Det var tredje matchen på rad för HK mot kvalificerat motstånd, och tredje raka knappa förlusten. De två i europaspelet mot Skjern som båda slutade med ett måls förlust, och så då dagens tvåmåls dito. Samtliga tre matcher tycker jag att vi lika väl kunde, ja kanske rentav borde, ha vunnit.

Dagens kamp var som de flesta matcher mot IFK brukar vara, d v s jämna och tuffa. Starkt försvars- och målvaktsspel i båda lagen, vilket gjorde det svårt för de båda lagens anfallsspel.
Första halvlek var genomgående helt jämn vilket siffrorna uppdelat på tiominutersperioder, 3-3, 7-7 och 11-11 visar. Vi hade här chansen att ta med oss 12-10 ut till pausvilan, men då gjorde vi ett tekniskt fel och IFK kunde kontra in 11-11 i tom HK holk.

Andra halvlek var även den jämn, men mestadels med gästerna snäppet före i målprotokollet. Det definitiva avgörandet föll i sista anfallet då de brandgula gossarna, genom Johan Nilsson, gjorde 26-24.

Jag skulle vilja påstå att det var det tekniska felen, tio för oss mot fyra för Kristianstad, samt vårt för dagen bristfälliga övertals-spel, som fällde oss. Dessutom kom många av våra tekniska fel i mindre bra lägen och ledde ofta till snabba motattacker från IFK med mål som följd. Nåväl, inget att göra åt utan det är bara att blicka framåt. Det återstår 27 omgångar och inget är varken vunnet eller förlorat redan nu. Men en seger hade nog varit välgörande för våra killar, och vi hoppas det inte skall dröja alltför länge innan vi kan räkna in två poäng.

Till matchens lirare hos gästerna utsågs Olafur Gudmundsson, den ende vårt starka försvar inte hade full koll på. Hos HKM gick priset till Daniel Ekman som förutom att han styr upp spelet på ett fint sätt ckså gör sex fina mål. Plusbetyg även till kanterna Hampus och Nisse samt till Filip för hans fina inhopp i andra halvlek.

Till sist lite om bedömningarna av stegfel eller inte. Det är naturligtvis svårt för domarna, dom hinner ju inte räkna utan måste i princip alltid gå på känsla. Nu friade man i alla tveksamma lägen, åt båda håll ska sägas, då man absolut kunde blåst av för stegfel, förutom ett, och det var när man blåste av Daniel i hans genombrott för att kvittera till 25-25. Lite okänsligt kan jag tycka, att i ett så avgörande läge, välja att ta dagens enda avblåsning för ett tveksamt stegfel.

Nu siktar vi framåt mot nästa uppgift och det handlar om Varberg på bortagolv nästa lördag.

Våra målskyttar: Daniel 6, Hampus 6, Nisse 4, Filip 3, Anton 2, Kassem 1, Otto 1 och Viktor 1.