Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Alingsås borta i kväll
2018-10-19 10:36

Idag tar vi sikte på Alingsås för ett möte med förra säsongen semifinalmotståndare, Alingsås HK.

Förra säsongen mötte vi AHK hela sju gånger under våren, dels de två seriematcherna och dels de fem semifinalerna. Av dessa möten vann vi fem och förlorade två. Värt att beakta är att vi vann samtliga tre möten uppe i Estrad, vi får hoppas att det är ett gott omen inför dagens svåra bortamatch.

När man möter AHK, för övrigt precis som när man möter Sävehof, vet man på förhand, i stort sett, exakt vad man ställs inför. Båda lagen gör sina grejer, men dom gör det bra, och det gäller för oss att störa deras spel så att dom inte kan hålla sig till sina taktiska ramar. Detta lyckades vi inte riktigt med mot Sävehof. Om vi ska få poängen med oss hem, och kunna fira en skön helg, så gäller det nu att lämna rådjursögonen hemma, fälla ut lejonklorna och göra jobbet till 100%.


Statusen i truppen är att det råder osäkerhet kring såväl Magnus som Anton. Huruvida någon av dem kommer till spel avgörs troligen inte förrän efter uppvärmningen.
Oavsett detta är vi optimistiska och tror på två poäng för härliga HKM.
Matchen ser du på cmore play. Avkast klockan 19:00.
Hanna Popaja uttagen i U 16 landslaget
2018-10-17 12:39
Hanna Popaja uttagen i U 16 landslaget
HK Malmös Hanna Popaja, född år 2002, har blivit uttagen till U16 landslaget som ska spela Scandiberico Tournament den 22-24 november i Carmargo Spanien. Förutom Sverige deltar Norge, Portugal och Spanien i turneringen. 

Hanna Popaja deltog även i European Open i Göteborg i somras och får alltså nu chansen igen att vara med i U 16 landslaget. För att se hela landslagstruppen, se länken nedan.


HK Malmö riktar ett stort grattis till Hanna!

Constanta från Rumäninen i EHF Cupen
2018-10-16 12:11
HC Dobrogea Constanta från Rumänien blir HK Malmös motståndare när vi går in i kvalomgång tre inför gruppspelet i EHF cupen. Constanta ligger vid Svarta Havet, ca 22 mil öster om huvudstaden Bukarest. Constansa slog ut tjeckiska Talent Robstav i den andra omgången. Vi börjar på hemmaplan i Baltiska Hallen lördagen den 17/11, vi återkommer med tid för avkast. Returen sker veckan efter i Constanta.
Inför Sävehof hemma
2018-10-15 19:28
Fredrik Lindahl är tillbaka Foto: Bildbyrån
HK Malmö tar på tisdagskvällen emot Partillelaget Sävehof i Handbollsligan. De två senaste matcherna har spelats på bortagolv och har bjudit på säsongens bästa match, segern nere i Ystad mot YIF, och nu senast säsongens sämsta insats uppe i Skövde. Mot Skövde hade vi ett försvar som påminde om en schweizerost, halvtaskiga avslut och mängder av tekniska fel, varav de flesta utgjordes av felpassningar rakt i motståndarnas händer med kontring och mål som följd. Lägg till detta att våra målvakter inte hade någon av sina bättre dagar, samt naturligtvis att motståndarna gjorde en jättebra match. Därför blev det också till en tung förlust med 29 - 35. 

Nu står vi öga mot öga med förra årets kvartsfinalmotståndare IK Sävehof, och då vill vi se en återkomst av spelet från Ystad Arena. Det finns alla förutsättningar för detta, vi har naturligtvis inte gått från att vara ett bra till ett dåligt handbollslag på en knapp vecka. Förhoppningsvis får vi också tillbaka Fredrik Lindahl, en av våra två vänsterhänta spelare på nio meter som var frånvarande i Skövde, men däremot är det mer tveksamt med Magnus Perssons medverkan. Han behöver nog lite mer tid för att läka sin spricka i tummen. 

Dagens motståndare, IK Sävehof, en av de klassiska klubbarna i svensk Handboll, ser i mångt och mycket ut på samma sätt som förra säsongen. Mycket kretsar kring deras niometersuppställning, främst William Bogojevic, men även deras sylvassa kantspelare är värda att hålla ett extra öga på. En ny målvakt, Agust Eli Björgvinsson har anslutit från Island för att ersätta Per Sandström, och en ny mittsexa, Christoffer Brännberger, har kommit hem till Handbollsligan från Tyskland.

