Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Robert Månsson ny Sportchef Dam
2020-03-27 16:46

HK Malmö stärker sin organisation ytterligare. 


Robert Månsson får en utökad roll i föreningen och blir nu även sportchef för vårt damlag som nyligen avancerat till division 1.

 

Robert om den nya rollen: "Det känns fantastiskt kul att få möjligheten att vara en del utav föreningens vision om att ta HK Malmös damlag mot SHE. När jag fick frågan från föreningen så fanns det ingenting att tveka på. Jag känner dessutom många utav spelarna sen tidigare och det är verkligen en spännande trupp som jag tror kan nå väldigt väldigt långt. Nya utmaningar driver mig och det ska bli spännande att kliva in i en ny roll utöver mitt ansvar för ungdomsspelarna. HK Malmö är på frammarsch och jag vill bidra med så mycket som jag bara kan.”

 

Susanne Persson som är damansvarig och sitter i föreningens styrelse är även hon nöjd med Robbans utökade roll i föreningen.

 ”Jag är väldigt glad över att Robert har tackat ja till rollen som sportchef även för vårt damlag. Det är en naturlig rekrytering eftersom Robert redan har sportchefansvaret för föreningens äldre ungdomar och han är därigenom redan involverad i damlaget pga att vi har en så ung trupp. På detta vis får vi en ännu tydligare koppling mellan ungdomslagen och seniorlaget.” 


Mikael Johansson

Verksamhetschef HK Malmö


Information om träning pga Coronaviruset
2020-03-25 12:25
Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya och förtydligande direktiv angående idrott och träning pga Coronaviruset (se länk nedan) vill vi från HK Malmö meddela att vi fortsätter bedriva vår träning utomhus enligt anvisningar som skickades ut från vår Sportchef Robert Månsson i måndags den 23 mars (se bifogat dokument), dvs ingen inomhusträning kommer att ske under kommande vecka (30 mars-5 april). Eventuellt nya direktiv kommer skickas ut till Er Ledare i god tid.

Mikael Johansson
Verksamhetschef HK Malmö
2020.03.25

Tage sammanfattar en annorlunda praotid
2020-03-19 10:51
Tage Björkander prao på HK Malmö
Första dagen på kontoret blev jag varmt välkommen av allihop och jag fick lite information om vad olika personer jobbar med på HK Malmö. Jag fick också en inblick i hur saker och ting fungerar och fick ta del av några av HK Malmös riktlinjer. Det har varit spännande att se hur olika situationer hanteras under sådana Covid-19 tider som det är nu.

Under mina två veckor på HK Malmö har jag fått följa med på olika möten för att få en bra bild av hur olika personer jobbar med olika delar som i slutändan kombineras tillsammans. Jag har också varit med om när man köper korv, dricka och andra tillbehör till en elitmatch. 

Sedan har såklart coronaviruset påverkat en del som att matcher och träningar ställts in och restriktioner till en viss summa publik på matcher.

Innan jag började min praoperiod hade jag ingen aning om hur mycket olika saker man gör på ett kansli och hur många olika personer som jobbar med sina områden. Det är väldigt skiftande arbetsuppgifter som jag fått prova på, allt från att förbereda inför matcher till att lägga in uppgifter i medlemsappen vilket jag tycker har varit mycket positivt.

Jag har fått jobba med Mikael, Spolle, Gunnar, Hanna och Mirsad. Jag avslutade med att följa med Mirsad till en skola för att ha handboll som rastverksamhet. Sedan åt vi alla avslutningslunch och hade det trevligt och ja: Spolle gör ALLT! 

Tage Björkander
prao HK Malmö
Inställda inomhusträningar tillsvidare
2020-03-18 10:05
Denna information har skickats ut till Ledare i HK Malmö

Hej!
Med anledning av det ändrade läget gällande Coronasmittan och spridning av viruset har nya politiska beslut tagits som bland annat innebär stängning av gymnasieskolor och universitet med möjlighet att framöver också inbegripa grundskolor.

Eftersom vår sport, handboll, dessutom är en kontaktsport rekommenderar Svenska Handbollförbundet från och med nu att träningar med lagen hålls utomhus och med individuella övningar.

Vi från HK Malmö har därför avbokat våra ordinarie träningstider inomhus tillsvidare. Om och när det åter blir aktuellt att kunna träna inomhus och i grupp kommuniceras självklart ut till er Ledare så fort ändrade beslut och direktiv kommer till vår förenings kännedom från myndigheter och förbund.

Träning i grupp utomhus organiseras av laget själv utifrån dialog inom guppen och efter dialog med målsmän till barn och unga. Är du/ni tveksamma hur ni vill göra kontaktar ni sportchef dam och ungdom för grupper födda 2004 och äldre och kansli för grupper födda 2005 och yngre. Vår ambition är att komma ut med tips på hur spelare kan hålla i gång sin träning själva om detta blir långvarigt.

I länken nedan finns uppdaterad information från Skånes Handbollförbund samt länkar till relevanta myndigheter och förbund.


HK Malmö
Mikael Johansson, verksamhetschef
2020.03.18
Handbollsligan avbryts och slutspelet ställs in
2020-03-17 08:18

I går kväll kom beskedet från Svenska Handbollsförbundet att säsongen är över för vårt herrlag. Ingen sista omgång spelas i Handbollsligan och slutspelet ställs in. I sluttabellen hamnar HK Malmö därigenom på 2:a plats.


Besked om SM-guld, EC-platser, frågan om upp- och nedflyttning m.m. behandlas av SHF:s Tävlingskommitté och beslut kommer på fredag den 20 mars.


Vi kommer självklart återkomma med en summering av denna säsong för vårt herrlag i Handbollsligan men vi vill redan nu passa på att tacka spelare, ledare, partners, publik, funktionärer och alla andra som medverkat till att säsongen 2019/20 blev sportsligt framgångsrik med många minnesvärda matcher nationellt och internationellt.

Ny info om träning och Coronaviruset
2020-03-16 13:30

Denna information har idag skickats ut till HK Malmös Ledare

Det har kommit nya direktiv från Folkhälsomyndigheten angående träning och Coronaviruset. Folkhälsomyndigheten menar att det inte finns någon anledning att ställa in mindre lokala sammankomster såsom träningar för idrottsföreningar.

HK Malmö Kansli har därför i samråd med Ungdomskommitté och Sportchef Ungdom tagit följande beslut:

 

* Att pausa denna veckas träningar den 16-22 mars, inomhus i sporthallar

* Att Ni har möjlighet att träna igen från och med v. 13, den 23 mars 
* Varje lag meddelar senast torsdag den 19 mars kl. 15.00 till kansli@hkmalmo.se hur Ni tänker göra from måndag den 23 mars och framåt 
* Vi ber er samtidigt att ha en dialog inom laget och med föräldrar för ert beslut

På länken nedan finns information från Skånes Handbollförbund. Häri finns även vidare länkar till Svenska Handbollförbundet, Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten.


Beslutet gäller tills vidare men kan komma att ändras om vi får ny information eller nya riktlinjer som påverkar beslutet.

 


HK Malmö
gm Mikael Johansson
Verksamhetschef

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Flickor 05 (F14), 23/03 09:04 
Flickor 08 (F11), 22/03 05:58 
Pojkar 04 (P15), 20/03 18:37 
Flickor 08 (F11), 13/03 22:09 
Flickor 08 (F11), 09/03 22:28 
Pojkar 07/08 (P12/11), 24/02 19:04 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS