Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Hampus Olsson förlänger med HK Malmö
2019-12-05 07:44
Hampus Olsson Arkiv: Bildbyrån

HK Malmö har kommit överens om en kontraktsförlängning med Hampus Olsson. Hampus är inne på sitt andra år som spelare i HK Malmö och har utvecklats till en av lagets viktigaste spelare. Hampus ligger för närvarande på fjäde plats i Handbollsligans skytteliga med 83 gjorda mål.  Det nya 2-åriga avtalet sträcker sig över säsongerna 2020/21 och 2021/22.

                         

- Det känns verkligen kul och inspirerande att få fortsätta den resa vi påbörjat som lag och självklart hoppas jag att vi kan vara med och slåss om SM guldet senare i vår och även kommande år. Jag känner att jag utvecklats på ett positivt sätt i HK Malmö under Stians ledning och europacupspelet har gett mersmak och förhoppningsvis når vi gruppspelet nästa år så att vi får fler internationella matcher säger Hampus Olsson.

 

- Hampus är ett föredöme på och utanför plan och hans utvecklingskurva går åt helt rätt håll. Hampus är en mycket viktig pusselbit i vårt lagbygge säger tränaren Stian Tönnesen.

 

- För oss i HK Malmö är det en stor glädje att kunna behålla Hampus i klubben i ytterligare två säsonger. Det är ett kvitto på att han trivs och det ger oss ökade möjligheter att fortsatt vara ett topplag i Handbollsligan med siktet inställt på att ta SM Guld säger Jörgen Rasmusson ordförande i HK Malmö.

Nyhetsbrev #viställerupp
2019-12-02 10:50
#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan genomför. Satsningen är samtidig ett sätt för oss inom handbollen att kommunicera de positiva värden som handbollen står för. 

Under hösten har HK Malmö med stöd av våra särskilda #viställerupp-partners Byggnadsfirman Otto Magnusson, Climat 80,  Lindab, Löddeplåt och RSA El & Data byggt upp en organisation och genomfört en mängd olika aktiviteter. Ni kan ta del av detta i bifogat nyhetsbrev.

Under år 2020 kommer vi vidareutveckla och fördjupa vårt engagemang i Malmös skolor för att introducera Softhandboll och vi kommer även fortsätta säkerställa att våra barn och unga får idrotta i en trygg föreningsmiljö.

HK Malmö förlänger med Stian
2019-11-29 14:03

HK Malmö har kommit överens om en kontraktsförlängning med tränaren Stian Tönnesen. Stian är inne på sitt fjärde år som tränare och var dessförinnan även tre år i HK Malmö som spelare. Det nya 2-åriga avtalet sträcker sig fram till den 31 maj år 2022.

                         

- Det känns roligt och inspirerande att få fortsätta jobba med laget och utveckla spelarna. Kan jag i min roll vara med och påverka att unga spelare runtom i Skåne väljer HK Malmö för att nästa kliv i sin handbollskarriär är det väldigt positivt säger Stian Tönnesen.

 

- För oss i HK Malmö är det en stor glädje att kunna behålla kontinuiteten på tränarsidan då vi har som ambition att fortsatt vara ett topplag i Handbollsligan med siktet inställt på att vinna SM Guld. Vi vill också etablera oss för fortsatt spel i Europa. Stian Tönnesen har rätt profil för detta uppdrag och han är en mycket viktig pusselbit för att forma lagbygget, säger Jörgen Rasmusson ordförande i HK Malmö.Seger mot YIF och serieledning
2019-11-29 00:09
HK tog en övertygande seger mot Ystads IF, då vi vann kvällens toppmöte i Baltiskan med 28-25 (13-10).

Låt det bli sagt direkt, HK gjorde en alltigenom lysande insats. Åtminstone fram till sex minuter före slutsignal då våra grabbar ledde med 27-20, varefter vi släppte lite på tyglarna, vilket i och för sig är ganska naturligt, och gav YIF utrymme att snygga till siffrorna lite. Men som sagt, en klar och odiskutabel seger.

Anton gjorde 1-0 efter 56 sekunder och därefter var vi i stort sett inte hotade. Ett lysande försvarsspel, förutom att vi kanske låg lite långt från Kim Andersson i vissa läge, kombinerat med ett lika lysande målvaktsspel av Anton Hellberg, gjorde att gästerna inte kom i närkontakt.
Andra halvlek fortsatte på samma tema, YIF försökte men kom aldrig riktigt nära. Det avgörande rycket kom sedan när HK gick från 17-15 till 23-15, och därmed var saken klar.

Som sagt en jättebra match av våra grabbar. Målvakt och försvarsspel, första och andrafaskontringar och ett kvickt och fyndigt uppställt anfallsspel. En finfin provkarta på handbollens alla beståndsdelar helt enkelt. Nu gäller det förstås att hålla i detta inför det fortsatta ligaspelet. Vi kan såklart inte kräva att spelet ska vara på denna nivå varje match, men varje match kräver absolut full koncentration och fokus, och det måste vi leverera.

Priset till får bäste spelare gick till Anton Hellberg som återigen bröt igenom 40% gränsen för antal räddningar. Men det fanns gott om utmanare till Anton om utnämningen, och alla grabbarna gör absolut ett fullgott dagsverke.

Priset till bäste spelare i YIF gick till Kim Andersson.

Våra målskyttar: Hampus 7, Magnus 6, Tim 4, Fredrik 4, Anton 3, Kassem 2 och Daniel 2.

Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån

Tommy Thysell
Tim Hilding tar kliv framåt
2019-11-27 20:50
Tim Hilding stormar fram Arkiv: Bildbyrån
Du startade i Europacupmatchen borta mot Berlin i helgen hur kändes det?
- Inspirerande, bara kul att spela inför så mycket folk

Var du förvånad?
- Nej faktiskt inte, Simon kan inte spela non-stop

Du fick spela hela första halvlek, hur tyckte du att det gick?
- Bra, särskilt bakåt. Jag bidrog på ett bra sätt i 2:a fasspelet och hade ett skott i insidan av stolpen

Hur tycker du att det gått annars i år?
- Det har gått bättre och bättre, jag känner att jag förtjänat att få spela mer i år.

Utveckla?
- Jag har visat mer vilja, har tränat mer och bättre och varit mer noga med kosten. Det ger resultat. Sedan jag kom från Ljunghusen har jag ökat i vikt från 82 kg till 92 kg.

Hur ser du på att du spelat på kanten sedan Nisse opererades?
- Jag spelar där tränaren placerar mig. Jag har spelat vänstersexa lite grand tidigare men det var några år sedan.

Dags för Ystads IF i Handbollsligan hur ser du på den matchen?
- Inspirerande att möta ett annat topplag, jag hoppas på att det kommer mycket folk. Det triggar mig lite extra.

Lycka till mot YIF!
- Tack.

Toppmatch mot Ystads IF
2019-11-27 18:37
Hampus Olsson in action Arkiv: Bildbyrån

Det blev, naturligtvis inte helt oväntat, respass ur EHF-cupen då vi ställdes mot tyska topplaget Füchse Berlin. Vi är, och ska så vara, mycket stolta över vår insats, då vi i tre av fyra halvlekar spelade helt jämnt med rävarna från Berlin. Endast första halvan av hemmamatchen, innan vi skakat av oss respekten för tyskarna, lyckades vi inte riktigt hålla emot. Vi hoppas naturligtvis att denna insats, framförallt matchen i rävarnas gryt i Berlin, kommer att lyfta oss ytterligare, mest mentalt kanske med insikten om att vi nu vet vad vi verkligen kan prestera, inför det fortsatta spelet i Handbollsligan, som vi nu helt kan koncentrera oss på.


Handbollsligan tar nu fart igen med toppmatch mot Ystads IF. YIF är det lag vi senast förlorade mot i Ligan hemma i Baltiskan, och den förlusten hoppas vi inte kommer att upprepas. För övrigt har vi nu elva raka utan förlust i Ligan.


YIF kommer till spel med i det närmaste samma manskap som senast. Skillnaden är att Malmö HP fostrade Dalibor ”Dado” Doder är kvitt sin skada som han ådrog sig under försäsongen och som fördröjde hans debut i YIF-tröjan. Vi hälsar naturligtvis ”Dado” välkommen hem till Malmö, men vi kommer tyvärr inte att kunna visa honom någon större gästfrihet, utan vi kommer som alltid att stänga igen de ingångar genom vårt försvar som gästerna tror sig kunna nyttja. För övrigt är det lite av ödets ironi då den danske playmakern Henrik Knudsen, som ersatte ”Dado” på korttidskontrakt, slet av hälsenan i samma match som ”Dado” var tillbaka på planen.


Statusen för HK är likartad som tidigare. Mattias Kvick och Viktor Östlund är de som är närmast återkomst på planen. Men deras respektive åkommor är svårbedömda och några chansningar, som skulle kunna leda till ytterligare längre frånvaro, tror jag inte lagledningen kommer att ta. Men vi längtar alla till att få se killarna tillbaka igen på golvet.


En jämn och tuff batalj tror jag mig kunna utlova, men tvåmålsseger, 28-26, räcker väl gott. Eller hur?

Avkast torsdag 28/11 kl.18.30. Varmt välkomna alla!  


Tommy Thysell
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Pojkar 07/08 (P12/11), 28/11 20:43 
Pojkar 07/08 (P12/11), 28/11 20:36 
Pojkar 07/08 (P12/11), 28/11 20:19 
Pojkar 07/08 (P12/11), 27/11 19:17 
Pojkar 07/08 (P12/11), 25/11 20:13 
Pojkar 07/08 (P12/11), 24/11 12:23 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS