Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Fadderverksamhet i HK Malmö
2019-10-21 22:17
Här är fadderteamet för Flickor 09/10
I kväll var det Kick-off för HK Malmös fadderverksamhet. Dam- och herrspelarna fick möjlighet att bekanta sig med ledarna för de lag som de ska följa lite extra under säsongen. Många bokade in första träffen direkt.
Serieledning efter vinst borta mot Alingsås
2019-10-20 07:54
Otto och matchen lirare Magnus Foto: Bildbyrån
Lördagens seriefinal i Alingsås slutade med seger för HKM med 26-23 (13-11), och därmed övertog våra grabbar serieledningen.

Det var HKM som dominerade matchen i stort sett från början till slut. Våra grabbar ryckte åt sig initiativet direkt från start, och släppte egentligen inte taget under hela matchen. Ett litet orosmoln dök upp på himlen då Viktor Östlund skadade sig vid ledning 12-10 och fick utgå. Dock höll vi trots det fast vid tvåmålsledningen fram till paus, 13-11.

Viktors skada gjorde att vi fick disponera om trupperna i andra halvlek. Även Fredrik Lindahl och Anton Blickhammar hade lite småkänningar och utnyttjades främst i försvaret. Tim Hilding fick ta ett stort offensivt ansvar på nio meter, främst tillsammans med Daniel Ekman och Magnus Persson, och vi lyckades, trots omdisponeringarna, hålla upp en fullt godkänd offensiv även i andra halvlek. Men jag tycker att grunden till segern lades i vårt fina försvarsspel, kanske det bästa under säsongen så här långt.

Magnus Persson, släkten är värst tycker man säkert i Alingsås, utsågs till vår bäste spelare men även Anton Hellberg i holken som kom upp i lite drygt 42 i räddningsprocent, förtjänar ett extra omnämnande. Men även vårt kollektiva försvarsspel måste absolut framhållas.

Totalt sett en jättefin insats av hela LAGET som verkligen kämpade och slet igenom matchens samtliga sextio minuter. Det lovar verkligen gott inför framtiden.

Nu vidtar ett uppehåll för landslagsspel, och det kommer att ges tid för vila och rehab för de killar som så behöver. Viktors skada vet vi i skrivande stund inget om, utan vi får, tills besked kommer om hans status, hoppas att han är tillbaka inom en inte alltför avlägsen framtid. Vi går alltså in i uppehållet som serieledare, och den positionen hoppas vi såklart kunna behålla.

Våra målskyttar: Hampus 6, Magnus 6, Simon 5, Otto 4, Viktor 3 och Kassem 2.

Tommy Thysell
USM i helgen för F14
2019-10-18 13:39
Flickor 14 är "sist ut" för att spela steg 1 i USM. Denna gången har vi två lag som ska in i elden och det är ett lag med tjejer födda 2005 och ett lag med tjejer födda 2006.

HK Malmös 05-tjejer ska till Göteborg och ska där möta RIK, HK Country och BK Heid.
Ni följer hur det går för dem här

HK Malmös 06-tjejer ska ta sig E6:an upp till Helsingborg och möter där OV Helsingborg, GW Landskrona och Kalmar. Ni följer hur det går för dem här

Vi önskar självklart flickorna och ledarna ett stort lycka till! 
Resultat bildtävlingen: HK Malmö Group hugs
2019-10-17 15:55

Stort tack för alla fantastiska bidrag, den vinnande bilden kommer från detta glada tjejgäng,

HK Malmös F09/10. Grattis, en överraskning väntar.

Seger mot Sävehof bäddar för seriefinal på lördag
2019-10-16 23:49
Simon 10-målsskytt! Foto: Bildbyrån
HK tog en ny seger när vi var tillbaka i Handbollsligan efter det lyckade spelet i EHF cupen. Förra säsongens svenska mästare, IK Sävehof, fick vända hem tomhänta efter 28-24 (13-11) i HK favör.
Första halvlek var helt igenom jämn och inget av lagen förmådde ta någon ledning med mer än två bollar. Det var HK som fick sista ordet och kunde, genom ett mål på slutsignal av Fredrik Lindahl, gå till pausvila i ledning med 13-11.

