16:00 Match 2 Semioff (h) Tumba HBK, Baltiska Hallen

14:00 ev. Match 3 Semioff (h) Tumba HBK, Baltiska Hallen

Alla våra matcher sänds HÄR

Skapa dig ett konto och bli månadsprenumerant eller köp bara enstaka matcher.

Förlust i första kvalmatchen för damerna
2024-03-24 06:50

Första matchen genomfördes på bortagolv i Stockholm mot Tumba. Vid seger på bortaplan hade det räckt med en seger på kommande två hemmamatcher men nu krävs det dubbla segrar i Baltiskan för avancemang till nästa runda.

Matchen började trevande och det märktes att matchen var av betydande karaktär. Underläge 4-2 vändes till 7-5 och sen en stabil sista kvart leder till att Malmö gick in i paus med ledning 12-9.

Andra halvlek börjar slarvigt och Tumba bjuds in i matchen. Anfallsspelet hackade stora delar av den andra halvleken och när det väl blev fria lägen så räddade målvakten i Tumba buren. 16 minuter in i andra har Tumba gått om och tar ledningen med 17-16. En ledning som de aldrig släpper.

En okej försvarsinsats, men för mycket fel i den offensiva delen leder till att Tumba kan vinna match 1 med 22-19.

Nu krävs det seger på fredag och lördag för avancemang. En uppgift som absolut inte är omöjlig. Nu behöver tjejerna allt stöd för att plocka segrar på hemmagolv.

Slut upp och ta er till baltiska hallen på fredag 16.00, vi ses där❤️🖤

Damerna avslutade serien med seger
2024-03-18 07:50

Under söndagen var det dags att avsluta seriespelet. HK Malmö som redan är klara för kvalspel mot allsvenskan tog emot IFK Kristianstad på hemmagolv. Då det inte fanns några placeringar att spela för så handlade matchen om att skapa en go känsla inför stundande kval.

HK Malmö börjar stabilt och matchen är jämn första 10 minuterna innan Malmö skapar sig ett försprång som man sedan aldrig släpper. 7-4 blev 17-9 i paus efter en stark avslutning på halvleken.

I andra halvlek byter lagen mål en period men HK Malmö släpper aldrig in Kristianstad i matchen och kan även vinna den andra halvleken. Slutresultatet skrivs till stabila 29-17.

Det roterades friskt i truppen under matchens gång och gav nyttig tid till alla spelare. Samtidigt som belastningen på spelarna kunde fördelas då det krävs fräscha ben när det är dags för kvalspel.

Till bäste hemmaspelare utsågs Ornela Haxhiu som gjorde en fin insats med bra spelval och 5 mål i protokollet.

Nu väntar kvalspelet där vi i första rundan tar emot Dam 1 norras ena kvallag. Mer info om motståndet och datum kommer.

Nu njuter vi av en stark insats i seriespelet🖤❤️

Tung seger för damerna! ❤️🖤
2024-03-04 08:49

Seger mot redan uppflyttningsklara HF Karlskrona skulle innebär att kvalspel till allsvenskan skulle säkras helt. Det skulle även öka förutsättningar för att också bli det bästa kvallaget och därmed få en bättre resa inför kvalet under våren. På andra sidan stod HF Karlskrona som inför matchen endast förlorat 2 matcher. Båda dessa mot serieledaren S-hof. En tuff uppgift på förhand. Dessutom saknades Frida Björn med sjukdom, som haft en väldigt stark säsong.

Matchen började trevande för hemmalaget. Krampaktigt anfallsspel med lågt tempo och ett försvarsspel som inte gick att känna igen. 2-5 blev 5-9 och därefter kändes det som att Karlskrona skulle kontrollera hem denna matchen. HK Malmö börjar få grepp på matchen efter en 15-20 minuter och stoppar blödningen från att rinna på ordentligt. Donia Osman klev in på banan med attityd och energi som skapade problem för Karlskrona försvaret. Men bakåt var det fortfarande tufft för hemmalaget. Halvtidsresultat 13-18.

Andra halvlek börjar bra och en dubbelutvisning på Karlskrona gör att vi får kontakt och reducerar till 16-19. Men sen kommer 3 raka bortamål och så var ställningen 16-22. Härifrån visar tjejerna stor karaktär. Försvarspelet blir bättre och bättre och framåt fortsätter Donia att ösa in mål. Ett mål i taget och Malmö får kontakt. Hannah Lundblad kommer in på banan efter en tuff första halvlek och är fullständigt briljant sista 10. Med två minuter kvar är Malmö ikapp när Hanna trycker in 28-28 från distans, hennes 4 mål på 8 minuter.

Malmö kämpar sig till sista anfallet. Donia sliter sig fri och gör mål men domarna ser något som ingen annan i hall gör och blåser frikast istället. Frikast, bollen går till Hanna som avgör matchen med säsongens hårdaste skott när klockan står 59.59💪🏻

Slutresultat 29-28!

Två nya poäng på kontot och en mycket stark sista kvart.

Bäst för dagen var Donia Osman som tillslut landade på 12 mål i protokollet och inspirerande anfallsspel matchen igenom. Nu väntar RP Linköping på bortagolv och sen avslutas serien med IFK Kristianstad på hemmaplan den 17 mars. Två poäng på dessa två matcher räcker för att bli bästa kvallag i Dam 1 södra.🖤❤️

Två underbara poäng i Alla hjärtans dag derbyt❤️🖤
2024-02-15 07:50

Toppmöte i division 1 för våra damer mot våra skånska grannar Eslövs IK skulle under onsdagskvällen avgöras i Baltiska Hallen.

HK Malmö hade inför dagens match 3 poängs försprång på Eslöv i tabellen och en seger skulle innebära ett litet ryck. En klassisk 4-poängs match.

Matchen började med tydliga nerver hårt och tajt försvarsspel varvades med nervositet i anfallsspelet. Eslöv började bäst och gjorde 3-0 på första 5 minuterna innan HK Malmö hittade helt rätt med sitt försvarsspel. På de kommande 15 släppte laget ett mål. Vilket ledde till kvittering och 4-4 på resultattavlan efter 20 minuters spel.

Resten av halvleken byter lagen mål men där Eslöv till slut gick till pausvila med ledning 7-8.

HK Malmö börjar den andra halvleken bäst och lyckades med att hitta nya ytor i anfallsspelet. Och tio minuter in har hemmalaget för första gången en 2 måls ledning. Sen vänder matchen tillbaka och 3 rak Eslövs mål och nu var det dags för Malmö att hämta ikapp.

Efter 50 minuter är det fortfarande helt jämnt och sista 10 minuterna skulle fortsatt bli riktigt svettiga. När klockan slår 58.47 kliver Frida Björn upp och hänger in bollen i det bortre krysset och då har Malmö ledningen med 19-17. 13 sekunder senare reducerar Eslöv till 19-18. HK Malmö går upp i anfall med möjlighet att avgöra matchen. Eslöv växer ut och tvingar fram ett avslut som tar i ribban men bollen studsar ut i händerna på Helena Jovanovic som distinkt kan avgöra matchen!!

Två underbara poäng in på kontot! Det var en härlig stämning på plats i Baltiska Hallen idag som tjejerna verkligen förtjänar.

Bäst för dagen var Clara Eklund som välförtjänt prisades av dagens matchvärd Malmsjö Persson.

På lördag väntar nästa viktiga match då det vankas dubbelarrangemang.

Först ut är Damerna mot HK Drott som jagar i toppen. Därefter är det skånederby för herrarna mot IFK Kristianstad. Missa inte det!!👊🏻❤️🖤

Damerna tuffar på ❤️🖤
2024-02-05 10:29

Damerna var på jakt efter 11e raka utan förlust. På besök var Baltichov, som tjejerna besegrade uppe i Göteborg senast.

En del skadebekymmer inför matchen skapade lite nervositet från läktarhåll. Båda ordinarie målvakterna Belma och Thea var återigen indisponibla, dessutom både Clara Eklund och Louise Cronstedt som idag inte kunde medverka.

Men HK Malmö visade direkt från start att Baltichov skulle få svårt att hämta poäng i baltiska hallen. Med bra spring i benen och ett frejdigt anfallsspel så tog tjejerna en tidig ledning som man förvaltade halvleken ut. 19 gjorda mål framåt var väl godkänt däremot 16 insläppta var en av de svagare defensiva insatserna för säsongen.

Ledning trots allt och i den andra halvleken tajtades försvarspelet till och Ebba i kassen radade upp räddningar. Framåt fortsatte Frida Björn ösa in mål i ett varierat och bra anfallsspel.

19-16 blev snabbt 23-16 och därefter kunde HK Malmö kontrollerat spela hem matchen. Slutresultat 34-26.

Extra roligt när det blev debutmål för unga Angelina Sant född 06 på kanten som tryckte in två kassar!

Nästa uppgift blir toppmötet med Eslövs IK där viktiga poäng står på spel i kampen om kvalplatsen till allsvenskan.

Bäst för dagen i HK Malmö var Frida Björn som slutade på 10 mål i protokollet.