Damlaget
Damerna vidare i svenska cupen!
2023-03-15 23:42

Vilken kväll vi fick som var på plats i baltiska träningshallen. Damerna gick in i den tredje omgången av svenska cupen och ställdes mot HK Drott. Ett Drott som vi historiskt haft väldigt svårt för.

Efter den inledande shoot-outen så var det 2-1 till Drott när domarna blåste igång matchen. Matchen började fysiskt och i ett väldigt högt tempo. Lagen följdes åt till 7-7. Efter det gör HKM ett lite ryck och går ifrån med 3 bollar som de förvaltar fram till paus efter en fartfylld anfalls handboll. Halvtidsresultatet 15-12.

HK Malmö var i förarsätet i den första halvleken men början av den andra tillhörde Drott, 15-12 blev på 7 minuter 15-17 och Drott såg ut att ta över matchen helt och hållet. Men då la HK Malmö i en ny växel. Helena Jovanovic tog verkligen tag i matchen. En fantastisk insats från hennes sida. Helena skadade bakre korsbandet precis innan sommaren och gjorde comeback för drygt en månad sen. Hon visade idag att hon verkligen har saknats i truppen och vilken spelare hon är.

15-17 omvandlades till 19-18 för hemmalaget och därefter så var det oerhört tajt och jämnt. Lagen byter mål fram och tillbaka och när klockan slår 57.30 så gör Helena sitt 3e raka mål och det 4e av hemmalagets 5 sista. Då leder Malmö med 24-23. Anfallet efter kvitterar Drott igen till 24-24 och man kan verkligen ta på stämningen i hallen. Det kommer inget sista mål och matcher får avgöras med Shoot-out.

Efter fem straffar går det fortfarande inte att skilja lagen åt vilket innebär att det blir 5 nya shoot-out straffar för varje lag. Och i den andra omgången då kliver den gamle räven Madde Gustafsson fram och äter upp Drott skyttarna.

Drott - Madde räddning

HK Malmö - miss

HK Malmö - mål

Drott - mål

Drott - Mål

HK Malmö - mål🖤❤️

Till bästa spelare i bortalaget utsågs Amanda Kullenberg och i hemmalaget var det utan tvivel 10 målskytten Helena Jovanovic som fick ta emot priset👊🏻

Sista omgången spelas som ett dubbelmöte och på andra planhalvan väntar Eslövs IK. Ett hett skånederby att se framemot i början på maj.