Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i HK Malmö
BLI MEDLEM
Storseger för HK Malmö mot OV Helsingborg
2019-09-16 22:37
Filip Berentsen knorrar in ett av sina sex mål. Foto: Bildbyrån.
HKM noterade sin första tvåpoängare för säsongen i Handbollsligan, genom att på hemmagolv övertygande besegra OV Helsingborg med siffrorna 33-23 (18-11).

Som siffrorna antyder var det aldrig något större snack om vart segern skulle gå. Det var jämnt fram till ca tio minuter, 5-4, men därefter rann det iväg och via 11-7 efter tjugo minuter gick vi fram till pausresultatet 18-11.

Den lilla oro som möjligen fanns inför andra halvlek var att vi, som vi haft som ful vana, skulle bli defensiva och försiktiga, och spela på resultatet. Och mycket riktigt, ett lag som heter OV inledde andra halvlek med tre raka baljor. Skulle historien upprepa sig? Svaret på den frågan blev ett rungande nej. HK svarade med fyra raka mål och därmed var ordningen återställd, och resten av halvleken blev närmast en transportsträcka mot mållinjen och slutresultatet 33-23.

Det var många plusvarianter i HK, alltför många för att nämna alla, men ett par roliga händelser ska dock noteras. T.ex att förstaårsjunioren Elias Hall gjorde sitt första elitseriemål när han bombade in 31-20, att Filip Berentsen alternerade veritabla kanonskott med ett ytterst elegant knorrmål som innebar 30-19 samt att Daniel Ekman äntligen fick göra debut på riktig, och gjorde det riktigt bra.

Men priset till vår bäste spelare gick till Anton Hellberg i holken som gjorde en storstilad insats och landade på lite drygt 40 i räddningsprocent, inklusive två straffparader.
I OV premierades unge, född 00, Oskar Joelsson som OVs bäste spelare.

Våra målskyttar: Filip 6, Magnus 5, Viktor 4, Daniel 3, Johannes 3, Otto 3, Nisse 2, Kassem 2, Elias 2, Anton 2 och Simon 1.

HK Malmös populära Bollskola startar igen!
2019-09-14 09:29
Välkommen till HK Malmös bollskola! 

Start sker enligt följande:

Tisdagen den 17 september kl. 17.00 i Träningshallen vid Baltiska Hallen.

Onsdagen den 25 september kl. 17.00 i Söderkulla Sporthall.

Pojkar och flickor födda 2012-2013 är välkomna för att umgås med världens trevligaste leksak handbollen.

Vi har egna lag och träningsgrupper denna säsong för pojkar respektive flickor födda 2011. För träningstider och hallar gå in på www.hkmalmo.se

Ingen föranmälan. Det är bara att komma ner till träningen. 

Vill du hjälpa till som ledare blir vi extra glada. Du behövs!

Frågor ställer du till kansli@hkmalmo.se 

Välkommen!
TYSTNAD....TAGNING....ACTION!
2019-09-12 21:44

Ikväll hade HK Malmö Dam finbesök på träningen av lagets huvudpartner NorDan med företagets VD Dag Kroslid i spetsen med personal. Med sig hade de även en fotograf som skulle fotografera och spela in träningen för sin kommande reklamfilm.
Med brandade plagg visade tjejerna upp sig från sin absolut bästa sida och de såg riktigt hemtama ut framför kameran.
Vi fick en pratstund på läktaren med Dag och han var mycket nöjd med det han såg och var förväntansfull inför säsongen.
Snart hemmapremiär för tjejerna, Lördagen den 28 september möter vi Karlskrona. Vi ses väl i matchvimlet?
Inför HK Malmö - OV Helsingborg
2019-09-12 14:15
Filip Berentsen närmar sig comeback Bild: Peter Lindblad

Efter den övertygande hemmasegern med 31-23 mot Spartak Moskva lyckades vi även vinna det tuffa bortamötet i Moskva med siffrorna 30-29. Vi avancerade därmed till andra omgången i EHF-cupen där vi lottades mot de isländska mästarna, Selfoss. Dessa matcher spelas lördagen den 5 okt i Baltiskan och påföljande lördag på bortagolv i Selfoss.


