Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stabil seger mot GUIF
2018-11-20 22:16
Robin storspelade i målet! Arkiv: Bildbyrån

HKM återtog andraplatsen i tabellen genom att i kvällens hemmamatch i Baltiska Hallen, besegra Guif Eskilstuna med siffrorna 26-20 (15-8).

Ska man var helt ärlig, och det ska man ju, så var det bara match i tio minuter. Då gick HKM från 3-2 till 6-2, och därifrån trampade grabbarna på med god fokus och god effektivitet, och med en strålande Robin Paulsen Haug i holken, till halvtidsresultatet 15-8.

Visst, med lördagens EHF-cupmatch i färskt minne kände sig nog inte hemmasupportrarna helt säkra den stora pausledningen till trots. Men idag fanns ingen anledning till oro, utan grabbarna fortsatte att mala på fram till som mest en niomålsledning. Gästerna från Eskilstuna tilläts sedan snygga till siffrorna lite på slutet. Men seger med 26-20 är vi självklart mycket nöjda med.

En bra genomförd match där vi inte behövde slita alltför hårt på materialet vilket är positivt inför helgens retur nere i Rumänien mot SC Dobrogea. Men samtidigt var det såklart, främst i andra halvlek, en avslagen historia, och kanske inte alltför kul för publiken.

Till bäste spelare i Guif utsågs Fredrik Gustafsson, säker från såväl sin kant som från strafflinjen. Även spelskicklige Daniel Ekman förtjänar ett gott betyg.

Hos hemmalaget gick priset till Robin i holken som noterade hela 51% räddningar, och ett litet extra plus tycker jag att Jim förtjänar.

Vill även nämna att Linus Svensson, 18-åringen från vårt u-lag, gjorde a-lagsdebut. Linus fick ett fint läge på sin kant, och satte dessutom dit bollen, men tyvärr hittade domarna ett övertramp. Han får vänta ett tag på sitt första a-lagsmål, men det kommer, var så säkra.

Våra målskyttar: Anton 5, Jim 4, Magnus 3, Adam 3, Mattias 3, Binai 2, Simon 2, Otto 2, Kassem 1 och Fredrik 1.

Publik: 798

Dags att ta sig an Eskilstuna Guif
2018-11-19 19:26
Taggade spelare inför Guif-matchen Arkiv: Bildbyrån

Tre raka i Handbollsligan, innan framgångarna tog (tillfälligt?) stopp mot rumänska SC Dobrogea i EHF-cupen. Vi släppte en halvtidsledning på 14-9 till förlust 22-23, vilket för mig var tämligen obegripligt. Men nu släpper vi Europa fram till senare i veckan, och riktar fokus mot vår inhemska liga och tisdagens möte med Guif Eskilstuna.


Inför Guif-mötet har vi tre raka segrar i ligan varav två, Alingsås och Hammarby på bortagolv, medan vi hemma i Baltiskan åsamkade IFK Kristianstad deras första förlust i seriespelet. Tre starka insatser efter ett spel som på det hela taget pekat i rätt riktning. Vi vill gärna fortsätta på den inslagna vägen, och vi vill definitivt inte släppa ifrån oss fler poäng hemma i Baltiskan. Förlusten där mot Sävehof ser jag som ett litet olycksfall i arbetet, och sådana vill vi hemskt gärna undvika framöver. Dessutom vill vi ogärna släppa andraplatsen i ligan ifrån oss.


Guif har inlett säsongen på ett sätt som jag är tämligen säker på att de är missnöjda med. I dagsläget ligger dom precis ovanför kvalstrecket, men om Karlskrona vinner måndagskvällens match mot AIK så halkar sörmlänningarna, om än tidigt på säsongen, ner under detsamma.

Hos Guif tycker jag att Ni skall hålla ett litet extra öga på deras kantspelare Fredrik Gustavsson och Emil Hansson, och på deras kvicka och smarta niometersspelare Robin Andersson Dickfors, Emil Andersson och Daniel Ekman.


För vår egen del har vi ett litet frågetecken för Nisse Pettersson. Som den uppmärksamme noterade stannade han kvar på bänken hela matchen i lördags då Stian inte ville chansa med honom. Jag är lite osäker på exakt vad det handlar om, men för att använda hockey/fotbollspråk, så rör det sig om en känning i underkroppen.  Om Nisse inte kan spela kommer u-lagets Linus Svensson, 18 år, att flyttas upp i a-laget och göra debut i ligan.


Som vanligt hjälps vi alla åt att stötta grabbarna till en ny seger, och inledningsvis höjer vi gemensamt våra röster tillsammans med Jörgen när vi sjunger ”Tillsammans”.                                                                          

Tommy Thysell

Uddamålsförlust mot Dobrogea Sud Constanta
2018-11-17 19:19
Anton Blickhammar blev 7-målsskytt Foto: Bildbyrån
Det blev en tung uddamålsförlust mot Rumänska Dobrogea Sud Constanta 22-23 (14-9) i första matchen i EHF-cupens tredje omgång. En stabil 5-målsledning räckte tyvärr inte utan Dobrogea kunde vända matchen i andra halvlek och till slut stå som vinnare med uddamålet. Returen spelas kommande söndag i Rumänien.

Matchreferat finns på HK Malmös Facebooksida.HK Malmö sörjer, en eldsjäl har lämnat oss
2018-11-16 09:38
Vår kamrat och eldsjäl Stefan Roth

En eldsjäl har gått ur tiden alldeles för tidigt!


Det är vår smärtsamma uppgift att meddela Er att vår uppskattade eldsjäl och valberedningens ordförande Stefan Roth hastigt och oväntat gick bort den gångna helgen efter en tids sjukdom. 


Stefan var en person som alltid ställde upp för föreningen. Allt från att vara lagledare, hjälpa till vid A-lagsmatcher eller som anordnare av olika föreningsarrangemang . 


Stefan blev 52 år.


För att hedra denna värdefulla och godhjärtade kamrat startar vi matchen mot GUIF tisdagen den 20 november med en tyst minut. 


Våra varmaste tankar till de anhöriga.

 

/HK Malmös styrelse

Övertygande seger mot Hammarby
2018-11-12 21:44
Nisse Pettersson glänste mot Bajen med sina 8 mål. Arkiv: Bildbyrån

HK Malmö tog sig upp på andra plats i tabellen genom att besegra Hammarby i Eriksdalshallen med siffrorna 29-20 (13-12). HKM tog ett stabilt grepp om matchen direkt från början. Robin och försvaret stängde till bakåt och anfallsspelet, flöt på fint med ett antal kontringar och mål från nio meter.

HKMs ledning var som mest fyra bollar, men en lite slarvig avslutning av halvleken gjorde att Hammarby kunde krympa vår ledning till halvtidsvilan. Paus 12-13.


Hammarby inledde andra halvlek med att kvittera till 13-13, vilket skulle vara det sista Hammarby såg av sina gäster. HKM ökade tempot och tryckte på ordentligt och gjorde sex raka mål till ledning på 19-13. Därefter höll våra grabbar ett stabilt grepp om poängen och Hammarby kunde inte hota.
Slutresultat 20-29.


Pris till vår bäste spelare gick till Nisse som i sin debut som motståndare till Hammarby bl.a gör åtta mål. Men gott betyg även till Robin, 45 i räddningsprocent, och till Lindahl som bara verkar bli bättre och bättre. Sen, det måste ju skrivas, bidrar ”Bajen” till att sänka ”Bajen”. För er som inte vet är ”Bajen” Antons smeknamn.


Jag brukar undvika att kommentera domarna oavsett vad jag tycker om dom. Men idag vill jag gärna lyfta fram Maria och Safia Bennani, dels eftersom det inte tillhör vanligheterna med två kvinnliga domare i herrligan, men framförallt för att dom, i mina ögon, gör en alldeles utmärkt insats.

Nu ses vi på lördag, EHF-cupmatch mot SC Dobrogea Sud från Rumänien i Baltiskan. Avkast kl.16:00.


Våra målskyttar: Nisse 8, Anton 5, Adam 4, Fredrik 4, Hampus 3, Magnus 3, Jim 1 och Binai 1.


Tommy Thysell

Hammarby borta i kväll
2018-11-12 12:05
Måndagsmatch borta mot Hammarby

Matchdag!

Idag sätter vi oss på flyget som tar oss till Stockholm för match mot Hammarby. Hammarby i Eriksdalshallen har vi över tid haft stora problem att hantera, och vi förväntar oss en tuff och jämn batalj även idag. Det gäller för oss att få stopp på Hammarbys mittnia Patrik Fahlgren, han är den spelare i Handbollsligan som, åtminstone enligt undertecknad, betyder allra mest för sitt lag. På HKM-fronten verkar alla killarna vara tillgängliga för spel, och vi hoppas kunna fortsätta på den positiva trend vi skapat genom segrarna mot Alingsås och Kristianstad. Men som vanligt krävs det sextio minuters hårt arbete innan några poäng kan räknas hem. Dagens match är den första matchen för Nisse Pettersson mot sitt tidigare lag. Vi får se om han, så som Fredrik Petersen gjorde i Baltiskan, går till fel omklädningsrum däruppe i Eriksdalshallen. En kul poäng hade dessutom varit om vi fått se en huvudroll från Anton ”Bajen” Blickhammar. Vi önskar grabbarna lycka till och hoppas, att när dom landar i Malmö senare i kväll, att dom gör det som tvåa i tabellen. Om ni inte råkar befinna er i Stockholm och kan se matchen på plats så är det cmore play som gäller. 

OBS avkasttid kl.18:00.


En personlig reflektion. Lite konfunderad blev jag när en del så kallade experter i Handbollssverige, skyllde Kristianstads förlust mot HKM på domarna. Såg dom verkligen matchen??


Tommy Thysell

Nästa match
Nyheter från våra lag
Pojkar 04 (P14), 28/10 19:40 
Pojkar 04 (P14), 18/10 14:42 
Flickor 04 (F14), 15/10 09:45 
Flickor 04 (F14), 15/10 08:48 
Flickor A (F15/16), 07/10 22:36 
Pojkar 04 (P14), 07/10 21:20 
 
KÖP DIN BILJETT HÄR
HANDBOLLSLIGAN
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
LIGASPONSORER
MEDIAPARTNERS