SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damlaget
Välkomna till vår sida!

Vad kul att du har hittat hit! Vi är HK Malmös damlag och spelar i division 1. 

Vår vision är att klättra vidare i seriesystemet och spela på elitnivå inom några år. Följ oss på vår spännande resa mot toppen!

 

För att se lite mer av vår vardag får du gärna följa oss på Instagram, länk till vårt konto hittar du här.

 

Vi vill passa på att tacka våra huvudsponsorer NorDan. Ett samarbete som vi från klubbens sida är oerhört stolta över då vårt damlag är den första idrottsförening utanför Norges gränser som NorDan går in i denna stora omfattning.

 

"Vi anser att HK Malmös Damlag står inför en mycket spännande resa som vi ser framemot att få följa" säger NorDans VD Dag Kroslid.

 

Vi ses på FB, Instagram och i hallen!

 

HÄR kan ni läsa om oss i Sydsvenskan!

 

#nordan #perfektsamspel #windowsanddoors

 

 

Träningstider säsongen 22/23

 

Vecka 32 8 augusti 2022 - 14 augusti 2022

 

Måndag: 

19:00 Träning, Baltiska Hallen

 

Tisdag:

20:30 Gym, Gripen CrossFit

 

Onsdag:

19:00 Träning, Baltiska Hallen

 

Torsdag:

19:00 Träning, Baltiska Hallen

 

Fredag:

Eget gym enligt schema

 

Lördag:

12:00 Match (b) OV Helsingborg, Idrottens Hus

 

Söndag:

Ledigt

 

 

 

Matcher Försäsongen 22/23 (uppdateras löpande)

 

13/8 13:00 OV Helsingborg (b) Idrottens Hus

 

20/8 14:00 Ajax (h) Lindängen SPH

 

13/9 19:15 H 43 Lund (b) Spb Skåne Arena B

 

17/9 15:00 HK Drott (b) spelas i Mellbystrand

 

SolidSport

Våra matcher sänds även på SolidSport.

Skapa dig ett konto och bli månadsprenumerant eller köp bara ensakta matcher.

Klicka HÄR för att komma till våran sida

Info gällande bortamatcher kommer efter hand.

 
Ronja Jenemark förstärker damlaget
2022-05-12 08:21

Ronja Jenemark till HK Malmö.

 

9-metersspelaren Ronja Jenemark ansluter till damlaget och har signerat ett avtal med HK Malmö för de kommande två säsongerna. Ronja har i hela sin karriär spelat i OV Helsingborg där hon tillhört seniortruppen de två senaste säsongerna.

 

Läs mer här: Ronja förstärker damlaget

 

Pierre Gaum ny damtränare i HK Malmö
2022-04-11 22:06

HK Malmö har gjort klart med ny huvudtränare för damlaget. 

 

Pierre Gaum kommer bli den som leder damlaget under de kommande två säsongerna. Pierre ansluter närmast från Ystads IF där han tillbringat nästintill hela sin karriär både som spelare och ledare. Som ledare var han navet i Ystad IF:s damlags avancemang från division 3 upp till division 1. 

 

- Det känns väldigt bra att Pierre blir damlagets nye tränare. Dialogen med Pierre har känts inspirerande från första stund. Pierre har en jäkla glöd och ett driv samt erfarenheten från elitnivå som spelare. Han är strukturerad och står för en seriositet som kommer lyfta laget. Pierre vet också vad det innebär att göra en resa genom seriesystemet vilket är en nyckel utifrån vår vision om att både ha ett herr- och ett damlag i den högsta nationella serien. Vi är mycket nöjda med denna rekrytering, säger Robert Månsson, Sportchef i HK Malmö.

 

- Erbjudandet från HK Malmö kom oväntat, men när det väl sjunkit in så kändes det väldigt rätt.

Det känns inspirerande att komma till en klubb som vill ta nästa steg och som helt klart har resurserna för det. Jag ser fram emot att utveckla tjejerna i gruppen och göra laget ännu vassare. Jag är otroligt laddad för att dra igång träningen redan i slutet av april, säger Pierre Gaum damtränare i HK Malmö.

Välkommen tillbaka Selma!
2021-06-04 11:27
Selma Zilic tillbaka i HK Malmö
HK Malmö Dam hälsar Selma varmt välkommen tillbaka efter sina 2 säsonger i OV Helsningborg.
-"Det är oerhört kul och vara tillbaka i HK Malmö. Jag ser framemot säsongen med laget och kunna göra resan tillsammans med de. HK Malmö har en tydlig vision, och är en klubb som är engagerad och satsar mycket. Jag har fått en tydlig roll och stort förtroende och hoppas jag kan bidra med fart och aggressivitet. Ser verkligen framemot en spännande säsong och ett nytt lag," hälsar Selma
 
"Extra roligt att vi skrivit kontrakt med en hemvändare. Selma kommer med erfaranhet från spel högre upp i systemet och hon kommer spetsa truppen ytteligare. Jag har jobbat med Selma under flera år på handbollsgymnasiet och det är en mångsidig spelare som har en härlig speed. Hon har växt under sina två år i OV Helsingborg och det är fantastiskt kul att hon nu vänder tillbaka till HK Malmö", säger Rober Månsson Sportchef HK Malmö Dam
Amanda och Johanna förlänger!
2021-06-02 11:24
Amanda Johannisson och Johanna Grandin fortsätter i HKM
Två spelare som trots sin unga ålder ändå är bland dem mest rutinerade i truppen.
"Inför kommande säsong är jag extremt taggad, speciellt eftersom vi har fått en ny tränare. Jag tror att Alexandra kan bidra till stor utveckling i truppen. En ny röst samt massor av kunskap vi kan få ta del av. Jag har spelat i Hk Malmö i många säsonger nu och det ska bli spännande att se hur långt vi som lag kan ta oss i div1 med tanke på hur bra det gick under förra säsongen, innan Corona slog till. Efter ett långt uppehåll tror jag laget kommer vara extra laddat att få komma ut på plan igen och visa vad vi går för. Min förhoppning är att jag kan bidra till tuffa strider i försvaret och mycket glädje både på plan och utanför", säger Amanda
 
Och så här säger Johanna om sin förlängning:
"Jag är väldigt glad att jag har fått fortsatt förtroende att representera HK Malmö i vår elitsatsning. Jag ser väldigt mycket framemot kommande säsong med förhoppningsvis mycket spel där jag kan visa min kämparglöd och vilja på plan ännu mer. Jag tycker att det ska bli spännande och roligt att Alex tar över tränarrollen. Hon känns som en person som kommunicerar öppet och ärligt och har drivkraften att ta oss vidare mot de mål vi har".
 
"Det är alltid skönt när trotjänare förlänger. Både Amanda och Johanna har varit i truppen under flertalet säsonger och kommer bidra med viktig kontinuitet. Amanda som är HK Malmö spelare sen barnsben har haft en längre period som kretsat kring skador. Men nu är hon tillbaka för fullt. Amanda kommer bidra med en kraftfull spelstil och skottstyrka i truppen.
Med Johanna får vi en bra tvåvägsspelare på M6 positionen. Hon är spelintelligent och bra på att fånga bollar utöver sina styrkor i försvarets mittblock", säger Robert Månsson Sportchef HK Malmö Dam
Ny huvudtränare
2021-05-21 11:22
HK Malmö har gjort klart med ny huvudtränare för damlaget
Det är Alexandra Karlsson George som är ny huvudansvarig i tränarteamet. Förutom Alexandra ingår Birthe Hansson och Erik Suneson i tränarteamet samt Jan Åberg som är materialare.
-”Vi är väldigt glada över att kunna presentera Alexandra som vår nya huvudtränare. Hon passar perfekt in i den profil som vi vill ska leda laget de kommande säsongerna”, säger Susanne Persson som är damsenioransvarig i HK Malmö.
-”Jag är en tränare som gillar fartfylld handboll och det jag har sett av laget så finns det mycket potential för den typen av handboll. Det är ett ungt lag med mycket vilja och glädje. Jag ser fram emot många tuffa matcher och det ska bli kul att fightas i division 1. Tränarstaben, laget och föreningen har samma mål och jag är glad att jag får vara med på denna resa”, säger Alexandra
-" Det känns väldigt bra att vi har fått Alexandra på plats. Vi har haft en tydlig profil som vi sökt när vi letat en ny tränare till våra damer och här passar Alexandras tränarstil in perfekt. Hon besitter en stor erfarenhet från handbollen och vi ser ett stort plus med att hon har erfarenhet både från svensk och tysk handboll. Hon är trygg i sitt ledarskap och har en tydlig spelidé som vi tror kommer passa truppen. Det ska bli väldigt spännande att arbeta tillsammans med Alexandra dem närmsta säsongerna" Säger Robert Månsson sportchef dam.
Alexandra kommer närmast från Strömstad men har sin handbollsbakgrund i region Hamburg i Tyskland. I region Hamburg har hon både spelat och varit tränare för ungdomslag och damlag i högsta ligan.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
#VISTÄLLERUPP Partners
KÖP DIN BILJETT HÄR
Huvudpartners
Huvudpartner HK Malmö Dam
Materialleverantörer
Ligapartners
MEDIAPARTNERS