Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Övertygande seger mot Hammarby
2018-11-12 21:44
Nisse Pettersson glänste mot Bajen med sina 8 mål. Arkiv: Bildbyrån

HK Malmö tog sig upp på andra plats i tabellen genom att besegra Hammarby i Eriksdalshallen med siffrorna 29-20 (13-12). HKM tog ett stabilt grepp om matchen direkt från början. Robin och försvaret stängde till bakåt och anfallsspelet, flöt på fint med ett antal kontringar och mål från nio meter.

HKMs ledning var som mest fyra bollar, men en lite slarvig avslutning av halvleken gjorde att Hammarby kunde krympa vår ledning till halvtidsvilan. Paus 12-13.


Hammarby inledde andra halvlek med att kvittera till 13-13, vilket skulle vara det sista Hammarby såg av sina gäster. HKM ökade tempot och tryckte på ordentligt och gjorde sex raka mål till ledning på 19-13. Därefter höll våra grabbar ett stabilt grepp om poängen och Hammarby kunde inte hota.
Slutresultat 20-29.


Pris till vår bäste spelare gick till Nisse som i sin debut som motståndare till Hammarby bl.a gör åtta mål. Men gott betyg även till Robin, 45 i räddningsprocent, och till Lindahl som bara verkar bli bättre och bättre. Sen, det måste ju skrivas, bidrar ”Bajen” till att sänka ”Bajen”. För er som inte vet är ”Bajen” Antons smeknamn.


Jag brukar undvika att kommentera domarna oavsett vad jag tycker om dom. Men idag vill jag gärna lyfta fram Maria och Safia Bennani, dels eftersom det inte tillhör vanligheterna med två kvinnliga domare i herrligan, men framförallt för att dom, i mina ögon, gör en alldeles utmärkt insats.

Nu ses vi på lördag, EHF-cupmatch mot SC Dobrogea Sud från Rumänien i Baltiskan. Avkast kl.16:00.


Våra målskyttar: Nisse 8, Anton 5, Adam 4, Fredrik 4, Hampus 3, Magnus 3, Jim 1 och Binai 1.


Tommy Thysell

Hammarby borta i kväll
2018-11-12 12:05
Måndagsmatch borta mot Hammarby

Matchdag!

Idag sätter vi oss på flyget som tar oss till Stockholm för match mot Hammarby. Hammarby i Eriksdalshallen har vi över tid haft stora problem att hantera, och vi förväntar oss en tuff och jämn batalj även idag. Det gäller för oss att få stopp på Hammarbys mittnia Patrik Fahlgren, han är den spelare i Handbollsligan som, åtminstone enligt undertecknad, betyder allra mest för sitt lag. På HKM-fronten verkar alla killarna vara tillgängliga för spel, och vi hoppas kunna fortsätta på den positiva trend vi skapat genom segrarna mot Alingsås och Kristianstad. Men som vanligt krävs det sextio minuters hårt arbete innan några poäng kan räknas hem. Dagens match är den första matchen för Nisse Pettersson mot sitt tidigare lag. Vi får se om han, så som Fredrik Petersen gjorde i Baltiskan, går till fel omklädningsrum däruppe i Eriksdalshallen. En kul poäng hade dessutom varit om vi fått se en huvudroll från Anton ”Bajen” Blickhammar. Vi önskar grabbarna lycka till och hoppas, att när dom landar i Malmö senare i kväll, att dom gör det som tvåa i tabellen. Om ni inte råkar befinna er i Stockholm och kan se matchen på plats så är det cmore play som gäller. 

OBS avkasttid kl.18:00.


En personlig reflektion. Lite konfunderad blev jag när en del så kallade experter i Handbollssverige, skyllde Kristianstads förlust mot HKM på domarna. Såg dom verkligen matchen??


Tommy Thysell

EHF-match mot Constanta lördagen den 17 november
2018-11-06 08:11
Som vi tidigare informerat om möter HK Malmö, HC Dobrogea Constanta från Rumänien i kvalomgång tre inför gruppspelet i EHF cupen. Vi börjar på hemmaplan i Baltiska Hallen lördagen den 17/11, kl. 16.00. Returen spelas veckan efter i Constanta söndagen den 25/11. Årskort, nätverkskort, medlemskort gäller som vanligt vid denna match. Dock inget förköp, utan biljetter köps på plats. Biljettluckan öppnar en timme före avkast. Välkomna!
HK Malmö fick sin revansch!
2018-10-31 22:30
Beutler visade gryende form Foto: Bildbyrån

HK Malmö fick sin revansch för såväl SM-finalen som årets seriepremiär och besegrade IFK Kristianstad vid kvällens toppmatch hemma i Baltiskan med 27-25 (11-13).

Det blev en bra och underhållande och ytterst spännande handbollsmatch som framförallt innehöll bra målvakts- och försvarsspel från båda lagen. Men stundtals var det även ett fint offensivt spel, även om det gick lite mer i vågor.

IFK började bäst och gick till 2-0 innan HKM vaknade till och gjorde fem raka mål till 5-2 i hemmafavör. De brandgula kom dock tillbaka och vände på steken till 10-7, en ledning som dom höll fram till halvtid. Paus 11-13.

HKM startade andra akten med två raka men IFK svarade direkt och återtog ledningen, en ledning som pendlade kring två bollar fram till HKMs kvittering till 20-20 efter 48 minuter.
HKM tog sen ledningen för första gången i andra halvlek med 23-22 efter 53 minuter. IFK kvitterade innan HKM med tre raka mål gjorde det matchavgörande rycket. Kristianstad kom förvisso tillbaka till 26-25, men Jim fick sätta spiken i den brandgula kistan med sitt mål till 27-25. Häääärligt!

HKM fick än en gång visa den final moral som finns i laget och vinner för andra matchen i rad efter en rejäl laginsats. Det är, efter en sådan lagseger, ett svårt uppdrag för juryn som utser matchens lirare. Men någon ska ha blomsterkvasten och den tillföll Dan ”Dantomen” Beutler som var som bäst när det gällde som mest. Han blev till slut ett riktigt halloweenspöke för de pumpafärgade gästerna.
Största hoten mot Dan om blommorna var Fredrik och Adam.
Hos gästerna, som även dom hade en utmärkt sista utpost i Richard Kappelin gick blomsterbuketten, tämligen ohotat, till Stig Tore Moen Nilsson.

Våra målskyttar: Adam 6, Fredrik 4, Jim 3, Nisse 3, Binai 2, Robban 2, Mattias 2, Simon 1, Otto 1, Magnus 1, Hampus 1 och Anton 1.

Publik: 2111

Fest i Baltiskan när IFK Kristianstad kommer på besök
2018-10-29 13:19
Mattias Kvick in action Arkiv: Bildbyrån
Åtminstone så långt minnet sträcker sig så är segern i Alingsås, om inte den allra roligaste, så definitivt den näst roligaste. Med tre niometersspelare, Binai, Anton och Magnus borta från start och med det röda kortet på Adam i första halvleks slutsekund, så fick vi spela andra halvlek med en högst otippat uppställning på nio meter. Dessutom låg vi under, förvisso bara med en boll, 10-11, men ändå. Robban fick fullt ansvar, vilken han, kanske inte var/är helt redo för, men det verkar ha gått förhållandevis bra med hans tidigare sargade knä. Även Fredrik fick fullt ansvar och på den tredje niometerspositionen spelade Kassem, som inte spelat på nio meter sen säsongen 16-17 i vårt u-lag, samt talangen Tim Hilding som kom in med HKM i underläge 13-17, och tjugo minuter kvar. Tim samlade på sig ett tilldömt straffkast, en assist och två mål och gjorde på det stora hela en jättefin insats. Vi lyckades, efter en oerhört stark kämpainsats, och optimal coachning, till slut besegra AHK med 23-22.
Vilken seger menar jag då är den roligaste undrar ni kanske? Jo femte semifinalen mot just AHK i Baltiskan förra säsongen. Avancemang till final, publikrekord och en fantastisk stämning i Baltiska Handbollstemplet. Den matchen ska det mycket till för att bräcka!

Efter den matchen i våras mötte vi IFK Kristianstad i SM-finalen, och även denna gång är det en batalj mot de brandgula som står på menyn. Första mötet med dem i Kristianstad i september slutade med förlust på tre mål, så på den, och SM-finalen, jagar vi alltså revansch, medan IFK, som ju förlorade båda matcherna i Malmö förra säsongen, säkert är sugna på att visa att dom kan vinna även i Malmö, och så vill dom såklart behålla sin nolla i förlustkolumnen. Nordostskåningarna är väl kartlagda, problemet är att det dom gör, det gör dom väldigt bra, och för att få stopp på dem, vilket inte är omöjligt, så krävs en ny optimal insats från vår sida. Nya spelare i IFK som det kan vara värt att hålla ett extra öga på är spanska mittnian Marc Canellas och kantraketen från Skövde Alfred Ehn.                            

Jag hoppas att alla våra killar är klara för spel igen, och att dom kan göra en lika stark insats som i Alingsås. Tillsammans går vi hand i hand, tillsammans i HK Malmöland, tillsammans står vi enade.

Tommy Thysell 
Vad ska vår maskot heta?
2018-10-26 11:38
Blääääh jag har inget namn
Hej!

Ingen har väl missat att vi har en ny maskot denna säsong. Vi vill nu få in era förslag på vad vår maskot ska heta. Ett vinnande namn var tänkt att presenteras i samband med Kristianstadmatchen den 31 oktober men klubben tyckte inte att något riktigt bra namnförslag kommit in.

Därför tar vi gärna fortfarande emot era namnförslag på kansli@hkmalmo.se.
Nästa match
Nyheter från våra lag
Pojkar 04 (P14), 28/10 19:40 
Pojkar 04 (P14), 18/10 14:42 
Flickor 04 (F14), 15/10 09:45 
Flickor 04 (F14), 15/10 08:48 
Flickor A (F15/16), 07/10 22:36 
Pojkar 04 (P14), 07/10 21:20 
 
KÖP DIN BILJETT HÄR
HANDBOLLSLIGAN
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
LIGASPONSORER
MEDIAPARTNERS