Dagens motståndare OV Helsingborg återkommer till Handbollsligan och gör ett nytt försök att etablera sig där, och undertecknad tror att dom kommer att lyckas denna gång. Förvisso har helsingborgarna inlett med två förluster (resultatet i deras fredagsmatch mot Lugi är i skrivande stund okänt), men har ändå visat kvalitéer som pekar i rätt riktning. 


Några intressanta nyförvärv har dom också hämtat in, och största profilen härvidlag är mittsexan Anton Månsson som återkommer efter många år i tysk handboll, senast i Minden. Men även två Emil, Hansson och Andersson, båda från Guif är värda att hålla ett extra öga på. Kvar sen tidigare är bl.a. den starke skytten Linus Nilsson.


För vår egen del börjar det ljusna lite lätt på skadefronten. Anton Hellberg var ju tillbaka redan i Moskva, och såväl Daniel Ekman som Filip Berentsen och Mattias Kvick närmar sig comeback efter sina skador. Johannes Larsson återkom även han mot ryssarna efter sin, ska vi kalla det irritation i sitt knä, och gjorde en mycket bra insats. Jag kan nämna att tre av skadorna handlat om hjärnskakningar, varav den ena en förmodad sådan, och den typen av skador bör behandlas med försiktighet. 


Tyvärr innebar skadorna att vi tappade lite kraft i matchen mot YIF, mest var det skallarna som tröttnade lite, och i takt med tröttnande skallar kommer också felbesluten, vilket visade sig sista kvarten. Vi får nu vänta och se hur de skadade killarna har reagerat när de nu varit igång och känt på bollen, om någon av dem möjligen kan finnas med i laget på måndag. 


Fokus läggs nu över helt på Ligan ett tag, och killarna är, efter en dryg veckas matchvila sugna på spel, och på att inkassera säsongens första ligapoäng. Med hjälp från publiken tror jag säkert det kommer att gå vägen, så kom till Baltiskan och gör era röster rejält hörda. Killarna uppskattar det enormt.


Avkast måndag 16/9 kl.19:00. Varmt Välkomna!!


Tommy Thysell


Du har väl inte glömt att ladda ner HK Malmös Gameday-app!

Du kan även ladda ner matchprogrammet härAvancemang i EHF cupen
2019-09-09 17:02
Glada HK Malmöspelare efter vinsten
Slutresultat Spartak Moskva - HK Malmö 29-30. Totalt 61-52 till HK Malmö över två matcher. Vi är vidare till omgång 2 i EHF cupen efter en kanoninsats på bortaplan. Simon Nyberg fick priset som bäste Malmöspelare. Närmast väntar nu isländska Selfoss 5-6/10 (hemma) och 12-13/10 (borta).
Träningsturnering för damerna
2019-09-06 08:22

Lördag och söndag den 7-8 september är det HK Malmö dams årliga träningsturnering i Lindängens sporthall.


Vi hälsar Eslövstjejerna, Ystads IF och Karlskrona välkomna och hoppas så klart på stöd från er i publiken. 


Kiosken har öppet och det är fritt inträde.

 

Matchtider: LÖRDAG 7/9

 

HK MALMÖ DAM-ESLÖVSTJEJERNA KL. 10,00

YSTADS IF-KARLSKRONA KL. 11,45

ESLÖVSTJEJENA-YSTADS IF KL. 14,30        

KARLSKRONA-HK MALMÖ DAM KL. 16,15

 

Matchtider: SÖNDAG 8/9

 

KARLSKRONA-ESLÖVSTJEJERNA KL. 10,30

HK MALMÖ DAM-YSTADS IF KL. 12,15

 

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA! 

p.s Parkering vid Lindängens IP, gratis parkering helger.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Flickor 06/07 (F13/12), 15/09 18:11 
Pojkar 05/06 (P14/13), 15/09 00:36 
Flickor 05 (F14), 04/09 19:40 
Flickor 06/07 (F13/12), 25/08 16:33 
Damlaget, 13/08 12:29 
 
#VISTÄLLERUPP
KÖP DIN BILJETT HÄR
HANDBOLLSLIGAN
Huvudsponsorer
Materialleverantörer
LIGASPONSORER
MEDIAPARTNERS