Känslan, eller om det var en förhoppning, i paus var att gästerna från Partille skulle tröttna, dels spelade dom ett slitsamt försvarsspel och dels gick dom runt på få spelare på nio meter.
Nu blev det precis så, HK tog tag i taktpinnen och dominerade andra halvlek från start till mål. Enda gången vi sviktade lite var när Kassem fick utgå, efter att han fått en ful knätackling på låret med lårkaka som följd, och gästerna med tre raka mål gick från 12-17 till 15-17. Men därutöver kändes det på det hela taget ganska lugnt. Sävehof drog också på sig en del tvåminutersstraff då man gång efter annan, när våra grabbar trampade på med kraft i anfallen, hamnade på efterkälken i sitt offensiva försvar med utvisningar som följd.

På det hela taget en väl genomförd match av hemmalaget, och framförallt en lysande insats av Simon Nyberg som gjorde tio mål på elva skott. Så nära perfektion man kan komma alltså, och priset till vår bäste spelare gick utan nån större diskussion i juryn till honom. Överbetyg delar vi även ut till Daniel Ekman, som även han gör en förträfflig match med sex mål på sju skott och därtill fyra assists.
Till bäste spelare hos gästerna utsågs Jonathan Edvardsson.

Innan det kommande landslagsuppehållet nästa vecka har vi kvar att möta Alingsås uppe i Estrad, en tidig seriefinal alltså. Den ser vi fram emot.

Våra målskyttar: Simon 10, Daniel 6, Magnus 4, Otto 2, Hampus 2, Viktor 2, Fredrik 1 och Filip 1.
Publik: 907

Tommy Thysell  
Ikväll var ingen vanlig match. Ikväll spelade vi för Robban!
2019-10-16 21:34
Bilder: Samir Popaja
Kvällens match blev en gruvlig revansch från vårens nesliga förlust i Kvartsfinalserien. Med siffrorna 28-24 stod vi till slut som segrare när hesa Fredrik förkunnade att matchen var till ända.
Men matchen skiljde sig markant på en punkt från andra matcher. Det var ikväll som en av klubbens kulturbärare och trotjänare skulle avtackas. Jag pratar givetvis om Robert Månsson.
Robban spelade sin sista tävlingsmatch mot just Sävehof i den så snopna kvartsfinalserien från i våras.
Å därför blev också årets första match mot  Sävehof den mest naturliga match att hylla Robban.

Först såg vi till att avtacka Robban i VIP:en inför våra partners innan match. Vår högt ärade ordförande Jörgen höll ihop samtalet med Robban på ett som vanligt förträffligt sätt och Robban fick kort berätta om sin tid i klubben.
Därefter äntrade vår klubbchef Mikael scenen tillsammans med Sävehofs ordförande Patrik Brandt och där fick de ett avskalat och bra samtal där Patrik också hade en hälsning från Robbans gamla ungdomstränare. 
Innan avkast blev Robert avtackad men denna gång inför den 1000 hövdade publiken där han fick ta emot en specialsydd Matchtröja där baksidan var Sävehofs matchtröja och framsidan var HK Malmös.
Vidare fick han ta emot två videohälsningar. En från Sävehof och en från hans fru Josefin.

Efter denna ceremoni kunde matchen börja och som grädden på moset kunde vi avsluta denna handbollsfest med en klar seger över Sävehof.


BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Flickor 06/07 (F13/12), 20/10 17:36 
Flickor 08 (F11), 16/10 09:39 
Flickor 05 (F14), 10/10 21:45 
Flickor 04 (F15), 04/10 22:22 
Flickor 08 (F11), 30/09 11:04 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS