Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Johannes Larsson gör comeback i HK Malmö
2019-05-13 17:00
Arkiv: Bildbyrån Johannes Larsson går från IFK Kristianstad till HK Malmö

Lagbygget inför kommande säsong fortsätter. HK Malmö är glada att kunna presentera kantspelaren Johannes Larsson som skrivit ett två-årskontrakt med klubben. Den 28-årige höger 6:an gör comeback i HK Malmö efter sju säsonger i IFK Kristianstad. Senast Johannes spelade i HK Malmö var säsongen 2011/2012. Johannes ansluter till truppen den 1 juni.

 

- Med Johannes får vi inte bara en säker avslutare på kanten utan en stabil spelare med internationell erfarenhet som gör jobbet både framåt och bakåt. Johannes har haft en fin utveckling under åren i Kristianstad, säger Stian Tönnesen tränare i HK Malmö.


- Det känns väldigt spännande att få möjligheten att komma tillbaka till Malmö och det ska bli roligt att få börja om i ett nytt lag och försöka bidra så gott jag kan med den erfarenheten jag har samlat på mig under de sju säsonger sen jag sist sprang in i Baltiska Hallen som hemmaspelare, säger Johannes Larsson.


- Vi är mycket glada att Johannes valt HK Malmö i sin fortsatta handbollskarriär. Johannes känner vi sedan tidigare som en väldigt ödmjuk och lojal kille och som alltid ger 100 procent för laget, säger Jörgen Rasmusson ordförande i HK Malmö.

Spelare i HK Malmö misstänkt för dopning
2019-05-12 18:47

En spelare i HK Malmö har i en dopingkontroll testats positivt för en förbjuden substans. Ärendet utreds nu av RF:s dopingkommission. Spelaren är tills vidare avstängd från all verksamhet i HK Malmös namn.

 

Det som nu inträffat kom som en chock för oss i HK Malmö och har självklart påverkat stämningen i föreningen och spelartruppen. 

 

Vi vill vara tydliga med att dopning på inget sätt är något som hör hemma inom idrotten och strider helt mot vår värdegrund och vad vi står för som förening. 

 

Vi får dock inte glömma att det finns en tragisk sida av detta som får stora konsekvenser för personen i fråga och för hans familj. Vi ser även människan bakom det som har hänt och ska i den svåra situation som nu uppstått försöka hjälpa honom igenom detta på bästa sätt utifrån de förutsättningar som nu råder.

 

I det kontrakt som skrivs mellan HK Malmö och spelaren står det tydligt att spelaren ska efterleva RF:s dopningsbestämmelser. Enligt ingånget avtal mellan HK Malmö och spelaren har föreningen rätt att i förväg häva avtalet om spelaren bryter mot RF:s dopingbestämmelser. 

 

Vi för i skrivande stund en fortlöpande dialog med spelaren som har ett inplanerat möte med dopingkommissionen. HK Malmö kommer därefter fatta ett beslut om hur föreningen ska gå vidare i ärendet.

 

Vi vill än en gång poängtera att vi i HK Malmö tar avstånd från det inträffade men ska ge spelaren stöd och hjälp som arbetsgivare, så länge vi är det.

 

Den aktuella spelaren har valt att inte uttala sig förrän RF fattat beslut i ärendet. Detta med respekt för den rättsliga processen och för att undvika spekulationer som kan åsamka familj, HK Malmö och sporten ytterligare skada.

 

Jörgen Rasmusson, ordförande HK Malmö

 HK Malmö Årets idrottsförening
2019-05-11 06:27

HK Malmö har på Föreningsgalan av Malmö Stad utsetts till årets idrottsförening 2019. Vilken glädje, vi är så stolta och glada och delar priset med alla medlemmar, volontärer, supportrar, partners och sponsorer. Vi är i SAMMA LAG. Ni är alla delaktiga i detta pris ❤️🖤.


Motiveringen

”Årets Idrottsförening HK Malmö bildades 2007 och har på relativt kort tid etablerats i toppen av svensk handboll på herrsidan. År 2017 gick HK Malmö och Dalhems IF ihop med ambitionen att på sikt både ha ett herrlag och ett damlag på seniornivå. Årets förening satsar inte bara på elit utan ungdomssektionen har växt och idag finns det 25 lag i olika åldrar och ett lag för ungdomar med funktionsnedsättning. Årets Idrottsförening lever sin värdegrund som innebär att alla spelar i samma lag – på planen, på bänken, på läktaren och vidare ut i samhället”.

Finalsteget i USM
2019-05-08 13:20
Foto: Samir Popaja och Gustav Eneberg
Här är bilder på våra lag under finalspelet i Uppsala den 3-5 maj. 
USM dag 2
2019-05-04 22:05
Edvin Puig Ursby
F16 startade dagen med att möta Skånela. Malmö startar starkt där Lena Zivanovic och Donia Osman gör en riktigt fin första halvlek, anfallsmässigt. Tyvärr räckte det inte med ett fint anfallsspel utan ett något ostrukturerat försvar hjälpte Skånela att dra ifrån till en halvtidsledning med 18-14. Skånela skruvade upp tempot i andra halvlek och drog ifrån ytterligare därifrån orkar inte HK Malmö hämta sig.  Matchen slutade 33-21. 

I den sista gruppspelsmatchen står H43 på andra sidan. Malmö startar starkt och drar ifrån till 4-0. Tack vare ett stabilt försvar och fina räddningar lyckas man hålla nollan fram till sjunde minuten. Därefter kommer H43 tillbaka. Matchen är jämn och det spelas fin handboll från båda lagen. Med ställningen 15-16 drar Malmö på sig två utvisningar som H43 nyttjar väl och lyckas att skapa sig en lucka. Man gör en sista kraftansamling och lyckas jobba sig tillbaka in i matchen och är nästan ikapp med ställningen 20-22 men tyvärr når man inte hela vägen och H43 kan säkra segern. Matchen slutar 21-26.

P14 gick in med möjligheten att nå en semifinalplats men fick en tuff start på matchen. Önnered visar varför de vunnit sina två tidigare matcher och var oerhört starka. Önnereds målvakt är omutlig och spikar igen fullständigt. Malmö kämpar sig in i matchen men kommer aldrig riktigt nära. Malmö ligger under med 14-7 när domaren blåser av för halvtidspaus. I andra halvlek spelar Malmö 7 mot 6 i ett försök att komma ikapp. Man lyckas krympa ner avståndet till 23-20. Men Önnered lyckas få in ett mål precis innan slutsignalen går så slutresultatet blev 24-20. Värt att nämna är definitivt Edvin Puig Ursby som gjorde en fin match och bjöd på handbollsgodis i form av ett vackert inspel till M6 bakom nacken.

Imorgon väntar spel om 7-8 plats för båda lagen.
USM dag 1
2019-05-03 22:33
Emilia Jorgovanov in action.
P14 fick en tuff start på USM helgen med en förlust mot ett starkt H43 med 16-17. I match nummer två krävdes poäng mot IFK Skövde för att semifinalhoppet skulle finnas kvar. Efter en jämn första halvlek lyckas Skövde skapa sig en fyramålsledning i andra halvlek. HK Malmö kämpade sig tillbaka in i matchen och kvitterade till 20-20 med tre minuter kvar att spela. Vid ställningen 21 lika har Malmö bollen och chans att avgöra matchen. Skövedes målvakt ville annorlunda, han gör fyra frilägesräddningar under matchens sista 40 sekunder innan HK Malmös sista skott precis passerar utsidan av stolpen. Slutresultatet blev alltså 21-21. Fina prestationer i HK Malmö gjordes av Amadeus Castillo Lindberg och Isak Hasanic Holmgren.

F16 fick i första matchen möta värsta tänkbara motstånd, favorittippade IK Sävehof. HK Malmö börjar stark och tar ledningen med 6-4 tack vare fint försvars- och målvaktsspel. Efter 20 minuter skruvar Sävehof upp tempot och visar varför just de är favorittippade, vi orkade inte stå emot deras breda bänk och Sävehof gick till halvtidsvila med 14-9. Malmö Försöker kämpa sig in i matchen igen men Sävehof är tyvärr för starka och drar ifrån ytterligare. Slutresultatet blev 24-15.  Emilia Jorgovanov gjorde en mycket fin första halvlek med mål och fixade straffar samt ett fint försvarsspel matchen igenom. Hanna Popaja stod också för ett par härliga räddningar. 

Trots dagens resultat lever semifinalhoppen. 

Nedan kan ni följa lagen.
Tack för allt stöd! Vi ses säsongen 19/20!
Nyheter från våra lag
Pojkar 04 (P14), 14/05 22:51 
Flickor 05 (F13), 12/05 21:34 
Pojkar 07/08 (P11/10), 12/05 11:46 
Pojkar 07/08 (P11/10), 12/05 09:19 
Pojkar 07/08 (P11/10), 12/05 09:16 
Pojkar 04 (P14), 12/05 04:05 
 
#VISTÄLLERUPP
KÖP DIN BILJETT HÄR
HANDBOLLSLIGAN
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
LIGASPONSORER
MEDIAPARTNERS