Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Hampus Olsson leder skytteligan
2020-02-25 00:19
Hampus Olsson Arkiv: Bildbyrån
Efter kvällens match mot Eskilstuna GUIF som HK Malmö vann med 31-25 gick Hampus Olsson upp i skytteligaledning efter sina 12 mål. Totalt har Hampus gjort 164 mål på 27 matcher. Hampus leder också MEP-ligan och är därigenom för närvarande rankad som Handbollsligans mest effektiva spelare. Fem omgångar återstår för HKM innan slutspelet börjar (RIK, Alingsås och Hallby hemma samt Varberg och Sävehof borta).
ESKILSTUNA GUIF på hemmagolv
2020-02-23 16:25
Daniel Ekman i fokus! Arkiv: Bildbyrån

Senaste matchen, hemma mot Lugi, innebar till ungefär 95 % stor vånda, men också 5 %, under matchslutet, härlig eufori. Är det någon annan idrott som kan möblera om sinnesstämningarna på så kort tid som handboll?? Jag tvivlar på det. Härliga poäng naturligtvis, och tesen att de flesta jämna handbollsmatcherna avgörs först under matchens sista 10-15 minuter, bekräftades än en gång.


Mycket snack om domarnas insats efteråt från båda lägren, mest dock från lundahåll. Men efter att ha sett om matchen så kan jag konstatera att de tveksamma domsluten fördelades relativt lika mellan lagen. Skillnaden var att någon tveksamhet som drabbade Lugi kom mot slutet av matchen och uppmärksammades därför kanske lite extra.


Nu hälsar vi Guif Eskilstuna välkomna till Malmö och Baltiska Hallen. Guif har två starka insatser att falla tillbalka på, seger hemma mot Önnered samt en stark bortamatch, förlust med uddamålet, mot Skövde. Vi får alltså inte heller denna gång stirra oss blinda på tabellen, utan Guif kommer att bli en hård nöt att knäcka. Jag hoppades att vi skulle få en duell mellan skytteligans ledarduo, Hampus Olsson och Guifs Eric Johanson, båda med 152 fullträffar, och en brödraduell mellan Daniel Ekman och Guifs Marcus Ekman. Men såväl Eric som Marcus är skadade och spelar troligen inte. Håll ett extra öga på Robin Andersson Dickfors, där har Guif en spelare som spelar en kul och sevärd handboll. Robin är son till kultspelaren från 70-talet Bo ”Bobban” Andersson, som gjorde en säsong hos IFK Malmö, och som också han spelade en kul och sevärd handboll. På bänken i Guif styr och ställer vår HKM-bekante Zoran Roganovic, en säsong hos HKM, men desto fler i Lund. Vi välkomnar Zoran med en varm applåd tycker jag.


HKs status är densamma som senast. Viktor MR-röntgade sin nacke i veckan, och man kunde konstatera att det inte förelåg någon skada av allvarligare natur. Hans återkomst på planen ligger nu helt i händerna på vår fysiochef, Heine Rosdahl, som är en försiktig general. Vi gillar faktiskt försiktiga generaler i dessa sammanhang.


Programblad 24 febr Guif(1).pdf »


Välkomna alla till Baltiskan på måndag, avkast kl.19:00. 

Tillsammans!     


Tommy Thysell

HK Malmö filmen
2020-02-18 13:48
Vi är alla I SAMMA LAG. På planen, på bänken, på läktaren. Det är DEN känslan vi alltid bär med oss.
Derby de la Autostrada
2020-02-16 20:53
Actionbild från i höstas Arkiv: Bildbyrån

Två utflykter till Ystad med matcher mot stadens båda lag, IF och IFK, resulterade i blandat utfall. Först förlust mot YIF i en match som vi väl inte var direkt nöjda med. Men å andra sidan kan man kanske, men bara kanske, köpa en förlust på bortagolv mot di´vide. Därefter, i fredags, blev det en klar vinst, 31-22, mot Ystads röda lag, IFK, efter en på det stora hela bra insats av grabbarna. Vi håller därmed vår position i toppen av tabellen, och som det verkar kommer striden om de två översta platserna i tabellen att stå mellan oss, Alingsås och Kristianstad. Möjligen kan Skövde, om alla tecken står rätt i skyn för dem, och resultaten går deras väg, blanda sig i den striden.