Våra grabbar är inställda på att visa att den mindre goda insatsen i Skövde var en engångsföreteelse och går naturligtvis för två poäng. Vi hoppas på hjälp från våra supporters i publiken, till att börja med att alla stämmer in i vår allsång, ”Tillsammans”.
Gunnar Wibisono ny sponsoransvarig i HK Malmö
2018-10-15 13:44
Gunnar Wibisono, ny i HK Malmö

Idag hälsar vi Gunnar Wibisono välkommen som ny sälj- och sponsoransvarig i HK Malmö.


Gunnar kommer närmast från en liknande tjänst i Lugi handboll. Gunnar är 57 år och bor på Limhamn. Gunnar arbetade med försäljning i Malmö Redhawks under en tioårsperiod och har därigenom en intressant bakgrund och stark koppling till upplevelser och idrottsevents. Förutom tiden i Redhawks arbetade Gunnar många år på Restaurang Etage med nöjesevents under dåvarande ägaren Percy Nilsson.


- Med Gunnar får vi ett ökat fokus på vår säljverksamhet och på vår sponsorvård, vilket är viktigt för klubbens fortsatta utveckling, säger Jörgen Rasmusson ordförande i HK Malmö. 


- Gunnar kommer att bli en viktig kugge för att fortsätta utveckla och bredda HK Malmös roll och betydelse för ett hållbart Malmö. Samhällsbärande projekt blir en allt viktigare del i en modern idrottsförenings arbete, säger Mikael Johansson klubbchef i HK Malmö.


- För mig känns det som att komma hem i och med att jag nu börjar mitt arbete som sälj- och sponsoransvarig i HK Malmö. Jag känner igen mig från mina år i Redhawks i det entreprenörskap och i den framåtanda som präglar klubben, säger Gunnar Wibisono tillträdande sälj- och sponsoransvarig i HK Malmö.


Vi hälsar Gunnar välkommen till HK Malmö och önskar honom lycka till!

Förlust mot Skövde
2018-10-10 21:31
Anton utsägs till HK Malmös bäste spelare. Foto: Bildbyrån

HK Malmö åkte på en riktig stjärnsmäll uppe i Skövde mot säsongens stora positiva överraskning i Handbollsligan IFK Skövde. Västgötarna var helt överlägsna och vann med 35-29 (20-13). Skövde fick därmed en gruvlig revansch för de sju raka förlusterna mot HKM innan dagens match.

Första halvlek kom att bli en av våra mindre lysande halvlekar och ett pausunderläge på 13-20 går liksom inte att snacka bort. Vårt försvar läckte, vi gjorde en uppsjö av tekniska fel och vi envisades med att skjuta i golvet på en målvakt som satt ner väldigt tidigt. En trist period var när vi skapat kontakt och gått från 7-12 till 10-12 då gör vi bl a tre tekniska fel och hastigt och mindre lustigt stod det 10-17 och uppförsbacken blev återigen väldigt brant. Det var där och då som vi förlorade matchen.


Andra halvlek fortsatte ungefär på samma sätt som den första slutade, med Skövde som det dominerande laget och deras ledning skenade iväg till som mest tolv mål, 33-21. De sista tio minuterna samlade vi ihop trupperna något och reducerade förlusten till slutresultatet 29-35.

Tim Hilding kom in på plan de sista ca 15 minuterna och gjorde bra ifrån sig. Två mål och en assist blev hans facit. Till HKMs bäste spelare utsågs Anton, vilket får sägas vara helt ok.

HKM kom till spel utan sina båda vänsterhänta niometersspelare, Magnus Persson med en spricka i handen och Fredrik Lindahl som insjuknade matchdagen. Huruvida deras frånvaro hade någon avgörande inverkan på resultatet är knappast troligt, men det märktes förstås att vi saknade dessa båda spelskickliga vänsterhänta alternativ på nio meter.

Finns det något vi kan ta med oss från dagens match då? Nä knappast, utan bara att glömma den illa kvickt, och ladda om batterierna till på tisdag då vi tar emot Sävehof hemma i Baltiskan.

Våra målskyttar: Adam 6, Anton 4, Binai 4, Nisse 3, Jim 2, Hampus 2, Simon 2, Tim 2, Mattias 1, Otto 1, Kassem 1 och Robban 1.

Nästa match
Nyheter från våra lag
Pojkar 04 (P14), 18/10 14:42 
Flickor 04 (F14), 15/10 09:45 
Flickor 04 (F14), 15/10 08:48 
Flickor A (F15/16), 07/10 22:36 
Pojkar 04 (P14), 07/10 21:20 
Flickor 04 (F14), 02/10 07:34 
 
KÖP DIN BILJETT HÄR
HANDBOLLSLIGAN
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
LIGASPONSORER
MEDIAPARTNERS