våra lag
Flickor 08 (F10), 31/01 17:12 
Flickor 05 (F13), 31/01 15:43 
Flickor 05 (F13), 30/01 10:32 
Flickor 05 (F13), 30/01 10:31 
Flickor 05 (F13), 30/01 09:58 
Flickor A (F15/16), 27/01 22:54 
 
KÖP DIN BILJETT HÄR
HANDBOLLSLIGAN
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
LIGASPONSORER
MEDIAPARTNERS