Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Damlaget
Välkomna till vår sida!
Vad kul att du har hittat hit! Vi är HK Malmös damlag och vi spelar för närvarande i div 2, men vårt mål är att klättra i seriesystemet för att hamna högst upp.

För att se lite mer av vår vardag får du gärna följa oss på Instagram, länk till vårt konto hittar du här.

Kom gärna ner till Söderkulla Sporthall och heja fram oss.

Vi ses i hallen!


NorDan huvudpartner för HK Malmö Dam
2019-10-01 17:01
Inför denna säsong har det norska bolaget NorDan tecknat ett flerårigt avtal med HK Malmö Dam och gått in som Huvudpartner. Ett avtal som ger oss en fantastisk plattform att utveckla vår damverksamhet.
Vi ser fram emot att slå armkrok med NorDan  på vår resa mot vårt slutmål.
Varmt välkomna Dag Kroslid med personal ombord på HK Malmötåget
Gabriella Iancu
2019-08-13 12:29

Hur ser du på kommande säsong?

Jag är jättetaggad och har en bra känsla. Det har varit bra energi och aura från samtliga spelare nu på försäsongen men också tuffa och bra träningar från Olas sida, så det känns mycket bra.

 

Hur känner du inför att ni får Ola som ny huvudtränare?

Mycket bra. Jag och Ola har varit motståndare sedan 10 år tillbaka då jag mötte hans dotters lag, Lugi. Om man tittar på de spelare som Ola haft har de flesta en landslagsmerit vilket talar för sig själv. Dessutom har jag hört mycket bra från både spelare, andra tränare och föräldrar. Trots att jag har varit mycket nöjd med Lisa och Buttan ser jag framemot Olas tankar och idéer på kommande säsong. 


Hur ser du på föreningens uttalade satsning dvs att ha ett damlag i någon av de högsta serierna 2022/2023? Vad tror du krävs för att detta ska bli verklighet?

Det är roligt att HK Malmö satsar på damsidan och på damhandboll men ännu roligare att få vara med och försöka bidra för att komma dit. Jag tror att vem som helst kan förstå att det inte kommer att vara en lätt väg. Jag tror att ökad träningsmängd kommer att behövas både individuellt och handbollsträning. Försäsongen tror jag också kommer att ha en stor betydelse. Att bli starkare, snabbare tills matcherna drar igång då man måste prestera på topp. En annan sak jag tror kommer vara viktig är att alla spelare har handboll som prio 1. Att samtliga satsar helhjärtat men också våga tro på att spela i de högre serierna inom svenskhandboll. 
Valentina Dejanovic
2019-06-27 11:30

Vad tycker du att ni ska ta med er från säsongen som har varit? 

Att fortsätta utveckla försvaret som har varit bra mot slutet av säsongen.


Hur känner du inför att ni får Ola som ny huvudtränare?

Ska bli jättekul. Det känns som att han vet vad som behövs förändras i laget och i spelet för att vi ska lyckas. Han verkar ha en härlig inställning och attityd. Dessutom har jag fått uppfattningen att han vågar säga ifrån när någon inte gör sitt bästa eller det dem ska. 

 

Vilken är din styrka som handbollsspelare?

Krigar alltid och går alltid in med 110 procent varje match.


 

Amanda Johannisson
2019-06-24 11:30

Hur ser du på kommande säsong?

Jag är förväntansfull över vad nästkommande säsong har att erbjuda. Vi har både fått nya spelare samt en ny tränare vilket är goda förutsättningar för att kunna stärka den trupp vi har från förra säsongen. Jag ser framemot en säsong med mycket träning och att utvecklas både individuellt men även som lag.

 

Vad tycker du att laget måste förändra för att nå division 1?

För att kunna nå divison 1 tror jag att det krävs en bra försäsongsträning. Vi behöver stärka våra kroppar så att vi håller säsongen ut. Under förra säsongen hade vi mycket skador under seriens gång vilket påverkade oss negativt. Jag tror även att vi behöver förändra vår inställning till det bättre. Laget måste tillsammans motivera varandra och vi måste vilja vinna till 110%.

 

Du tillhörde Dalhems IF när de två klubbarna blev sammanslagna. Tycker du det är stor skillnad nu från då? Jag tycker att det märks stor skillnad sen klubbarna slogs samman. Resurserna kring damlaget har förbättrats då vi bland annat fått tillgång till utrustning och hjälpmedel som vi tidigare inte haft. Sammanslagningen har även lockat till oss nya spelare som tidigare inte haft vårt lag som ett alternativ att byta till

 

Anna Nilsson
2019-06-21 11:00

Hur känner du inför att ni får Ola som ny huvudtränare?

Träningarna med Ola har hittills varit både roliga och jobbiga! Han har kommit in med bra energi och är positiv vilket gör mig förväntansfull inför säsongsstarten.

 

Vilken är din styrka som handbollsspelare?

Att jag sätter laget framför jaget.

 

Hur ser du på föreningens uttalade satsning dvs att ha ett damlag i någon av de högsta serierna 2022/2023? Vad tror du krävs för att detta ska bli verklighet?

Jag ser det som positivt att ha ett mål att jobba mot. För att vi ska kunna uppfylla det målet tror jag det krävs att alla vi i laget, både spelare och ledare, är villiga att ge allt för varandra och arbeta hårt för att hela tiden bli bättre.

 

Du tillhörde Dalhems IF när de två klubbarna blev sammanslagna. Tycker du det är stor skillnad nu från då?

HK Malmö är en större klubb med andra möjligheter än vad Dalhem hade. Det är lite större press att prestera i och med Vision2022, men det ser jag bara som positivt.

Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 27/1 19:30
19 - 24
Sön 19/1 19:00
21 - 28
Lör 4/1 14:00
21 - 20
Fre 27/12 18:00
Sön 15/12 16:30
17 - 19
Lör 7/12 14:00
36 - 19
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 23/01 15:00 
Hem, 18/01 08:23 
Hem, 10/01 14:21 
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS