Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Oavgjort mot Önnered
2018-12-11 08:28
Blickhammar Arkiv: Bildbyrån

Det blev för första gången denna säsong delad pott för HKM då vi spelade 26-26 (14-12) mot gästande Önnereds HK.

Visst som hemmasupporter tycker man såklart att vi borde kunna vinna en sådan här match, och chanser till vinst saknades inte, men det kunde också ha blivit förlust. Så ska vi vara ärliga, och det ska vi, så var nog trots allt ett oavgjort resultat rättvist.

ÖHK spelade en snabb och sevärd handboll från start, och jag fick tidigt känslan att detta skulle bli en tuff afton. Dock spelade gästerna stundtals lite vårdslöst försvarsspel vilket gav ett antal spel i numerärt underläge för dem. T ex knuffade deras David Sandberg brutalt omkull Binai i en kontring vilket resulterade i direkt rött kort. Därtill ska läggas att göteborgarna drabbades av en skada på Daniel Blomgren, en av deras bättre spelare, som fick transporteras till akuten med befarat brott på tummen.
Första halvlek var på det hela taget en jämn tillställning, men våra grabbar lyckades i slutminuterna vända underläge på 10-12 till pausledning 14-12.

Känslan inför andra halvlek var ganska optimistisk, men ÖHK tänkte inte ge sig så lätt. De kom också tämligen snabbt ikapp oss i målprotokollet, och därefter var det jämnt skägg tills slutet närmade sig. Då kunde Önnered, precis som i första halvlek, gå ifrån till en tvåmålsledning. Hemmagrabbarna lyckades dock, än en gång, vända på steken i slutskedet och gick från 23-25 till 26-25. Men det lyckades oss inte att hålla undan utan ÖHK kvitterade på straff med sju sekunder kvar.

Positiv att ta med oss inför kommande äventyr var, att trots att spelet inte klickade direkt, så kämpade vi och gav allt vi hade fram till slutsignal. Jo men visst, det tar vi med oss.

Adam och Otto är fortfarande inte spelklara, medan Hampus, Tim och Anton var tillbaka i truppen. Avsikten var att spara på Anton, vi har ju match igen redan på onsdag, men Stian och Konrad kände sig tvungna att sätta in honom med cirka tio minuter kvar då läget började kännas prekärt.

Till bäste spelare hos gästerna valdes Mirko Vicentijevic, medan Robban fick motsvarande utnämning i hemmalaget. Tyvärr felade kommunikationen mellan juryn och speakern varför fel spelare för HKM annonserades.
Även Jim och Mattias och Robin gjorde bra ifrån sig.

Match igen redan på onsdag då vi möter Lugi inne i Lund. Det gäller att ladda om batterierna tills dess för då behöver vi komma upp ett par snäpp om vi ska kunna rå på lundensarna.

Våra målskyttar: Jim 7, Robban 7, Fredrik 3, Binai 2, Kassem 2, Mattias 2, Nisse 1, Magnus 1 och Anton 1.

Publik: 572

Match mot Önnered
2018-12-09 13:13
Glada HKM spelare Arkiv: Bildbyrån
Dags för ny match i Handbollsligan!

Efter den snöpliga uddamålsförlusten mot IFK Ystad är våra spelare taggade för att ta revansch mot Önnered. Läs om förutsättningarna och Tommy Thysells tankar inför måndagsmatchen samt ladda ner matchprogrammet.

USM P16 Lindängens Sporthall
2018-12-06 12:59

I helgen den 8-9 december avgörs steg 2 i USM för vårt P 16 lag i Lindängens Sporthall. Förutom HK Malmö Ljunghusen ingår Kungälvs HK, Karlshamns HK och H43 lag 3 i gruppen. För spelschema se länken nedan.


http://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Tavling/SerierResultat/?Season=2018&District=2100&Series=1800641


Vi hälsar alla välkomna till Lindängens Sporthall! 


Vi är även mycket glada för att Sportkanalen kommer göra ett besök på Lindängen i helgen.


https://handbollskanalen.se/usm/usm-handbollskanalen-bevakar-steg-2-pa-plats-i-lindangens-sporthall/?fbclid=IwAR0iel4MpjvtzFw8DV4eA_dfAbUjtFGT6hZ7k_2i9-_1HUXIfQ0RpN2Sxmg
Tung uddamålsförlust mot IFK Ystad
2018-12-05 21:28
Robban bäst i HK Malmö Arkiv: Bildbyrån

Det blev en smärtsam förlust i onsdagkvällen skånederby i Ystad där hemmalaget IFK vann med 23-22 (14-12). IFK Ystad inledde med att göra 2-0, men HKM kom snabbt tillbaka med fem raka mål. Ystad lät sig dock inte nedslås av detta utan vände igen och fick till ledning med 8-7. Ledningen behöll man sedan halvleken ut till pausresultatet 14-12 i hemmafavör.


Noterat från första halvlek var att det flyt vi hade senast mot RIK, det saknade vi nu. Bl a hade Ystad tre skott som gick i mål via täck i vårt försvar, och som helt ställde Dan utan chans. Dessutom noterar jag att Anton gick av banan efter ca tretton minuter och behandlades vid sidan under resten av halvleken. Detta tvingade Stian att omdisponera trupperna såväl i anfall som i försvar. Inte bra naturligtvis om inte Anton skulle kunna fortsätta i andra.


Det blev som jag befarade i pausen, Anton kom inte tillbaks i spel, och det påverkade oss en hel del. Vi fick i Antons, och Adams, frånvaro inte de lätta målen från nio meter utan vi fick jobba hårt på halvdistans för att komma till lägen. Dessutom bränner vi på tok för mycket, och producerar lite för många tekniska fel, framförallt i de flertalet lägen vi trots allt skaffar oss, att ta över ledningen från Ystad.

Bakåt håller vi ihop det bra, framförallt med tanke på alla de omdisponeringar vi tvingades till, däremot så hade vi det rätt så slitsamt i offensiven. Ystad vann till slut med 23-22, vi hade förvisso en kvittering inne på slutsignal, men den dömdes tyvärr bort. Rätt eller fel var svårt att avgöra, men oavsett vilket kan vi inte göra något åt det nu, utan det är bara att svälja den nesliga förlusten.


Bra i HKM var Dan i holken med 40 i räddningsprocent, samt Robban som förärades priset som vår bäste spelare. Föga tröst kan jag tänka mig.


Nu slickar vi såren och tränar innan det på måndag är dags för hemmamatch igen i Baltiskan då vi tar emot Önnered.


Våra målskyttar: Robban 6, Jim 3, Magnus 3, Anton 3, Nisse 2, Binai 2, Kassem 1, Mattias 1 och Simon 1.

Bortamatch mot IFK Ystad
2018-12-05 11:27
Stians grabbar möter IFK Ystad i kväll Arkiv: Bildbyrån
Matchdag!

Idag reser laget till Ystad för match mot di´röe, dvs IFK Ystad,
Efter senaste matchen då vi besegrade RIK med 35-12 har det surrats en del på sociala medier om rekord i antal insläppta mål för HKM. Det visar sig att det finns två matcher med färre antal insläppta, Aranäs säsongen 15-16, vinst med 33-11, och just IFK Ystad säsongen 16-17, då vinsten skrevs till 27-11.

Att det sista resultatet skulle kunna upprepas idag är det bara att glömma, precis som vi måste sortera bort matchen mot RIK, och ställa in våra huvud på att det kommer att bli en tuff uppgift ikväll. IFK Ystad av idag är något helt annat än de var för två säsonger sedan, och utgör nu ett rejält hot för alla lagen i ligan.

Någonting annat som man kan fundera på huruvida det är ett rekord är Kassems åtta mål mot RIK. Naturligtvis är det ett rekord för honom själv i Handbollsligan, men är det rekord i antal mål för en försvarsspelare?

Nåväl, rekord är till för att slås och varar inte för evigt, men två poäng i kväll kommer ingen någonsin att kunna ta ifrån oss. Adams status stämmer vi av dag för dag, och beslutet om när Adam kan gå in i spel igen ligger i vår sjukgymnast, Heine Rosdahls, händer. Detsamma gäller Otto som klättrar på den s.k hjärnstegen, samt Hampus och Tim. Hampus trampade igenom borta mot Karlskrona och Tim ådrog sig en sträckning i ryggen när u-laget kryssade mot Lågan i Hörby. Oavsett vem som spelar och vem som vilar så går vi för seger och två poäng i kväll.

Är Du inte på plats i Ystad kan du följa matchen på Cmore play.
Robin intervjuad i Radio Malmöhus
2018-12-03 11:41
Robin Paulsen Haug. Arkiv: Bildbyrån
Radio Malmöhus uppmärksammar Robins stormatch mot RIK där han noterade smått otroliga 71 % i räddningsprocent. 

Nästa match
Nyheter från våra lag
Pojkar 03 (P15), 10/12 08:23 
Pojkar 04 (P14), 28/10 19:40 
Pojkar 04 (P14), 18/10 14:42 
Flickor 04 (F14), 15/10 09:45 
Flickor 04 (F14), 15/10 08:48 
Flickor A (F15/16), 07/10 22:36 
 
KÖP DIN BILJETT HÄR
HANDBOLLSLIGAN
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
LIGASPONSORER
MEDIAPARTNERS