Nu hälsar vi Lugi, för första gången denna säsong, välkomna till Baltiskan. De tidigare två mötena denna säsong inne i ”Biblioteket” har inneburit en förlust, i serieupptakten, och en vinst för oss vid höstmötet i november. Lugi har, tycker jag, varit lite ojämna. Främst beror detta kanske på deras många unga spelare som kan ha svårt att prestera på en jämn nivå under säsongen. Klart är emellertid att om ungdomarna spelar på sin högsta nivå så är Lugi ytterst svåra att besegra. 


Deras främsta offensiva vapen är snabbe Lucas Pellas på deras vänsterkant, och han är en, av flera, som vi behöver hålla under lite extra uppsikt. För vår egen del ser det bra ut, vi har skaffat oss ett fint utgångsläge inför avslutningen av serien, och i mina ögon har såväl Alingsås som Kristianstad ett något svårare restprogram än vårt. Det gäller förstås att inte sätta ner några fötter fel, utan verkligen dra nytta av vårt fina utgångsläge, vilket vi gör bäst genom att inte sväva iväg i framtiden, utan att leva efter den tråkiga, men kloka, devisen ”en match i taget”. Den match som vi därför nu lägger all fokus på är tisdagens match i Baltiskan mot Lugi, som alltså är säsongens tredje ”Derby de la Autostrada”.


Efter att Hampus Nygren förirrat sig ut i environgerna en och en halv säsong, kan vi nu hälsa honom välkommen tillbaka till Baltiskan, och då tar vi såklart i lite extra i vår allsångsdänga ”Tillsammans”. Avkast tisdag kl.19:00. 


Programblad Lugi 18 febr.pdf »


Välkomna alla!!  /TT                                                              
Hampus Nygren tillbaka i HK Malmö
2020-02-14 15:43
Hampus åter i HK Malmö Arkiv: Bildbyrån

HK Malmös tidigare lagkapten och mittsexa Hampus Nygren är tillbaka i HK Malmö.  


”Vad ska man säga, en fantastisk chans och det ska bli jättespännande att hoppa in i hetluften igen. Jag är så klart väldigt tacksam för min tid i HK Ankaret och hur föreningen generellt arbetar samt den snabba hanteringen när nu frågan kom från HK Malmö”, säger Hampus Nygren.


”Hampus blir en viktig del i vår satsning som nu har möjliggjorts via HK Ankaret. Ett gott samarbete är A och O och vi ser fram emot att komma till Borgebyhallen under kommande försäsong och spela en träningsmatch” säger Jörgen Rasmusson, ordförande i HK Malmö.

 

”HK Ankaret är en förening som vill möjliggöra att spelare får chansen att spela i högsta ligan och få vara med om något så häftigt som ett SM slutspel. När HK Malmö hörde av sig och efter bra dialog med Hampus och vår egen tränare var det självklart att vi stöttade Hampus i hans beslut när möjligheten dök upp" säger Patrik Romberg, ordförande i HK Ankaret.

 

Hampus är spelklar direkt och är med i spelartruppen inför kvällens bortamatch mot IFK Ystad. 


Välkommen tillbaka till HK Malmö Hampus!


 


Årets match som spelas till förmån för Barncancerfonden Södra
2020-02-12 12:13
SAVE THE DATE. Datumet närmar sig för kvällen då vi spelar vår årliga match till förmån för Barncancerfonden Södra. Som vanligt blir det en match med tävlingar, aktiviteter och en härlig inramning. Följ vår nedräkning fram till Game Day 12 mars.
Nu ser vi till att fylla Baltiska Hallen till sista plats. Varmt välkomna!
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Pojkar 07/08 (P12/11), 24/02 19:04 
Flickor 06/07 (F13/12), 04/02 07:21 
Flickor 05 (F14), 29/01 14:23 
Pojkar 07/08 (P12/11), 21/01 09:43 
Pojkar 07/08 (P12/11), 21/01 09:40 
Pojkar 07/08 (P12/11), 21/01 09:36 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS