Alingsås tog hem första semifinalen
2018-04-19 22:22
Simon Nyberg Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

Det blev Alingsås som tog hem första matchen i bäst av fem när SM-semifinalerna drog igång på torsdagskvällen i Baltiska Hallen. Gästerna vann med 27-23 (11-9).

 

HK Malmö tog visserligen ledningen med 3-1, men spelet såg allt annat än väloljat ut. Det dröjde inte heller länge förrän AHK kommit ifatt och förbi, och hade med tre minuter kvar av första halvlek ledningen med 11-6. En bra avslutning av hemmalaget jämnade dock ut tillställningen till pausresultatet 9-11.


Bra försvarsspel av våra grabbar, men nån snurr på offensiven fick vi inte direkt, vilket vidimeras av att fem av våra nio mål i första halvlek kom på straffkast. Visst, straffarna har ju skapats av någon form av offensiv, men i detta fallet mer av individuella prestationer än kollektivt spel. Dessutom brände vi tre absolut soprena frilägen vilket vi naturligtvis inte kan kosta på oss.

Inför kvällens semifinal
2018-04-19 08:34

När detta skrivs är det en strålande solig och varm vårdag i Malmö, som visar upp sig från sin allra bästa och vackraste sida. I eftermiddag når temperaturen upp till dryga 20 grader och det är alltså som gjort för att ta en skön promenad eller cykeltur till Baltiska hallen. Väl där kommer temperaturen att stiga ytterligare och där har du en viktig roll enbart genom din närvaro.


KOMMER DU MED BIL?

För er som kör bil - kom i god tid. Det blir lätt köer vid parkeringsautomaterna. Använd gärna det stora P-huset borta vid Stadiongatan.


TÅG ELLER BUSS?

Kommer du utifrån och vill ta tåget till Malmö så hoppar du av på Triangelns station. Därifrån är det cirka 15 minuters promenad till Baltiska hallen. Du kan också byta till buss och linje 6 respektive 8 stannar nära stadionområdet.


BILJETTER och KLOCKSLAG

Köp din biljett i förväg, det är dessutom aningen billigare. Du gör det via denna länk.

http://hkmalmo.ebiljett.nu/

Det går att köpa biljetter i hallen också men det tenderar att bli kö då många kommer sent. Vi öppnar upp entrén strax före klockan 18.

Vi vädjar till alla att vara ute i god tid. På plats går det att betala med kontanter eller SWISH. Vi tar ej kort.

Förbered dig innan du kommer fram till biljettburen genom att lägga in HK Malmös swishnummer vad avser entréavgifter - 123 616 02 04


SITTPLATSER

Alla biljetter är onumrerade och det är fri sittning. Platserna som har tillhörande bord på sektion D är reserverade för media samt HK Malmös arrangemangsgrupp. Ett antal platser på sektion F är bokade för våra samarbetspartners. Dessa är utmärkta.


ALINGSÅS och BLÅLJUS

Vi välkomnar Alingsås HK och dess supporterskara "Blåljus". Som vanligt när vi möts i Malmö har ni tillgång till bortre långsida.


KIOSKER

Kontant eller SWISH gäller. Swishnumret är 123 511 30 14


GRILLAD KORV och KAFFE

Utanför entrén grillas det korv och där är även kaffeservering. Swishnumret är detsamma som för kioskerna dvs 123 511 30 14


...OCH DET RENT SPORTSLIGA

Vi har haft ett uppehåll på drygt tre veckor och Alingsås kommer med matchtempo från en hård femsetare mot Ystads IF, där man imponerat. Vad som är en fördel eller nackdel kan man bara spekulera i. Likaså vad historien innebär. Vi har stött på Alingsås ett antal gånger i kvartsfinal de senaste åren och varje gång har AHK gått segrande ur den striden. Men det var som sagt i kvartsfinal. Nu är det semifinal... Stian rapporterar att han förfogar över alla spelare (Robban är undantaget) och att man tränat på väldigt bra och är redo för uppgiften.


PROGRAMBLAD

För er som vill anteckna målgörare osv under matchen finner ni ett printbart programblad HÄR


SPÄNN FAST SÄKERHETSBÄLTET - NU KÖR VI!

Välkomna till Baltiska hallen!



Vi tar oss an Alingsås
2018-04-16 20:49
I den femte och helt avgörande kvartsfinalen mellan Alingsås och Ystads IF så drog Alingsås det längsta strået i en tät match. När det efter matchen skulle väljas motståndare till semifinalerna så valde IFK Kristianstad, något överraskande, Lugi som sin motståndare. Därmed så tar vi oss an Alingsås i vår semifinal. Första matchen spelas i Malmö på torsdag med matchstart klockan 19.00! Missa inte den!
Ikväll vet vi!
2018-04-16 09:47

Spänningen är olidlig! Runt klockan 20.35 ikväll väljer Ola Lindgren och IFK Kristianstad sin motståndare i semifinalen. Dom har att välja på vinnaren av kvällens möte mellan Alingsås och Ystad samt Lugi.


För vår del gäller det att ta oss an det lag som blir över och kan således inte påverka situationen alls. Vår tränare, Stian Tönnesen, blir uppringd i TV-sändningen från Alingsås för att ge sin kommentar på vad som väntar.


Vi inleder med spel i Baltiska hallen klockan 19.00 på torsdag. Biljettsläpp sker ikväll och alla biljetter bör denna gång köpas i förväg via nätet, dvs inte i Baltiska hallen.


Vi ber er komma till matchen på torsdag i mycket god tid för att undvika köer på parkeringsplatsen och i insläppet. Åk gärna kollektivt eller samkör. Vi hoppas och tror på nytt publikrekord för HK Malmö.

Flickor 04 tog hem Potatiscupen
2018-04-15 18:01
Den här helgen avgörs Potatiscupen i Alingsås, en av Sveriges största inomhusturneringar. Våra flickor födda 2004 styrde färden norrut för att medverka. Och som dom gjorde det. Man hade två lag på plats och det ena laget gick fram som en slåttermaskin och tog sig hela vägen till final via överlägset gruppspel och lika enkel marsch i slutspelet.
Välkommen till HK Malmö Otto Lagerquist
2018-04-09 11:45
Otto Lagerquist Foto: Bildbyrån

Lugis linjespelare och förvarsrese Otto Lagerquist kommer från och med nästa säsong att representera HK Malmö. Kontraktet gäller de två kommande säsongerna.

 

-När vi blev kontaktade angående att Otto framöver gärna vill spela i HK Malmö så fann vi ingen tvekan att inte sätta oss ner och föra samtal. Det stod snabbt klart att vi hade samsyn kring en ung spelares utveckling och då vi ser Otto som en mycket bra s k tvåvägsspelare så är vi väldigt glada att kontraktet är i hamn, säger HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson

Nästa hemmamatch
Gilla oss på Facebook
Nyheter från våra lag
Bollskola, 27/03 15:24 
Herrjunior, 02/03 10:40 
Herr B/U, 02/03 10:27 
Pojkar 04, 17/02 23:10 
Bollskola, 16/02 12:14 
Herrjunior, 09/02 18:00 
 
KÖP DIN BILJETT HÄR
HANDBOLLSLIGAN
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
LIGASPONSORER
MEDIAPARTNERS